ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Λάθος… άρνηση

λάθος-άρνηση-188340

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη,

Αρχιτέκτονα

[email protected]

Ελευθερία της επιλογής… τάση–σλόγκαν που αυτή την χρονική περίοδο και φάση αντιμετώπισης της πανδημίας (εμβολιασμοί) ακούμε… να λεν οι αντιδραστικοί, όλοι αυτοί που παρουσιάστηκαν και έχουν επίκαιρο όνομα αντιεμβολιαστές.

Αλήθεια έχετε αναλογιστεί τι σημαίνει αυτή η ελευθερία και κατά πόσον εφαρμόζεται στο σύνολο των εκδηλώσεων από όλους αυτούς που την πρεσβεύουν;

Η ψυχολογία αναφέρει πως η ανθρώπινη ύπαρξη ορίζεται από τις επιλογές που οι άνθρωποι κάνουν.

Από την μια λοιπόν η ελευθερία επιλογών απελευθερώνει, λυτρώνει από την άλλη όμως ίσως επιβαρύνει με το φορτίο της ευθύνης της επιλογής, άρα δεσμεύει αυτή την οποιαδήποτε ελευθερία…

Αφού συνήθως αυτή γίνεται από μια πληθώρα εναλλακτικών επιλογών, άλλωστε ολόκληρη η ίδια η ζωή είναι ένα μωσαϊκό επιλογών, που πρέπει να αξιοποιηθούν τα χαρακτηριστικά και οι δράσεις τους.

Στην πραγματικότητα είναι μια προσωπική ενέργεια που εξαρτάται από πολλά κυρίως από το επίπεδο μόρφωσης και τις συνθήκες διαβίωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διεργασίας τα συναισθηματικά αποτυπώματα που διαφέρουν για τον καθένα, ασκούν επιρροή και ανάλογα συντελούν στη λήψη αποφάσεων με ένα τρόπο που αποδεικνύει την μη γραμμική (ευθεία – ομοιόμορφη, κάποιες φορές πρέπει να χρησιμοποιούμε και άλλες λέξεις) φύση της ελευθερίας αυτών των επιλογών.

Με αυτό τον τρόπο φανερώνεται η ανάγκη των ανθρώπων για περισσότερο έλεγχο στις λεπτομέρειες της ζωής και ταυτόχρονα για περισσότερη απλοποίηση της ζωής τους.

Μια νοητική διεργασία στην οποία μεγάλο ρόλο παίζει και η έμφυτη τάση (προκατάληψη) του ανθρώπου να συγκρατεί ό,τι αρνητικό είδε ή διάβασε.

Έτσι και σε αυτή την περίπτωση αντίδρασης, οιαρνητές τείνουν να επιλέγουν πληροφορίες (από θεωρίες συνωμοσίας και fake news)που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν προκαταλήψεις και αυτοπεριορισμούς.

Είναι αυτονόητο πως η ύπαρξη επιλογών είναι παντού στη ζωή μας.

Στον Κόσμο μας οι περισσότερες σύγχρονες κοινωνίες θεμελιώθηκαν στην αρχή της ελευθερίας επιλογής.

Ωστόσο αυτή η ελευθερία λίγο ή πολύ μας φέρνει αντιμέτωπους με διλήμματα και με αμφισημίες (αντιλήψεις με διαφορετικούς τρόπους) οι οποίες προκαλούν στρες και δυσκολία πολλές φορές στη λήψη αποφάσεων.

Έπρεπε λοιπόν να ταρακουνηθούμε (εμφαντικός χαρακτηρισμός- λαϊκή έκφραση) από την παρουσία και δράση της πανδημίας για να θυμηθούμε το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Γιατί το γράφω;…

Μα κάπως αργά όλοι αυτοί δεν το θυμήθηκαν!…

Γιατί δεν το διεκδίκησαν και δεν το διεκδικούν…

ΚΟΝΤΡΑ στην Δυναστεία των Σόσιαλ Μίντια!… Που εδώ και μια εικοσαετία (ίσως και περισσότερο) προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο τρόπο ζωής (αφανίζοντας τις παραδόσεις) χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και προοδευτικό.

ΚΟΝΤΡΑ στην αισχρή και αισχροκερδή εκμετάλλευση του Τραπεζικούσυστήματος.

ΚΟΝΤΡΑ στην έμμεση φορολογία διαμέσου του Τζόγου!….

ΚΟΝΤΡΑ στις οποιεσδήποτε προσβλητικές ουρές αναμονής!…..

ΚΟΝΤΡΑ στην προκλητική λειτουργία και παρουσία των ΕΛΤΑ(κάποτε βασικού φορέα κοινωνικής επαφής)!….

ΚΟΝΤΡΑ στην αδιαφορία για την αλλοίωση του Περιβάλλοντος(υγιεινή-θόρυβοι- λάθος λειτουργία του οικοσυστήματος).

ΚΟΝΤΡΑ στην αναξιοκρατία και την άνιση κατανομή του Πλούτου.

ΚΟΝΤΡΑ στην λάθος (ίσως καταστρεπτική) εφαρμογή της τεχνολογίας (μεγάλο ποσοστό σχετικού αναλφαβητισμού από την παντελή άγνοια εφαρμογής – εξάρτηση- κλπ., κλπ.).

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα ΚΟΝΤΡΑ… το αφήνω σε εσάς… Εγώ χάραξα μια ιδεολογική γραμμή.

Τον εικοστό πρώτο αιώνα είναι παράλογο να αμφισβητούνται τα εμβόλια… και η αναγκαιότητά τους.

Όταν ο καθένας κυκλοφορεί και έχει άμεση επαφή με τα λεγόμενα γκάτζετ (κινητά- λαπτοπLaptop- κλπ., κλπ.) να αναφέρονται σε παρακολούθηση από τσιπάκια.

Επίσης να αναφέρονται στην αλλαγή του DNA όταν αυτό θα μπορούσε να γίνει με χίλιους τρόπους και χωρίς χάσιμο ζωών.

Ταυτόχρονα είναι γελοίο και προσβλητικό για την Θεϊκή έννοια να αναφέρονται στον κάθε Άγιο, σε επιρροές του Αντίχριστου, σε Αντιχριστιανικές συνωμοσιολογίες και να κατεβαίνουν στους δρόμους με εικόνες και θρησκευτικά εμβλήματα, όταν μάλιστα το εύρος της πανδημίας είναι παγκόσμιο και άρα περιλαμβάνει όλες τις θρησκείες.

Από την άλλη όλοι αυτοί υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως ο Θεός τα πάντα εποίησε και ποιεί….

Άρα και την πανδημία και τους πολέμιούς της!…

Τέλος είναι αστείο ξεχνώντας τα 400 χρόνια σκλαβιάς και χωρίς να έχουν όλοι αυτοί αποδείξει πως είναι άξιοι απόγονοι της Ελληνικής Κοσμοθεωρίας, να διαφωνούν και να μάχονται το εμβόλιο, σαν εφεύρημα «της νέας τάξης πραγμάτων και κάθε ανθελληνικού μέσου» υποστηρίζοντας ότι προωθούν «την αφύπνιση των Ελλήνων», λες και Έλληνες είναι όλος ο Κόσμος, αφού η πανδημία βρίσκεται παντού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου