Ροκ και έντεχνο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-18, 16:00:06
Ροκ και έντεχνο

Οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες» ανανεώνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους στο Λυχνάρι στην Αγριά Βόλου, σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 22.30. Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες είναι μία μπάντα που κινείται στα μονοπάτια της ροκ - «έντεχνης» μουσικής και πολλές φορές αρέσκεται να «παντρεύει» παραδοσιακούς ήχους με σκληρούς ηλεκτρικούς. Μέσα σε μία δεκαετία έχει δηλώσει δυναμική παρουσία με πολλές live παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσ/νίκη, Γιάννενα, Τρίκαλα, Σκύρο, Σκιάθο, Καρδίτσα, Λαμία, Άμφισσα, Χαλκίδα κ.α.

Ιδρυτής του συγκροτήματος και τραγουδιστής είναι ο Νίκος Μεργιαλής, που μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (ντράμερ του συγκροτήματος), αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει τους Μουσικούς Ιχνηλάτες.

Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο: «Είμαι ό,τι δεν είμαι» σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή (εκτός από «Τα παραμύθια του Ιούδα» που στίχους έχει γράψει η Νικολέττα Γουσοπούλου) κυκλοφόρησε το 2008, εισάγοντας έναν ιδιαίτερο ήχο στο μουσικό στερέωμα. Μία δουλειά που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, με τα τραγούδια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των live εμφανίσεων του συγκροτήματος, ορίζοντας το δικό τους μουσικό στίγμα.

Η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά «Άρχισε να φυσά» που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011 αποτελεί την πιο ώριμη έκφραση του ύφους των Μουσικών Ιχνηλατών. Τα 11 τραγούδια υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής, με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, χωρίς να λείπει και το ερωτικό στοιχείο. Τα μουσικά ακούσματα αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στο cd συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια αλλά και ένα ηλεκτρικό ζεϊμπέκικο…

Σε αυτή τη μουσική τους διαδρομή σταθμό αποτέλεσε η κοινή συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου το χειμώνα του 2009, ενώ το ίδιο καλοκαίρι συμμετείχαν στις συναυλίες των Διονύση Τσακνή, Βασίλη Παπακων/νου & Σωκράτη Μάλαμα. Ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις αποτελούν και οι πρόσφατες επί σκηνής συνεργασίες σε Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με το Γιάννη Μήτση και τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου, με τους οποίους μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική κι έτσι ανέπτυξαν γρήγορα ένα έντονο δέσιμο.

Τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι 6948.108255 και 24280.92168.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=