Επιτέλους αποφάσισαν να κινηθούν  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-23, 09:24:34
Επιτέλους  αποφάσισαν  να κινηθούν   

 Στο κείμενο του περασμένου Σαββάτου, με αφορμή την ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών του γυμνασίου Καμινίων, μετά από μήνυση υστερικών αρνητών των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, εξέφρασα το κοινό αίσθημα κάθε λογικού πολίτη. Διό και ήμουν ιδιαιτέρως οξύς για την, έως τότε, αφωνία συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, απέναντι στο νοσηρό φαινόμενο να σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα οι ψεκασμένοι τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, μόνο και μόνο επειδή ασκούν υπευθύνως τα καθήκοντά τους, εφαρμόζουν ευλαβώς τον νόμο και προστατεύουν την υγεία των μαθητών τους.

Θυμίζω την πιο «σκληρή» παράγραφο: 

Λυπάμαι που απέναντι σε ένα τέτοιο κρούσμα διαπιστώνω κ. πρόεδρε την πλήρη αφωνία των αρμόδιων για την περίπτωση υπουργών σας.

*** Μούγγα ο επί της Προστασίας του Πολίτη και πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Αν και όφειλε, με μια δημόσια δήλωση, να δώσει έναν «μπούσουλα» συμπεριφοράς προς τα αστυνομικά όργανα πώς πρέπει να χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις με τις μηνύσεις των ψεκασμένων και πώς πρέπει να στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

*** Μούγγα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Λες και δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε τηλεόραση, δεν έμαθε τίποτε για την περιπέτεια των εκπαιδευτικών, τους οποίους ακριβώς οφείλει να προστατεύει.

Δεν έχω καβαλήσει το καλάμι. Δεν βαυκαλίζομαι πως «σκιάχτηκαν» από το δικό μου κείμενο τόσο η κ. Κεραμέως, όσο και ο κ. Θεοδωρικάκος και έσπευσαν, έστω με καθυστέρηση μερικών ημερών, να πάρουν θέση και να δώσουν, επιτέλους, έναν «μπούσουλα» αντιμετώπισης αυτής της άρρωστης πραγματικότητας. Ξέρω πολύ καλά τι βάρυνε ιδιαιτέρως. Ηταν δύο πράγματα. Από τη μια η έκφραση, με διάφορους τρόπους, της αγανάκτησης των πολιτών και αυτή ήταν η μοναδική δική μου συμβολή, ότι μετέφερα γνησίως το λαϊκό αίσθημα. Από την άλλη ήταν η αμεσότατη αντίδραση της κορυφής της δικαιοσύνης, της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Εστω με καθυστέρηση, λοιπόν, έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Οτι οι δάσκαλοι των παιδιών μας δεν θα σέρνονται στα κρατητήρια, ως κοινοί παραβάτες του ποινικού δικαίου, για χάρη των αρρωστημένων μυαλών, που θεωρούν ότι κάνουν «αντίσταση», όταν προπηλακίζουν, υβρίζουν χυδαίως και μηνύουν τους εκπαιδευτικούς.

Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί να μας ...βγάλετε από τα ρούχα μας, ώσπου να αντιληφθείτε ποιο είναι το χρέος σας.

 

 

 giorgismassavetas@gmail.com

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=