ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η ακρίβεια κάνει πάρτι και η κυβέρνηση παρακολουθεί

η-ακρίβεια-κάνει-πάρτι-και-η-κυβέρνηση-120960

Του Νικόλαου Χαυτούρα, Προέδρου Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας

Πέρα από κάθε πρόβλεψη έχουν πετάξει στα ύψη οι τιμές των προϊόντων και η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και σήμερα, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του φαινομένου, παρακολουθεί με απάθεια την κατάσταση. Οι τιμές των προϊόντων δεν έχουν αυξηθεί απλά. Οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί. Αυτό που έχει να αντιμετωπίσει ο πολίτης, ο απλός νοικοκύρης, δεν είναι μια απλή αύξηση του 5% ή του 10%. Μια αύξηση της τιμής σε ένα τέτοιο ύψος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αύξηση, αν και τέτοια αύξηση μέσα σε ένα εξάμηνο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Σήμερα ο πολίτης αντιμετωπίζει αύξηση στο ηλεκτρικό τουλάχιστον 57%. Αυτό δεν είναι αύξηση, είναι τσουνάμι.

Δεν έχουμε απλά κάποιες τάσεις ανατιμήσεων στην αγορά αλλά έχουμε ένα τεράστιο καταστροφικό κύμα τρελών ανατιμήσεων πέρα από κάθε φαντασία.

Για τον λόγο αυτόν δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την κυβέρνηση η οποία ούτε καν κατάλαβε τι έγινε στην αγορά και αμφιβάλλω αν ακόμη και σήμερα κατανοεί την κατάσταση.

Αυξήσεις μπορεί να υπάρχουν σε ολόκληρη της Ευρώπη. Στη χώρα μας όμως όπου έχουμε στρεβλή οικονομία, οι ανατιμήσεις έχουν και αυτές στρεβλή μορφή.

Καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς το παιχνίδι δεν υπάρχει καμία κρατική παρέμβαση, κανένας μηχανισμός ελέγχου δεν λειτουργεί, ούτε καταγραφή σωστή δεν γίνεται, ούτε ο ανταγωνισμός στην αγορά λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα το τσουνάμι των αυξήσεων να είναι ακόμη περισσότερο και μεγαλύτερο.

Απελπισμένος ο πολίτης βλέπει να χάνει καθημερινά αγοραστική αξία ο μισθός του και παρακολουθεί αποσβολωμένος.Το θέμα είναι ότι αποσβολωμένη παρακολουθεί και η κυβέρνηση τις εξελίξεις χωρίς να κουνάει το μικρό της δαχτυλάκι .Την ίδια ώρα σπαταλά τους λίγους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού σε επιδόματα που δεν πιάνουν τόπο.

Μην μου πείτε ότι στα 500 ευρώ του λογαριασμού ρεύματος μπορεί να σώσουν την κατάσταση τα 39 ευρώ επίδομα του κυρίου Μητσοτάκη.

Οπως και στην κρίση του κορονοϊού η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε και η χώρα μας θρηνεί πάνω από 25.000 νεκρούς έτσι και στην οικονομία κρίση των ανατιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε μοιραία και άβουλη. Οι υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζουν ποια η πραγματικότητα και δεν γνωρίζουν επίσης τι πρέπει να κάνουν για να περιορίσουν την εξέλιξη του φαινομένου, έστω και αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου