ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή για σινεφίλ

προβολή-για-σινεφίλ-535046

Η ταινία «Λίγο μετά τα μεσάνυχτα» θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο «Αχίλλειον» (αίθουσα Νίκος Κολοβός) και στο πλαίσιο του Ciné Μεσόγειος. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νταβίντε Φεράριο, ο οποίος έγραψε και το σενάριο και πρωταγωνιστούν οι: Τζόρτζιο Πασότι, Φραντσέσκα Ιναουντί, Φάμπιο Τροϊάνο, Σίλβιο Ορλάντο. Η ταινία απέσπασε δύο Βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου, συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ του Σικάγο και στο Φεστιβάλ της Σεβίλλης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Αμάντα (Francesca Inaudi), σερβιτόρα σε φαστ φουντ, ύστερα από ένα θυελλώδη καυγά με το αφεντικό της, καταφεύγει στο Mole Antonelliana, την έδρα του φημισμένου Μουσείου Κινηματογράφου του Τορίνο. Ο νεαρός Μαρτίνο (Giorgio Passotti), ιδιόρρυθμος σινεφίλ νυχτοφύλακας του Μουσείου, περνά τα βράδια του βλέποντας ταινίες του Μπάστερ Κίτον. Ο Μαρτίνο παρέχει άσυλο στην Αμάντα μέχρι να ησυχάσουν τα πράγματα και επιστρέψει στο αγόρι της, τον Άντζελο (Fabio Troiano), έναν μικροκλέφτη αυτοκινήτων. Για να περάσει η ώρα, ο Μαρτίνο ξεναγεί την Αμάντα στο μαγικό κόσμο του σινεμά. Η Αμάντα γοητεύεται από το χώρο αλλά και το φύλακά του, αναθεωρεί την ως τώρα πορεία της ζωής της, χωρίς ωστόσο να θέλει να διακόψει το δεσμό της με τον Άντζελο.

Μοιραία, η σχέση των τριών νέων οδηγείται σε σύγκρουση, καθώς οι δύο διαφορετικοί κόσμοι των αρσενικών συγκρούονται για μια θέση στην καρδιά του θηλυκού. Τα γεγονότα δένει συχνά-πυκνά η φωνή ενός αφηγητή (Silvio Orlando), σύμφωνα με την παλιά κινηματογραφική τεχνική (voice-over). Μια ταινία-φόρος τιμής στον κινηματογράφο, ιδιαίτερα της εποχή του βωβού, διπλοβραβευμένη στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου