ΕΞΟΔΟΣ

Πολυβραβευμένο φιλμ

πολυβραβευμένο-φιλμ-546068

Το φιλμ «Κάτω από τα φτερά ενός αγγέλου» θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειο, στο πλαίσιο του Ciné Μεσόγειος, για τους φίλους της Εβδομης Τέχνης. Η βραβευμένη ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φρανκ βαν Πάσελ και σενάριο Κρίστοφερ Ντίριχ. Πρωταγωνιστούν: Άντιε ντε Μπεκ, Φρανκ Βερκρούισεν, Αν Πέτερσεν. Η συγκεκριμένη δημιουργία απέσπασε Α΄ Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής και Βραβείο Νεότητας στο Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Μοντρεάλ. Βραβείο Πρωτότυπης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σικάγου. Βραβείο Καλύτερης βελγικής Ταινίας στο Φεστιβάλ των Βρυξελλών. Υποψηφιότητα της Άντιε ντε Μπεκ για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία στα Φεστιβάλ Βαγιαδολίδ και Γένοβας.

Αριστουργηματικό σκηνοθεσία, λεπτοδουλεμένο σενάριο σε σουρεαλιστικό τόνο, μαγική φωτογραφία, ατμοσφαιρική μουσική και απολαυστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, συνθέτουν την ιστορία τριών μοναχικών ανθρώπων, που αναζητούν ανθρώπινη επαφή και συναίσθημα μέσα στο χάος μιας μεγαλούπολης.

Η πόλη των Βρυξελλών θεωρείται μια πρωτεύουσα της καλής ζωής, της σοκολάτας, της βάφλας, του καφέ, της μπίρας, της καλής κουζίνας, της γοτθικής, μπαρόκ, αρ νουβό και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, των θεάτρων και των μουσείων, του σουρεαλισμού και των κόµικς. Στον πυρήνα της παλιάς πόλης δεσπόζει η επιβλητική κεντρική πλατεία Γκραν Πλας και σε απόσταση περίπου 100 μ. βρίσκεται το πασίγνωστο μπρούτζινο αγαλματάκι Μανεκέν Πις, που ο αστικός μύθος θέλει σύμβολο της καλής τύχης.

Στις Βρυξέλλες ο Χάρι έρχεται με την ελπίδα να ξεφύγει από το θλιβερό παρελθόν και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Πιάνει δουλειά στο τουριστικό εστιατόριο La Croquette MagiqueΓνωρίζει και ερωτεύεται τη Ζαν, μια νεαρή γειτόνισσά του, που δουλεύει οδηγός στα τραμ. Η Ντενίζ, η ηλικιωμένη εκκεντρική θυρωρός της πολυκατοικίας τους, που ζει μόνη με την ανάμνηση του σκοτωμένου στον πόλεμο αγαπημένου της, αναλαμβάνει να φέρει τους δυο νέους πιο κοντά. Και έτσι αρχίζει να εξελίσσεται αυτή η βελγική γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί, με την οποία πρωτοσυστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ο γεννημένος το 1964 φλαμανδόφωνος σκηνοθέτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου