ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Χρειάζεται υποχρεωτικό rapid test για τη Βασιλεία των Ουρανών;

χρειάζεται-υποχρεωτικό-rapid-test-για-τη-βασι-301047

Της Ράνιας Γάτου Ποιήτριας – Δοκιμιογράφου – Εικαστικού

Σεβαστοί μου Πατέρες,
O ενανθρωπήσας Θεός Λόγος, Κύριος Ιησούς Χριστός σέβεται την ελευθερία των έλλογων κτισμάτων του, όχι όμως και ο Σατανάς, ο εκπεσών από την αλαζονεία της ισοθεϊας αρχάγγελος Εωσφόρος, ο οποίος αγωνίζεται να ματαιώσει τη σωτηρία των ανθρώπων, εξαιτίας του φθόνου του. Η πίστη μας θεμελιώθηκε πάνω στη ρήση: «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι».

Διαβάζοντας την Αγία Γραφή την Καινή και την Παλαιά Διαθήκη, όπως επίσης και τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας, κανένας ευσυνείδητος πιστός δεν θα παραδεχόταν ότι η διεξαγωγή υποχρεωτικού rapid test αποτελεί προϋπόθεση εισόδου στη Βασιλεία των Ουρανών. Δηλαδή το να ελέγχονται υποχρεωτικά από τους επιτρόπους του ναού τα rapid tests των πιστών, προκειμένου να εισέρχονται στον χώρο του ναού για να προσευχηθούν. Έχετε πάσο; Περάστε λοιπόν. Η προσευχή σας δεν θα προκαλέσει ζημία στους αδελφούς! Η «αληθινή» προσευχή γίνεται με το rapid, επειδή δήθεν έτσι έχετε αγάπη προς τον εαυτό σας και προς τον πλησίον, και η «φαρισαϊκή» προσευχή χωρίς το rapid, επειδή δήθεν έτσι δεν έχετε αγάπη προς τον εαυτό σας και προς τον πλησίον!

Η Εκκλησία του Χριστού είναι όντως Νοσοκομείο χωρίς πράσινο πάσο! Η μετάνοια έρχεται την ώρα της Χάριτος και όχι με εντολή από τις αρχές και εξουσίες του κόσμου τούτου.
Η αληθινή προσευχή επιτυγχάνεται όταν ο νους του ανθρώπου είναι καθαρός από την κάθε είδους μέριμνα. Και από τη μέριμνα του υποχρεωτικού rapid test!
Mε καθαρή προσευχή θα φτάσουμε στο θρόνο του Χριστού και όχι με μέριμνες βιοτικές και με υποχρεωτικό rapid. Η σκέψη για το υποχρεωτικό rapid test μέσα στην εκκλησία μάλλον εμποδίζει την ελευθερία της λατρείας του αληθινού Θεού.

Όποιος έχει χρήματα, κάνει υποχρεωτικό rapid test και γι’ αυτό μπορεί να εισέρχεται στο ναό και να συμμετέχει στα μυστήρια! Όποιος δεν έχει χρήματα, δεν μπορεί να εισέρχεται στο ναό και να συμμετέχει στα μυστήρια, γιατί δεν διαθέτει rapid test!
Όποιος έχει χρήματα επιτρέπεται να ασκεί τη συνταγματική και διεθνή ελευθερία της λατρείας του, όποιος δεν έχει χρήματα δεν επιτρέπεται να την ασκεί, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ και τη σχετική εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου!

Το υποχρεωτικό rapid test για τους ναούς προκαλεί διακρίσεις σε βάρος των ναών και υπέρ των φαρμακείων. Για την είσοδο στα πνευματικά φαρμακεία είναι υποχρεωτικό το rapid test, ενώ για την είσοδο στα υλικά φαρμακεία δεν προβλέπεται καθόλου rapid test!
Το υποχρεωτικό rapid test εμποδίζει τη γνήσια επικοινωνία μας με τον Θεό. Καταστρέφει την προσευχή και την απάθεια που γεννιέται μέσα από τον πνευματικό αγώνα. Γιατί γίνεται επίκεντρο της σκέψης μας ο φόβος για το θάνατο και όχι ο φόβος του Θεού, και υποχωρεί η δύναμη της αλήθειας για τη ζωή που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Η Εκκλησία είναι χώρος των μαρτύρων από τον Θεό δοσμένος για την εφαρμογή του Ευαγγελίου. Αν κοιτάξουμε μέσα στην Εκκλησία θα βρούμε Αγίους που δέχθηκαν όλα τα μαρτύρια και εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την πίστη με υποχρεωτικό rapid test;

Η Eκκλησία είναι τόπος γαλήνης και ησυχίας της συνειδήσεως. Είναι μάταιο οι πιστοί να διαχωρίζονται σε αποδεκτούς και μη αποδεκτούς μέσα στον τόπο της ειρήνης και της αγάπης. Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ενώνονται οι ζωντανοί με τους κεκοιμημένους.

Είναι ανώφελο πνευματικά οι πιστοί να παρακολουθούνται από τους επιτρόπους για υποχρεωτικό rapid test. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφουμε την ιερότητα της πίστεως και της συνειδήσεως. Η πνευματική άσκηση μέσω της οποίας θα αξιωθούμε των χαρισμάτων θα μας δοθεί με το υποχρεωτικό rapid test;
Προσωπικά αγάπησα τον θεό για την έλλειψη των διακρίσεων. Για το σεβασμό που έδειξε στην πόρνη. Για τη συγχώρηση που χάρισε στον ληστή.

Είναι αποτέλεσμα αληθινής σύνεσης αυτή η απόφαση για υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο στο ναό; Με ποιον τρόπο θα οδηγηθούμε σε περισυλλογή και προσευχή; Με τη βοήθεια του υποχρεωτικού rapid test;

Μας έχει προσελκύσει το κοσμικό φρόνημα και μας έχει καταπνίξει η παράνοια της εποχής, η οποία συνίσταται στην υπερίσχυση της υλικής διάστασης έναντι της πνευματικής διάστασης της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Ο Αββάς Ισαάκ συστήνει ενθέρμως: ’’Να αφοσιωθείς στην ανάγνωση των θείων Γραφών (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης), που αποκαλύπτουν στον άνθρωπο τον δρόμο προς την καθαρότερη οπτασία του θείου μεγαλείου, έστω και αν αμέσως δεν γευθείς την γλυκύτητα των θείων νοημάτων, επειδή ο νους σου ακόμη δεν έχει καθαρισθεί και δεν έχει απομακρυνθεί από την ύλη. Μέχρι να δεχθεί ο άνθρωπος στην ψυχή του τον Παράκλητο, το άγιο Πνεύμα, έχει ανάγκη από τις θείες Γραφές, για να εντυπωθεί στην καρδιά του η ενθύμηση των αγαθών και διά της συνεχούς αναγνώσεως να ανανεώνεται μέσα του η κίνηση και η ροπή προς το αγαθό. Με αυτόν τον τρόπον θα προφυλάσσεται η ψυχή από τα δυσδιάκριτα μονοπάτια της αμαρτίας, επειδή δεν απέκτησε ακόμη την δύναμη του Πνεύματος, να απομακρύνει από τον νου του την λησμοσύνη, που σβήνει τις ψυχωφελείς ενθυμήσεις και εξαναγκάζει τον νου να σκορπίζεται και να περιπλανάται σε άσκοπα πράγματα».

Η ορθόδοξη πνευματική ζωή χρειάζεται σκληρό αγώνα και υποταγή στο θέλημα του θεού. Μέτρο προστασίας είναι πρωτίστως η ίδια μας η πίστη και όχι οι κοσμικές αντιλήψεις μας για μια ιατρική η οποία βλέπει τον άνθρωπο μόνο σαν ύλη και το πνεύμα του σαν μια εξελιγμένη μορφή ύλης.

Δεν υπάρχουν για τον Θεό εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι. Δεν υπάρχουν μαύροι και άσπροι. Υπάρχουν καρδιές χωρίς χρώμα και φυλή που ελπίζουν στην Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Δεν μπαίνουμε μέσα στην εκκλησία για να ξεχωρίσουμε, ούτε για να καταδικάσουμε σαν φαρισαίοι τους άλλους αδελφούς. Εισερχόμαστε στον ναό για να μετανοήσουμε. Αυτό μας δίδαξαν οι πατέρες της Εκκλησίας. Και αυτό δεν γίνεται με εκκοσμικευμένες ιδέες χημικής ιατρικής οι οποίες παραγκωνίζουν την πνευματική παράδοση της Εκκλησίας για τον Μοναδικό Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά με καρδιές που σπάνε τα σύνορα της αμαρτίας και του προσωπικού τους θελήματος.

Σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει μόνο η χημική ιατρική, η οποία βεβαίως δεν είναι ΟΛΙΣΤΙΚΗ ιατρική. Υπάρχουν και οι εναλλακτικές ιατρικές και οι πολίτες έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να επιλέγουν το είδος ιατρικής το οποίο επιθυμούν κατά συνείδηση να ακολουθήσουν. Μια εναλλακτική ιατρική φυσικής και μεταφυσικής διαστάσεως είναι η Πίστη στον Μοναδικό Ιατρό των ψυχών και σωμάτων μας, τον Δημιουργό του Σύμπαντος Κόσμου και τον Κριτή ανθρώπων και αγγέλων κατά τη Δευτέρα Του Παρουσία, τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό (Ορθοδοξία) και η τήρηση των εντολών του (Ορθοπραξία) οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην ένωση μαζί Του και στην παρούσα ζωή και στη μέλλουσα ζωή (Θέωση). Αλλά υπάρχουν και ανθρώπινες εναλλακτικές ιατρικές, όπως ο βιοσυντονισμός, η ομοιοπαθητική, τα ανθοϊάματα Bach και άλλες.

Ο Αββάς Ισαάκ αναφέρει: ’’Τα πάθη – δηλαδή οι αρρώστιες – μοιάζουν με τα μικρά σκυλάκια, που έχουν συνηθίσει να συχνάζουν έξω από τα κρεοπωλεία. Αυτά λοιπόν φεύγουν αμέσως μόλις τους βάλει κάποιος τις φωνές. Όταν όμως τα αφήσει ελεύθερα, αποθρασύνονται και επιτίθενται ως μεγάλοι λέοντες. Εκμηδένισε και αποδίωξε την μικρή επιθυμία, που μόλις άρχισε να κινείται στην ψυχή σου, για να μην καταφλεχθείς από το σφοδρό της πυρ, όταν πλέον θα έχει γιγαντωθεί μέσα σου. Διότι η φροντίδα που επιδεικνύουμε εγκαίρως και η υπομονή να εξαλείψουμε τα διάφορα μικρά πράγματα, απομακρύνουν τον θανάσιμο κίνδυνο που προκαλούν τα μεγάλα πάθη’’.

Υπάρχει εντολή του Θεού που να μας δεσμεύει να κάνουμε υποχρεωτικό rapid test για να προστατευθούμε μόνο με ανθρώπινα κριτήρια μέσα στην εκκλησία και όχι πρωτίστως από τον Μοναδικό Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, τη Σοφία του Θεού, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενανθρώπησε;

Αν με κοσμικό φρόνημα δημιουργούμε εμείς μια τέτοια εντολή υπό το πρόσχημα μιας εκκοσμικευμένης «αγάπης προς τον εαυτό μας και προς τον πλησίον», τότε μάλλον έχουμε αλλάξει το profile της αλήθειας της αληθινής πίστεως (Ορθοδοξίας), στο πλαίσιο της αποδόμησης της Ορθόδοξης Θεολογίας προς την κατεύθυνση μιας Παγκόσμιας Πράσινης Θρησκείας, και έχουμε μεταβάλλει αυθαίρετα το σκοπό της σωτηρίας μας σε απλή ικανοποίηση θρησκευτικών αναγκών (φόβος ασθενειών, φόβος θανάτου, κακοτυχίες της ζωής κλπ.), οι οποίες εξασφαλίζονται και με υποχρεωτικό rapid test, όπως και η ικανοποίηση της εκγυμνάσεως του σώματός μας στα γυμναστήρια, για την είσοδο στα οποία προβλέπονται πλέον μόνον πιστοποιητικά εμβολιασμού…!

Μήπως το επόμενο στάδιο εισόδου στους ναούς θα είναι μόνον το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού; Θα αποστείλει τότε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος νέα εγκύκλιο προς τους πιστούς για τη συμφωνία της με κάποια ΚΥΑ, πριν ή μετά την έκδοσή της;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου