ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Και Τούρκοι έλαβαν τον λόγο στην Ελληνική Βουλή ~ Αληστα συμβάντα, δύσθροοι λόγοι

και-τούρκοι-έλαβαν-τον-λόγο-στην-ελλην-120945

Του Γιάννη Ν. Καλαντζή

Τελικά το είδαμε και αυτό. Στη συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου για τα εξοπλιστικά δεν μίλησαν μόνο Ελληνες βουλευτές αλλά και πολιτικοί άλλης, ξένης χώρας. Ναι, συνέβη και αυτό. Ανέβηκαν στο βήμα της ελληνικής Βουλής και Τούρκοι και, ενώ οι λίγοι παρόντες Ελληνες βουλευτές εθεάθησαν αποσβολωμένοι να παρατηρούν τα τεκταινόμενα μέσα στον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου, εκείνοι μίλησαν αρνητικά, μίλησαν εναντίον της κυβέρνησης. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αγορά οπλικών συστημάτων, κάποιοι μάλιστα μεταχειρίστηκαν προσβλητικές λέξεις και χρησιμοποίησαν προσωπικούς χαρακτηρισμούς εντός και εκτός Βουλής.

Οι απρόσκλητοι ομιλητές, ήταν τόσο αρνητικοί κατά της ελληνικής κυβέρνησης, που όσα είπαν κρίθηκαν στην Τουρκία με θετικούς σχολιασμούς! Η επιβράβευσή τους συνεχίστηκε και στον ημερήσιο τουρκικό τύπο, όπου διατυμπανίστηκε με πηχυαίους τίτλους το… ευτυχές γεγονός. Δυστυχώς, η επιθετική, φτηνή τους ομιλία χαιρετίστηκε και στην ελληνική Βουλή, όπως αποδείχθηκε με το χειροκρότημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι απορίας άξιον, ποιος και με ποια δικαιολογία επέτρεψε να συμβεί αυτή η ασυνήθιστη παραβίαση, η απρόβλεπτη είσοδος ξένων πολιτικών στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι θρασείς αυτοί βουλευτές “έκαναν παιχνίδι” και μάλιστα “επιθετικό”, ανεμπόδιστοι τελείως, ωσάν να βρίσκονταν στο δικό τους γήπεδο. Οι ομιλίες τους, απαύγασμα δημαγωγικής πολιτικής, μόνο ένα χαρακτηριστικό είχαν: πενία πνευματική και ιδεών. Τραύλισαν λόγο άνυδρο και αδόμητο, κρύο λόγο, μονίμως οργισμένο και υβριστικό.

Η παρουσία τους σκοπό είχε την πλήρη εκμηδένιση των επιτυχημένων ενεργειών της κυβέρνησης για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Τα δυο νομοσχέδια, το δεύτερο ψηφίστηκε προχθές, αφορούν στις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία. Θα περίμενε κανείς να ψηφίσει θετικά σύμπασα η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η αξιωματική, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, η ψήφος των περισσοτέρων πτερύγων της Βουλής ήταν αρνητική, διανθισμένη με κάτι περίεργα “Οχι”, “παρόν” και “ίσως” και άλλες πρωτότυπες… παπαρδέλες.

Η ασυνήθιστη ψηφοφορία απέδειξε ότι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης συμπλέουν φανερά με τους εχθρικούς γείτονες, οι οποίοι καθημερινά παραβιάζουν τα σύνορα, εμμένοντας, τελευταίως, και στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Και όμως, αυτές οι ενέργειες, αυτές οι εχθρικές αιτιάσεις, αντί να συνεγείρουν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους οδήγησαν σε σύμπλευση με την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, που καθημερινά στρέφεται εναντίον της Ελλάδος. Γι’ αυτό οι επιβραβεύσεις και των Τούρκων πολιτικών και του τουρκικού τύπου!

Στο προκείμενο τώρα, σε όσα ισχυρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και εκτός αυτού, οι… απρόσκλητοι Τούρκοι πολιτικοί. Ο Γιαβούζ Τσιπρίζογλου, Τούρκος βουλευτής από τη Σαμψούντα, υποστήριξε στο λόγο του ανήκουστα πράγματα. Δήλωσε: “Δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας”! Επανέλαβε… ο Τούρκος αυτός, ό,τι διαλαλεί καθημερινά η πατρίδα του: “Δεν πρέπει, Ελληνες, να θωρακίσετε τη χώρα σας με νέα οπλικά συστήματα”. Με άλλα λόγια, “Δεν σας επιτρέπουμε να αγοράσετε αεροσκάφη “ραφάλ” και φρεγάτες “μπελαρά”! Προφανώς, αυτές τις οδηγίες πήρε από την Αγκυρα ο Γιαβούζ.

Η Αϊσέ Χριστοδουλοτζιάν, πρώην Τουρκάλα υπουργός (το κόμμα της δεν υφίσταται πλέον) αποκάλυψε πρόσφατα ένα κρυφό σχέδιο για τη ”δεύτερη φορά αριστερά” και έφριξε το πανελλήνιο. Εξήγησε, ότι για να ριζώσει μια επόμενη κυβέρνηση Σύριζα, πρέπει να εγκαταστήσει δικούς του ανθρώπους στη Δικαιοσύνη και το Κράτος (τα αβανγκάρντ, απαράμιλλα όνειρά τους παραμένουν ανερμήνευτα!). Οι θεσμοί του κράτους πρέπει στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα πιστά στο κόμμα. Με άλλα λόγια, κομμουνιστική δικτατορία!

“Δηλαδή, εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφθεί”, δήλωσε η παραπεταμένη Τουρκάλα, “τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσανε πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι, νομίζω, το μάθημα”. Προφανώς η Αϊσέ ακολουθεί τα χνάρια του Ν.Παππά, που προσπάθησε να κυριαρχήσει σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, του Λαφαζάνη, που επιχείρησε να αλώσει το Νομισματοκοπείο και του Παπαγγελόπουλου τη δικαστική εξουσία.

Μια άλλη κυρία, γνωστή στα πέρατα της τουρκικής επικράτειας για τα τσυρίγματά της σε κάθε εμφάνιση, καθώς και για την αυτοδοξολογούμενη αμετροέπειά της, η Εσμά Τζακρόγλου, εκφράστηκε με λόγια απρεπή και συκοφαντικά: “Η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες, να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω να πέφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες του”, έκραξε η χανούμισσα.

Από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας έλαβε την πρέπουσα απάντηση: “… ίσως είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους, που δεν είναι προϊόν μεσαζόντων. Προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας και με πλήρη διαφάνεια”. Η Τουρκάλα εξ Εσκί Σεχίρ, χειροκροτούμενη από τους Ελληνες βουλευτές της αντιπολίτευσης, αποχώρησε από την αίθουσα χαμογελώντας, πλήρως ικανοποιημένη, η καρδιά της, όμως, πονούσε!

Τον φίλτατο συνοδοιπόρο, τον γνωρίζετε αγαπητοί αναγνώστες από τη “σφακιανή αψύτητά του”, όπως τον αγιογράφησε ο Ηγέτης του. Εχει αφήσει εποχή. Είναι γνωστός, επίσης, για την… επάρκειά του εις την αγγλικήν και τις ανορθογραφίες του με κεφαλαία γράμματα, που αναρτά, κατά καιρούς, στο διαδίκτυο. Τελευταία, απέκτησε και συνοδοιπόρο, έναν έτερο υβριστή, ο οποίος, χαλές όνομα και πράγμα, πήρε τον κονδυλοφόρο και στη φυλλάδα του έγραψε λόγια ανήκουστα εναντίον του πρωθυπουργού. Εκπτωτος σύμβουλος του Ηγέτη, αν άνοιγε το στόμα του να πει τα ίδια, δεν θα διέφερε από Τούρκο χαμάλη. Το “αϊ σιχτίρ” στο διαβλητικό του άρθρο, τούρκικο δεν είναι;

Τελικά, αυτό το κόμμα δεν πρόκειται να βγει από το βούρκο. Είναι λογικό. Τόσα χρόνια χωμένο εκεί, έχει συνηθίσει τη γνωστή μπόχα, εκεί προσπαθεί να σπρώξει και τους Ελληνες. Οι Ελληνες όμως είναι λαός καθαρός, αποφεύγουν τη δυσάρεστες οσμές, όπως ο διάβολος το λιβάνι, το απέδειξαν εξάλλου το 2019, όταν εξέλεξαν κυβέρνηση σωτηρίας. Ολοι εύχονται να μην βρεθεί ξανά ο τόπος σε ακαθαρσίες και λάσπες. Στην Ελλάδα, μόνο το λευκό και το γαλάζιο ταιριάζουν!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου