Υποκρισία και κυκλοθυμία: Σαράκια της Ε.Ε.

υποκρισία-και-κυκλοθυμία-σαράκια-της-406781

Αυτές τις μέρες είχαμε δύο γεγονότα. Ενα μεγάλο και ένα μικρό, τα οποία δείχνουν αμφότερα πόσο «στραβοπατούν» αυτοί, που συγκροτούν την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γιατί η Ενωση δεν καταφέρνει να καταστεί πραγματική υπερδύναμη, ισότιμη με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία.

Το μεγάλο ήταν η συγκρότηση νέας πολιτικής και, πρωτίστως, στρατιωτικής συμμαχίας ανάμεσα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία, για την οποία ουδείς ενδιαφέρθηκε να έχει τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την επιβαρυντική περίπτωση ότι προκάλεσε τεράστια ζημιά στη Γαλλία, με την ακύρωση μεγάλης παραγγελίας υποβρυχίων από την Αυστραλία. Επρεπε να συμβεί αυτό για να θυμηθεί η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ότι η Ενωση «χρειάζεται τον ευρωστρατό της», διότι, βεβαίως, αν δεν είσαι στρατιωτικώς αυτάρκης, αλλά λειτουργείς ως συμπληρωματικός μηχανισμός των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν μπορείς να βαυκαλίζεσαι ότι είσαι υπερδύναμη.

Το θέμα έχει τεθεί από αρκετούς πολιτικούς όλων των χωρών. Η ευρωπαϊκή, όμως, κορυφή, όπως και το τεράστιο σώμα της χρυσοπληρωμένης ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, κυκλοθυμούν και τελικώς αδρανούν. Αποτέλεσμα να είναι, τελικώς, στην ουρά των πρωτοβουλιών και των σχεδίων άλλων δυνάμεων. Να τρέχουν πίσω από τον Μπάιντεν, είτε και τον Τζόνσον και να μη φτάνουν.

Το μικρό γεγονός, που αποδεικνύει πόση υποκρισία υπάρχει στις ευρωπαϊκές μεγαλοστομίες περί σεβασμού αρχών και αξιών, ιδίως δε ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, είναι ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση, κανενός οργάνου της Ενωσης, στη μεθοδευμένη άνωθεν δολοφονία ενός ανθρώπου από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βέισελ Ατασόι ήταν Τούρκος αστυνομικός, που είχε συλληφθεί το 2016, όπως χιλιάδες άλλοι, με τη συνήθη κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτής του Γκιουλέν. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 χρόνων και 9 μηνών. Στη φυλακή προσβλήθηκε από κορονοϊό. Ζήτησε ιατρική βοήθεια, αλλά του την αρνήθηκαν. Οταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Και πάλι, όμως, οι εκπρόσωποι του καθεστώτος αρνούνταν να δώσουν την άδειά τους. Οταν την έδωσαν, με την προϋπόθεση ότι ο ετοιμοθάνατος θα συνεχίσει να είναι δεμένος στο κρεβάτι με τις χειροπέδες του, (έχουν δημοσιευθεί και αποδεικτικές φωτογραφίες) ήταν πια πολύ αργά.

Οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν να αποδέχονται τον Ερντογάν ως ισότιμο συνομιλητή.

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου