ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιτέλους! Ομολογείται γενοκτονία και στην Ελλάδα

επιτέλους-ομολογείται-γενοκτονία-κα-6788

Του

Θεόδωρου Περράκη

συνταξιούχου παιδιάτρου

Από χρόνια και έκτοτε, στα 46 συντάξιμα μου χρόνια που αξιώθηκα να ασκήσω την παιδιατρική στον τόπο μας ανησυχούσα διότι από δυο Έλληνες δεν αναπαράγονται δυο, τουλάχιστον, Έλληνες!! Αυτό, σε συνδυασμό ότι έχει αυξηθεί το προσδόκιμο επιβίωσης ( 79,78% για τον γενικό πληθυσμό, επιμηκέστερος για τις γυναίκες). Έτσι, έχουμε δημογραφική γήρανση με πληθυσμό γερόντων που αυξάνει παρά τις στερήσεις και της «ανθρωποκτόνου» πολιτικής με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι, έφτασε ο σημερινός υπουργός υγείας στη χώρα που ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι στην Ιαπωνία ο Τάρο Άσο αλλά και ένας Γερμανός ομόλογός του στη Γερμανία περίπου τα ίδια είπε με κυνισμό: «Βιαστείτε να πεθάνετε γιατί αποτελείτε διαρροή στον κρατικό υπολογισμό» και συνέχισε υποστηρίζοντας: «Θεός φυλάξει εάν είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όσο θέλουμε. Θα ένιωθα πολύ άσχημα εάν κάθε ημέρα που ξυπνούσα ήξερα ότι η κυβέρνηση πληρώνει όλη την ιατρική μου περίθαλψη».

Στην Ελλάδα τώρα δεν ομολογείται μεν αλλά θα μου επιτρέψετε να καταθέσω, με το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη, στην κρίση σας τα κάτωθι εν συντομία:

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με μια συνταξούλα που όλο τη ροκανίζουν με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, δηλαδή σιγά-σιγά, ενώ οι «ταγοί» αυτού του τόπου λαμβάνουν πολλές συντάξεις και ενώ οι μεγάλοι φοροφυγάδες έχουν μείνει στο ΘΑ.

Δεν είναι αφανισμός των απομάχων της ζωής όταν πληρώνουν και τα φάρμακά τους, (και αυτά δυσεύρετα, διότι μερικοί ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες τα επαναεξάγουν με στόχο το παράνομο κέρδος Η άλλοι επίορκοι γιατροί συνταγογραφούν πανάκριβες συνταγές σε πεθαμένους χρόνια τώρα ως ένα συνεχιζόμενο έγκλημα χωρίς τιμωρία) όταν οι μονοσυνταξιούχοι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι, προτιμούν να αγοράσουν το γιαουρτάκι, γιατί πεινάνε και κόβουν το φάρμακο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους. Αυτά δημοσίευσα με άρθρο μου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις 29/1/2013

Όταν στους αναξιοπαθούντες μοναχικούς γέρους τους κόβουν και την απαραίτητη για την επιβίωσή τους «βοήθεια στο σπίτι» δεν τους αφανίζουν χωρίς να το ομολογούν;;

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ: Παλαιότερα. «ο δείκτης αναπαραγωγικότητας στην Ελλάδα ήταν, με επίσημα στατιστικά στοιχεία –όταν ήταν υπουργός Υγείας ο κ. Γεώργιος Σούρλας και νωρίτερα, 1,5.-

Σήμερα, όπως έγκαιρα μας ενημέρωσε και ο τοπικός μας τύπος και ιδιαίτερα η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 7/3/2013 και αργότερα και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, μειώνονται ακόμη περισσότερο οι γεννήσεις στην Ελλάδα σε βαθμό ανησυχητικό και υπάρχει έντονος προβληματισμός στα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας. Έτσι, όπως ομολογήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο > Νοσοκομείο, ο καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Υφαντόπουλος. Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν επισήμως οι από χρόνια ανησυχίες μου ως παιδιάτρου υπό την ευρεία έννοια του, ότι ο δείκτης γονιμότητας είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικός κυμαινόμενος γύρω στο 1,39 και για τις αμιγώς Έλληνιδες ίσως και κάτω από 1, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 199η θέση ανάμεσα σε 220 χώρες».

Στο ίδιο άρθρο μου την ίδια ημερομηνία με τον τίτλο: «τουλάχιστον οι Κινέζοι και Γιαπωνέζοι το ομολογούν».

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

Άρχιζα με τα εξής, για όσους δεν έτυχε να διαβάσετε το άρθρο στη σελίδα 31 του συγκεκριμένου φύλλου.

Στην Κίνα, όπου ως γνωστό ευημερούν οι αριθμοί και…δυστυχούν οι άνθρωποι δια νόμου και από χρόνια απαγορεύεται η τεκνοποίηση πέραν του ενός παιδιού ανά οικογένεια. Το τι γίνεται στη χώρα μας,, χωρίς να μολογάτε, το υπενθύμιζα με ένα προς ένα > που λαμβάνουν εις βάρος των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά και τιμωρούν με

υψηλή φορολογία όσους τολμούν να κάνουν παιδιά και ιδίως τους πολύτεκνους! Ήλθε και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που ενώ δεν αύξησε τα έσοδα του κράτους, όπως στόχευαν επί χάρτου, τα μείωσε κιόλας. Και σας ερωτώ πως θα επιβιώσουν τώρα το χειμώνα τα νεογέννητα που σαν εξέλθουν του μαιευτηρίου πάνε στο παγωμένο σπίτι τους με χωρίς ψυγείο αφού σε πολλά σπίτια τα ψυγεία με κομμένο και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μετατραπεί σε…μπαούλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από απόψεως υγιεινής;;

Στη Βουλγαρία από άλλο δημοσίευμα έγινε γνωστό ότι το ακριβό ρεύμα > την Κυβέρνηση. Εδώ, ενώ δεν κέρδισαν από τους φόρους στο πετρέλαιο-αφού είναι γνωστό επιτέλους ότι οι πολλοί φόροι μειώνουν τα έσοδα του κράτους- συνέβαλαν σε τραγικές περιπτώσεις στην προσπάθεια να ζεσταθούν μέσα στο σπίτι τους με θέρμανση όπως μια ξυλόσομπα που ζέσταινε τρία ανήλικα απανθρακωμένων παιδιά σε χωριό της Καβάλας.

Και ας είναι και ένα ακόμη κερί στη μνήμη τους και των αδικοχαμένων φοιτητών στη Λάρισά και των υπολοίπων τριών που αγωνίζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους > που έπρεπε να ζεστάνουν το νοικιασμένο διαμερισματάκι τους με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι με μεθόδους της εποχής της γερμανικής κατοχής και πιο πίσω, τότε όπου σε παρόμοια περιστατικά υπήρχε εμπειρία λόγω πολλών παρομοίων τραγικών επαναλήψεων. Και σήμερα επειδή δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν το ακριβό πετρέλαιο!

Προσπάθησαν να τους επιρρίψουν και ευθύνες-σαν δεν ντρέπονται- ενώ είναι θύματα της «ανθρωποκτόνου πολιτικής» που χωρίς να αυξήσει τα έσοδά της δίνει μεγαλύτερη σημασία στους αριθμούς από ότι στους ίδιους τους ανθρώπους»-εφημερίδα ταχυδρόμος 3/3/2013 Και είναι γνωστό από δημοσιεύματα «ότι τον Ιανουάριο του 1913 κατατέθηκε τροπολογία για την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου στα περσυνά επίπεδα έσπευσαν να το καταψηφίσουν καίτοι μειώθηκαν τα έσοδα του κράτους με την υπερφολόγηση αυτή. Για τους παρόμοιους θανάτους από μαγκάλια, γνωστός καθηγητής πνευμονολογίας έσπευσε, προς τιμή του, να ενημερώσει ότι ο θάνατος από μονοξείδιο του άνθρακα έρχεται αιφνίδια και απροειδοποίητα αφού το μονοξείδιο του άνθρακα «μπλοκάρει» την αιμοσφαιρίνη που ως γνωστό μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς με αποτέλεσμα υποξία του εγκεφάλου λήθαργο και θάνατο.

Επισημάνθηκε ακόμη με αφορμή την Ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου στην ανωτέρω συνέντευξη τύπου «Ότι στο 10% με αυξητικές τάσεις έφτασε το ποσοστό των λιπόβαρων νεογνών, δηλαδή των νεογνών που γέννιουνται με μικρότερο βάρος, μήκος και περίμετρο κεφαλής». Επ’αυτών είχα μιλήσει στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της TRT με αφορμή το δημοσίευμά μου στην εφημερίδα ταχυδρόμος στις 9/1/13 με τίτλο: Η έξαρση των εγκεφαλικών αιφνιδίων θανάτων, εμφραγμάτων αλλά και λιποβαρών νεογνών συσχετίζεται με την έξαρση της αερορύπανσης. Πιο συγκεκριμένα και όπως ανέφερα στο TRT, όταν τα μικροσωματίδια είναι έως pm10μgr/ανά κυβικό μέτρο προκαλούν βλάβες στο αναπνευστικό, ιδίως των μικρών παιδιών των ηλικιωμένων και ιδίως των πασχόντων από Χ.Α.Π.κυρίως σε καπνιστές αλλά και σε ευπαθείς ομάδες. Όταν όμως εναι μικρότερα τα μικροσωματίδια μπαίνουν δια των κυψελίδων στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν θρομβώσεις, ή στα αγγεία του εγκεφάλου (εγκεφαλικά) ή στα αγγεία της καρδιάς, τα στεφανιαία (εμφράγματα), ή στον ομφάλιο λώρο που είναι μια μεταφορά ζωογόνου ροής αίματος από την μητέρα στο έμβρυο με αποτέλεσμα μείωση ροής και την γέννηση-εκτός των άλλων μαιευτικών προβλημάτων σαν γεννηθεί το νεογνό να είναι λιποβαρές. Βλέπεται ότι στο Πεκίνο μπορεί να καυχιόνται για τους δείκτες ανάπτυξης που έχουν αλλά κυκλοφορούν με μάσκες από την αερορύπανση. Ακόμη σε χρόνια από την αερορύπανση αυξάνει σε ένα ποσοστό και η καρκινογένεση και οι μεταλλάξεις. Και σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν και παιδικοί καρκίνοι πιο συχνοί σε ρυπογόνες περιοχές! Και όπως είχε αναφέρει ο συμπολίτης μας και διάσημος επιστήμονας κ Δημήτρης Τριχόπουλος Οι γενετικοί καρκίνοι και λίγοι είναι και δεν μπορούμε να τους τροποποιήσουμε. Μπορούμε όμως να προσέξουμε τους παράγοντες του περιβάλλοντος που προκαλούν καρκίνους (Κάπνισμα, αερορύπανση κ.λ.π.) Και όπως είχαμε αναφέρει στο TRT στο Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα ο πρώην πρύτανης καταξιωμένος καθηγητής και πνευμονολόγος και εγώ ως παιδίατρος η κοινωνία πρέπει να τιμωρεί παραδειγματικά όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο είναι ανήλικα παιδιά ή σε βαφτίσια και παιδικά πάρτη.

Στο Βόλο όπου το πήλιο περιορίζει τους βόρειους ζωογόνους ανέμους και στο παραλιακό μέτωπο με το να φτιάξουμε υψηλές πολοικατοιίες εμποδίσαμε και τους θαλασσινούς ας είναι προσεκτικοί όσοι θέλουν να μετατρέψουν την παραλία μας σε λεωφοριόδρομο!!!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω ότι με άρθρο μου στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 28 Ιανουαρίου 2010 και με τίτλο: «Χρειάζεται γενναιότητα για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια,», το οποίο αναφέρεται και στη σελίδα 256 του βιβλίου μου με τον τίτλο: «Τα δημοσιευμένα», όπου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέξει για να διαπιστώσει πόσο επιβεβαιώνονται τώρα, δυστυχώς, με τη δύναμη της επικαιρότητας του σήμερα….!

Και καταλήγω με αυτό: Από τα χρόνια «του πατέρα της ιατρικής» του αξεπέραστου Ιπποκράτη, όταν τον ρωτούσαν οι μαθητές του για την ποιότητα της υγείας των κατοίκων μιας συγκεκριμένης περιοχής απαντούσε: Για να αποφανθώ, πρέπει προηγουμένως να μου αναφέρετε τι αέρα αναπνέουν και τι νερό πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής!!…

Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες μου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου