ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δήμαρχος Μαγνησίας: «Θα βάλουμε λουκέτο αν το κράτος δεν συνεχίσει να μας επιχορηγεί!!!»

δήμαρχος-μαγνησίας-θα-βάλουμε-λουκέ-217166

Αμήν και πότε κύριοι.

Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι κάνετε το δημόσιο χρήμα; Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι είδους έργο παράγει ο περίφημος-και ξεχειλωμένος- (Από τις Μικροθήβες μέχρι το Μαλάκι και πιό ψηλά τα Χάνια) Δήμος Βόλου;

Απ’ ό,τι βλέπω εγώ-και νομίζω ότι τα ίδια βλέπουν και οι συμπολίτες μου- ο Βόλος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, δεν λειτουργεί τίποτε, η βρώμα μας έχει κατακλύσει, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, όπως και τα πεζοδρόμια, έλεγχος στη κυκλοφορία και στη στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων είναι ανύπαρκτος, όλα τα δέντρα μέσα στη πόλη αποτελούν στοιχεία γνήσιας ζούγκλας, και σεις ζητάτε συνέχεια λεφτά, λεφτά, λεφτά για να πληρώσετε μισθούς!!!.

Μήπως νομίζετε ότι κανένας δεν βλέπει τί γίνεται με τους χίλιους πενήντα(1.050)!!!!! υπαλλήλους σας; (Εσείς δημοσιοποιήσατε τον αριθμό των Δημοτικών Υπαλλήλων). Μη μας λέτε όμως ότι σας λείπουν χρήματα όταν για κάθε σπίτι στο Βόλο τα δημοτικά τέλη είναι περισσότερα από το καταραμένο «χαράτσι» των λογαριασμών της ΔΕΗ. Λέω ψέματα; Μέχρι 3,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!!!.

Σύν τα Δημοτικά τέλη!!! Χρεώνετε τέτοια ποσά και μάλιστα συνεχώς και όχι έκτακτα όπως το «χαράτσι». Μήπως για το νερό που είναι πολλαπλά ακριβότερο από την Αθήνα αλλά και όλες τις Θεσσαλικές πόλεις; Τι στην ευχή πίνουμε, σαμπάνια;

Δυστυχώς όλος ο Βόλος γνωρίζει από πρώτο χέρι για το έργο και τη χρησιμότητα των 1.050 υπαλλήλων σας.

Αλλά βέβαια τα εκατομμύρια που ξοδεύει ο Δήμος για να γκρεμίσει και να ξαναφτιάξει τον περίβολο της Ευαγγελίστριας, τους περίφημους ποδηλατοδρόμους που τους φτάσατε μέχρι τις Αλυκές-προφανώς για να «ποδηλατούν» με «αγορασμένα από βολιώτικα μαγαζιά ποδήλατα!!!- οι «μετανάστες»-δεν τους λέω λαθρο- γιά να μην με κακοχαρακτηρίσετε- και οι «κατασκηνωτές» του Εκθεσιακού Κέντρου!!!!» και το «πεθαμένο» γκαζόν που φυτέψατε στα πρώην ψαράδικα μαζί με κάποια σίδερα- αρχιτεκτονικό αριστούργημα προφανώς- κάπου τα βρίσκετε. Αν αυτά τα λέτε έργα, λυπάμαι, αλλά οι λέξεις έχουν χάσει τη έννοιά τους.

Είστε δυστυχώς ανίκανοι για ο,τιδήποτε. Πέρασε και φέτος το καλοκαίρι και η πλάζ των Αλυκών, εγκαταλελειμμένη και ελεεινή, είναι απτό δείγμα της ανικανότητάς σας, να μη πω για τις «επεμβάσεις» σας στην παραλία της Αγριάς και του Βόλου όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, να μην πώ για τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους όλης της πόλης που έχουν καταντήσει προεκτάσεις των καταστημάτων και μάλιστα με αυτοσχέδιες περιφράξεις, πράγματα που καθένας βιώνει στη καθημερινότητά του.

Εξακολουθείτε όμως να μισθοδοτείτε τη Δημοτική Αστυνομία!!! για να ενοχλεί με σφυρίγματα μόνο τη στενή έκταση γύρω από το κτίριο του Ληξιαρχείου, αφού κανείς δε βλέπει τα «όργανα» π.χ . στον Άναυρο ή στα Παλιά, πολύ δε περισσότερο στη Ν.Δημητριάδα, Χιλιαδού Ν.Ιωνία κ.λ.π. και χωρίς ,βέβαια, να διευκολύνεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς άξονες της πόλης.

Τι ακριβώς καθαρίζετε στη πόλη; Εκτός από άδειασμα των κάδων σκουπιδιών, χωρίς πλύσιμο εννοείται, για να αισθανόμαστε τη παρουσία τους, τις περισσότερες φορές τα σκουπίδια –με τη βοήθεια των «κυνηγών σκουπιδιών» αλλά και οι περίφημοι κάδοι ανακύκλωσης δημιουργούν εφιαλτικά τοπία και εστίες μολύνσεως.

Κι’ όμως έχετε χίλιους πενήντα(1.050) υπαλλήλους!!!! που πληρώνονται. Μπορείτε να μας πείτε σε τι έργο αντιστοιχεί ο μισθός τους; Βγάζουν δηλαδή τα χρήματα που παίρνουν; Τι κάνετε γιά την στοιχειώδη αισθητική της πόλης; Γιατί πρέπει ο καθένας να υφίσταται το θέαμα απείρων μελών οργανωμένων κυκλωμάτων στά φανάρια, στην Ερμού και σε κάθε σημείο της πόλης; Γιατί αφήνετε ανεξέλεγκτη την ασταμάτητη ρύπανση με τεράστια διαφημιστικά φυλλάδια κάθε απίθανου διαφημιζόμενου;

Γιατί επιτρέπετε την ηχορύπανση από τα Ντάτσουν του κάθε μικροπωλητή που νομίζει ότι είναι δικαίωμά του να διαλαλεί από παντόφλες μέχρι προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών ( αδειάζω αποθήκες, μαζεύω παληά τρακτέρ!!-ναι έτσι-κ.λ.π.)

Αντί λοιπόν να κλαψουρίζετε και να ζητάτε συνεχώς χρήματα- που πλέον δεν θα πάρετε- οργανωθείτε, καθορίστε τις προτεραιότητες της πόλης που διοικείτε, υποχρεώστε το προσωπικό σας να δουλέψει εκεί που χρειάζεται , για να δουν και οι πολίτες ότι πράγματι προσπαθείτε μήπως και αυτοί φιλοτιμηθούν και ευπρεπίσουν τουλάχιστον τους χώρους που βρίσκονται μπροστά στα σπίτια τους και συμμορφωθούν και πάψουν να ενεργούν μόνο για ό,τι βολεύει τους ίδιους. (Δεν είναι δυνατόν ο κάθε μαγαζάτορας ή οποιοσδήποτε, να κλείνει με αυτοσχέδια μέσα το δρόμο μπροστά από την ιδιοκτησία του για να έχει πάρκινγκ όποτε θέλει ή να κάνει το πεζοδρόμιο ιδιωτικό του χώρο). Δεν ελπίζω, δυστυχώς, ότι θα κάνετε κάτι και ξέρετε γιατί; γιατί οι 1.050 υπάλληλοί σας έχουν δίπλα τους οικογένειες και συνεπώς ψήφους. Άρα σας φθάνουν και περισσεύουν για να ξαναβγείτε την επόμενη τετραετία με το σπαθί σας. Βόλος 8-7-2012Μετά τιμήςΑχιλλέας Αλκ.Γκέσκος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου