ΕΞΟΔΟΣ

Δυο μοναχικοί ρομαντικοί

δυο-μοναχικοί-ρομαντικοί-547445

Αριστουργηματική ταινία είναι το φιλμ «Κάτω από τα φτερά ενός αγγέλου» που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειο και στο πλαίσιο του Ciné Μεσόγειος.

Το φιλμ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φρανκ βαν Πάσελ και σενάριο Κρίστοφερ Ντίριχ. Πρωταγωνιστούν: Άντιε ντε Μπεκ, Φρανκ Βερκρούισεν, Αν Πέτερσεν. Η συγκεκριμένη δημιουργία απέσπασε Α΄ Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής και Βραβείο Νεότητας στο Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Μοντρεάλ. Βραβείο Πρωτότυπης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σικάγου. Βραβείο Καλύτερης Βελγικής Ταινίας στο Φεστιβάλ των Βρυξελλών. Υποψηφιότητα της Άντιε ντε Μπεκ για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία στα Φεστιβάλ Βαγιαδολίδ και Γένοβας.

Στις Βρυξέλλες ο Χάρι έρχεται με την ελπίδα να ξεφύγει από το θλιβερό παρελθόν και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Πιάνει δουλειά στο τουριστικό εστιατόριο La Croquette Magique (Η Μαγική Κροκέτα). Γνωρίζει και ερωτεύεται τη Ζαν, μια νεαρή γειτόνισσά του, που δουλεύει οδηγός στα τραμ. Η Ντενίζ, η ηλικιωμένη εκκεντρική θυρωρός της πολυκατοικίας τους, που ζει μόνη με την ανάμνηση του σκοτωμένου στον πόλεμο αγαπημένου της, αναλαμβάνει να φέρει τους δυο νέους πιο κοντά. Και έτσι αρχίζει να εξελίσσεται αυτή η βελγική γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί, με την οποία πρωτοσυστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ο γεννημένος το 1964 φλαμανδόφωνος σκηνοθέτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου