ΕΞΟΔΟΣ

«Πυροβολημένο ψάρι»

πυροβολημένο-ψάρι-499372

Με την ταινία «Πυροβολημένο ψάρι», βρετανικής παραγωγής 1997, συνεχίζονται σήμερα στις 9.30 μ.μ. οι προβολές του Ciné Μεσόγειος στο «Αχίλλειον» (αίθουσα Νίκος Κολοβός).

Στην αποψινή ταινία πρωταγωνιστούν οι: Νταν Φούτερμαν, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Κέιτ Μπέκινσέιλ.

Η ταινία απέσπασε Μεγάλο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας Αλπ ντ’Υέζ (Γαλλία), Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Καταλονίας (Ισπανία).

Το «Πυροβολημένο ψάρι» είναι μια κωμωδία-υπόδειγμα του νέου βρετανικού σινεμά. Πανέξυπνη, μοντέρνα, φευγάτη, φρέσκια, αστεία, ενδιαφέρουσα, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, pop μουσική και τραγούδια. Ό,τι πρέπει για να κλείσει με κέφι η μέρα σας.

Ο Ντίλαν (Dan Futterman) και ο Τζες (Stuart Townsend) είναι δυο αδέκαροι φίλοι, που τη μέρα τριγυρίζουν στο Λονδίνο και το βράδυ κοιμούνται σε… μια δεξαμενή φυσικού αερίου. Ο πρώτος είναι ένας συμπαθητικός φαφλατάς Αμερικανός, ενώ ο δεύτερος, ένας κλασικός φλεγματικός Βρετανός. Μεγάλωσαν μαζί σε ορφανοτροφείο, με το όνειρο, όταν μεγαλώσουν, να αποκτήσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν μια μεγάλη βίλα.

Για να κάνουν πράξη το παιδικό τους όνειρο, σκαρφίζονται διάφορες έξυπνες hi tech κομπίνες και απομυζούν χρήματα από πλούσιους επιχειρηματίες. Στην αρχή τα πράγματα φαίνονται να είναι εύκολα, «σα να πυροβολείς ένα ψάρι μέσα σ’ ένα βαρέλι». Όλα, όμως, αλλάζουν, όταν προσλάβουν ως γραμματέα την όμορφη Τζόρτζι (Kate Beckinsale). Αρχικά πιστεύουν ότι θα την εκμεταλλευτούν. Γρήγορα, όμως, την ερωτεύονται και την διεκδικούν, ο καθένας για τον εαυτό του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου