ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κόψτε!… το δούλεμα

κόψτε-το-δούλεμα-858109

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη, Αρχιτέκτονα, [email protected]

Το έχω ξαναγράψει, θα το επαναλάβω, σαν αντίδοτο στις ενοχές μου, του να με θεωρούν ξερόλα. Όταν σας απευθύνομαι νιώθω ένας από εσάς, απλά όταν κάτι θετικό ή αρνητικό ερεθίζει τον νου μου κάθομαι, γράφω και σας κοινοποιώ τις απόψεις μου, ίσως και με λίγο θράσος που όμως αρέσει, άλλωστε οι περισσότερες είναι και δικές σας.

Πάνω από όλα δεν αποβλέπω σε προβολή, καταξίωση, όλα αυτά εδώ και χρόνια τα έχω πετύχει σαν Αρχιτέκτονας…

Σήμερα έχω ένα potpourri περιπτώσεων που σηκώνουν συζήτηση, κυρίως γιατί προσβάλουν την νοημοσύνη μας.

-Γιάννης Μιχαηλίδης (αναρχικός, τρομοκράτης, ληστής, κατάδικος, δραπέτης, γνωστός σαν ’’τοξοβόλος του Συντάγματος’’) ένας από εμάς που η κοινωνία τον ώθησε στην διαφορετικότητα.

Το όνομά του ακούστηκε μετά την γνωστή αίτησή αποφυλάκισης που υπέβαλε και που επειδή κρίθηκε επικίνδυνος απορρίφθηκε, την απεργία πείνας που έκανε και τελικά διέκοψε.

Όταν ασχολούμαι με κάτι φροντίζω να ενημερώνομαι σχετικά…

Διάβασα το βιογραφικό του, καταγωγή κοινή αστική, σαν μαθητής είχε άριστες επιδόσεις και ευαισθησίες για κάθε επίκαιρο, για πρόοδο!…

Οι βαθμολογίες του στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν υψηλές σε τέτοιο επίπεδο που η τότε υπουργός παιδείας, τον συνεχάρη για τις επιδόσεις του.

Σύμπτωση!… τις μέρες αυτές ανακοινώθηκαν οι αντίστοιχες άριστες επιδόσεις πολλών υποψηφίων της χρονιάς που συμμετείχαν στις ίδιες Εξετάσεις.

Για τον Μιχαηλίδη πολλά ειπώθηκαν κυρίως με τάση δημιουργίας ενός νέου ινδάλματος, ενός ήρωα, μάλιστα κάποιος άσχετος με την πραγματικότητα, τόλμησε να βεβηλώσει την μνήμη καταξιωμένου Δημοκράτη αγωνιστή (του Παναγούλη) αμφισβητώντας προκλητικά την κοινή γνώμη, παρομοιάζοντάς τον με αυτόν.

Κανένας όμως δεν ασχολήθηκε με το γιατί, ένα ξεχωριστό μέλος μιας κοινωνίας κατάντησε αποδιοπομπαίο από αυτήν.

Κανένας δεν φρόντισε να κάνει προτάσεις για την προστασία όλων όσων όπως εκείνος σε αυτή την ηλικία, έχοντας ικανότητες αλλά και τάσεις αντίδρασης, είναι ευάλωτοι στον νεανικό τους ενθουσιασμό αλλά και στην ύπουλα καμουφλαρισμένη και υστερόβουλη εκμετάλλευσή από τρίτους.

Κανένας δεν υποστήριξε την υγιή αξιοκρατία, εμποδίζοντας την φυγή και τον παντοιοτρόπως αφανισμό της.

Από την άλλη, Ορισμένοι που έτυχε να γίνουν γνωστοί (τραγουδοποιοί, ηθοποιοί, πολιτικοί), επειδή είναι ικανοί να ελκύουν το πλήθος, θεώρησαν πως μπορούν να εκφράζουν άποψη για οτιδήποτε τις περισσότερες φορές λαϊκίστικη, άναρχη με υποψίες αισχρής εκμετάλλευσης

ΝΑΙ ίσως ο Μιχαηλίδης γεννήθηκε για να πρωτεύσει, όμως όπως πολλοί άλλοι βιάστηκε να φανεί, πήρε λάθος (με κριτήριο την φυσική εξέλιξη) δρόμο.

Σαν φυσική εξέλιξη εννοώ την ωρίμανση.

Φαινόμενο που συναντάται στους ξεχωριστούς, αυτός προτίμησε το Αναρχισμό, άλλοι την συμμετοχή στην Πρόοδο, κάποιοι πάλι τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, κλπ.

Όλοι τους αποτελούν μέρη του συνόλου, χωρίς να διαφέρουν σε τίποτε από τους υπόλοιπους, μερικοί έτυχε να έχουν μια σκέψη περισσότερο ανήσυχη που τους ωθεί στην ανεξέλεγκτη βιασύνη.

Συμπέρασμα: Μια νοητική τάση που η κοινωνία αδυνατεί να τιθασεύσει και να εκμεταλλευθεί, σε αντίθεση με κυκλώματα (πολιτικά- επιχειρηματικά) που για ίδιους λόγους το κάνουν, προσπαθώντας να επηρεάσουν…

_Πρώτη Είδηση!… παρακολουθούσαν λέει τον Ανδρουλάκη και λοιπόν σε μένα σε σας δεν το κάνουν… επειδή εδώ μεσολάβησε (βλακωδώς) η ΕΥΠ και το θέμα πουλάει για αισχρή αντιπολίτευση;.

Άλλωστε ένα καθεστώς ρουτίνας είναι… γνωστό σε όλους και μάλιστα με τις ευλογίες της Εισαγγελίας (άποψή μου… κακώς).

Πολλοί το έχουν υποστεί σαν αναγκαίο κακό λόγω των θέσεων που κατέχουν, σίγουρο θα βρίσκουν τρόπο να επικοινωνούν διαφορετικά.

Θέλει νομίζετε πολύ;.. Όσοι έχετε κινητό ή υπολογιστή το υφίσταστε ανά πάσα στιγμή, ανώνυμα μεν, αλλά αν χρειαστεί πάντα διαθέσιμοι.

Πρόβα…. Μπείτε να διαβάσετε για κάτι, οποιοδήποτε και τότε χωρίς να το ζητήσετε θα σας κατακλίσουν με προτάσεις, πως σας βρίσκουν;

Άραγε γιατί κυκλοφόρησε τώρα η συγκεκριμένη βαρύγδουπη είδηση, που κάποιοι την θεωρούν ικανή (ευκαιρία) να ρίξει την Κυβέρνηση…

Κάτι δεν πάει!….

Παρακολουθείται κάποιος, όταν πρόκειται να βλάψει ή να ανταγωνιστεί, στην προκειμένη περίπτωση γιατί;.

Αν δόθηκε εντολή από τρίτους θα πρέπει να μας το εξηγήσουν, διαφορετικά κάτι παίζεται, φυλάγεσαι από τον λύκο όχι από το πρόβατο.

Στην περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθούν οι ικανότητες ελέγχου -οργάνωσης, αλλά και ο δόλος, δεν φοράς παλτό το καλοκαίρι…

Ποιος λογικός θα παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ για πολιτικούς λόγους τον ευρωβουλευτή Ανδρουλάκη τρεις μήνες πριν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ από τις οποίες εκλέχθηκε Πρόεδρος;.

Μάλλον…, στην σκακιέρα της πολιτικής το πιόνι Ανδρουλάκης βοηθάει για άλωση ή ενδυνάμωση ανάλογα… Ήδη όλοι μιλάνε γι’ αυτόν…

_Τελειώνω… Όλοι είδαμε στα ΜΜΕ, video (σαν ντοκιμαντέρ), να δείχνει μια γιαγιά να περπατάει με ζόρι στο πεζοδρόμιο στηριγμένη σε μπαστούνι, δίνοντας την εντύπωση ότι δίχως αυτό θα καταρρεύσει.

Πέντε μέτρα μπροστά ξαπλωμένος στο ίδιο πεζοδρόμιο κοιμισμένος ένας αλήτης αδέσποτος σκύλος, ένα από τα πολλά συμπαθητικά δείγματα του ντόπιου φιλοζωικού επιπέδου!… κατεστημένου…

Ξαφνικά, όλα αλλάζουν, η γιαγιά με στιλ Αντετοκούμπο πετάει το μπαστούνι πετυχαίνοντας με ακρίβεια τον σκύλο, που φεύγει τρομαγμένος.

Φαίνεται πως ζωντάνεψαν θύμησες από το παρελθόν, τα χρόνια που μεγάλωσε, τότε που τα σκυλιά τα κλωτσάγανε φωνάζοντας μαζί «Ούστ….» (απαίσιο)

Ειπώθηκε στα τόσα δακρύβρεχτα και οργισμένα ρεπορτάζ, πως η Γιαγιά το έκανε από φόβο, δηλαδή φοβήθηκε το σκυλί…

Τόσο!… που δεν σκέφτηκε ότι χωρίς το μπαστούνι θα έπεφτε, ούτε το πως θα το σήκωνε διανύοντας πολλά μέτρα χωρίς αυτό; τόση μανία… από φόβο;…

Η είδηση για την απαίσια συμπεριφορά της Γιαγιάς σε όλα τα ΜΜΕ, αφορισμοί, κατάρες, καταγγελία μήνυση με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της.

Για άλλη μια φορά η είδηση έγραψε… πούλησε… Από την άλλη… Η πραγματικότητα… χιλιάδες ζώα εγκαταλείπονται αυξάνοντας την παρουσία του διωγμένου πρωταγωνιστή.

Αδέσποτες γάτες, ζουν σαν τα σκιουράκια στις συνοικίες και τα πάρκα του Λονδίνου και άλλων πόλεων.

Δεκάδες ζώα συντροφιάς, είναι σκλαβωμένα σε χώρους φυλακές ζώντας σε άθλιες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα περισσότερα σκυλιά γαυγίζουν….

Οι αδέσποτες γάτες υπάρχουν για να γεννάνε, βρομίζοντας ταυτόχρονα τα πάντα…

Οι τροφές τους, αναρωτήθηκε κανένας οι κονσέρβες τι περιέχουν;

Το video (αληθινό ή μη) δεν είναι η πραγματικότητα, αυτό που ξενίζει είναι η εσφαλμένη ή υποκριτική αντίληψη περί φιλοζωίας……

Δεν είσαι φιλόζωος όταν αγνοείς γενικά κάποιους βασικούς κώδικες για τα ζώα, περιορισμένος μόνο να κατηγορείς επιφανειακά, το κατακριτέο στην προκειμένη περίπτωση είναι η παρουσία του αδέσποτου σε αυτή την μορφή.

Επίλογος επιστολής:

Ζούμε σε μια κοινωνία που κάποιοι νομίζουν πως το επίπεδο νοημοσύνης μας είναι πολύ χαμηλό και ότι ανεξέλεγκτα μπορούν να μας πλασάρουν το οτιδήποτε, αρκεί να βολεύει τα σχέδιά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου