ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το θέατρο του παραλόγου

το-θέατρο-του-παραλόγου-152849

Της Ιωάννας Παπαδημητρίου

Τί απασχολεί την πόλη μας αυτές τις μέρες; Μα τί πιο λογικό; Η παρουσίαση της μακέτας για το Μουσείο της Αργούς.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ τώρα. Όχι αυτοί που κονταροχτυπιουνται. Εμείς που τους δίνουμε τα κοντάρια.

Εκατοντάδες οικογένειες σιτίζονται από το δήμο και την εκκλησία.

Δήμος και εκκλησία, εν τω μεταξύ, είμαστε εμείς. Άλλες τόσες οικογένειες ζητούν βοήθεια μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στα ύψη.

Ο κορωνοϊος είναι εδώ και ο Βόλος «βράζει».

Η λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται στα όρια της.

Το σούπερ μάρκετ είναι πολυτέλεια για πολλές οικογένειες.

Μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, γιατί αδυνατούν να τα σιτίσουν.

Έχουμε μπει στο κάδρο της Ελλάδας σαν η πόλη του Μπέου. Και εμείς θεατές. Και ποιος είναι ο Μπεος; Είναι αυτός που ψήφισε ο λαός της Μαγνησίας. Είναι αυτός που ψήφισαν οι πολίτες που στηρίζουν όλα τα κόμματα. Ο ίδιος λαός που ψήφισε και τους προηγούμενους δημάρχους.

Έχετε αναρωτηθεί κύριε δήμαρχε και κύριοι και κυρίες αντιπολιτευόμενοι γιατί οι Βολιώτες γυρίζουν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα; Να σας πω εγώ που συμμετείχα μέχρι τώρα στις εκλογικές διαδικασίες και έχω μέτρο σύγκρισης. Γιατί απογοητεύτηκε από όλους σας. Και δεν είναι ότι απογοητεύτηκε γόνιμα. Το κατόρθωμα σας είναι ότι τον κλείσατε σε ένα κλουβί και περιμένει την Βίσση να τραγουδήσει.

Δεν έχω τίποτα με την συγκεκριμένη αοιδό. Έχω, όμως, οργή γιατί γίναμε ζητιάνοι και ανακυκλώνουμε τη μιζέρια. Ο Βόλος που γέννησε το πρώτο εργατικό κέντρο, έμεινε χωρίς εκπροσώπους.

Γιατί δεν τον εκπροσωπείτε, κύριοι και κυρίες, τον λαό του Βόλου.

Απλά γεννηθήκατε ή πολιτεύεστε στον Βόλο με τις κλίκες σας. Έχετε καμία επαφή με τους Βολιώτες; Βγήκατε σε καμιά γειτονιά να δείτε πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Μόνο στο Βολονάκι σας βλέπει ο κόσμος. Το Καπακλί υποβαθμισμένο. Η Νέα Ιωνία το ίδιο. Εσείς τα λέτε, όχι εγώ.

Αλλά ξέχασα, θα τους θυμηθείτε στις επόμενες εκλογές. Και το χειρότερο είναι ότι θα τα έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι.

Έτσι θα ανακυκλώνεται η μιζέρια μιας πόλης, που θα μπορούσε να είναι πρότυπο πολιτισμού και εύρωστη οικονομικά, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Πρότυπο πρωταρχικά για τον κάθε κάτοικο και σε δεύτερη φάση για τον επενδυτή, αφού μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Με αγάπη και σεβασμό σας γράφω αυτές τις γραμμές.

Κάντε το λαό να σηκώσει κεφάλι. Με τις όποιες δυνάμεις διαθέτετε. Να ζητάει δουλειά και όχι ένα τενεκέ πετρέλαιο.

Και να σας πω και κάτι; Για να προλάβω την παρερμηνεία του γραπτού αυτού. Δεν μπορεί να απογοητεύσει κανένας κανέναν, αν δεν έχει καλλιεργήσει προσδοκίες.

Και ο σημερινός δήμαρχος δεν καλλιέργησε καμία ψευδαίσθηση ότι δεν θα ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα, το ποδόσφαιρο και ό.τι αποδίδει χρήμα. Δεν ήρθε με περγαμηνές του Χάρβαρντ.

Και μια που γράφω για χρήμα.

Σας απασχόλησε το πόσο θα πληρώνει ο Βολιώτης την είσοδο σε αυτό το μουσείο;

Σίγουρα πολλά. Όπως πληρώνει και στο θαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο. Αυτό το τελευταίο, αν συνεχίσετε να ασχολείστε με αυτό το άυλο έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου