Τα βότσαλα της Νταμούχαρης

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-29, 09:25:25
Τα βότσαλα της Νταμούχαρης

Επιστολή με αποδέκτη τη δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου έστειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γιάννης Μαστρακούλης, η οποία έχει ως εξής:

«Αξιότιμη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου,

Θέλω να σας συγχαρώ για την  πρωτοβουλία σας, αν είναι δικιά σας, για την προστασία του περιβάλλοντος της παραλίας της Νταμούχαρης. Προχωρήσατε, έστω και φέτος, με καθυστέρηση πολλών χρόνων, στην τοποθέτηση πινακίδων για την προστασία των βοτσάλων, καθώς στην τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων.

Η πρωτοβουλία σας όμως αυτή για να είναι αληθινή, πραγματικά αποτελεσματική και όχι απλώς επιφανειακή, για τα μάτια του κόσμου και για να να βγείτε από την υποχρέωση, χρειάζεται σοβαρών βελτιώσεων.

-Οι πινακίδες για τα βότσαλα, αν θέλετε πραγματικά τα βότσαλα να συνεχίσουν να είναι σήμα κατατεθέν για την παραλία της Νταμούχαρης που είναι κόσμημα για τον Δήμο σας, έχουν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο και όχι στην είσοδο της παραλίας, απ’όπου διέρχεται το σύνολο των επισκεπτών-λουομένων. Είναι μικρές στο μέγεθος και το μήνυμα ξεκινά με ένα μεγαλόπρεπο «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», και τελειώνει με την αναφορά σε νόμο του 1938. Νομίζω αυτό που χρειάζεται για να είναι αποτελεσματικό το μήνυμα πρέπει να περιέχει ισχυρή σύσταση και παρότρυνση προς τους επισκέπτες-λουόμενους να μην παίρνουν μαζί τους για αναμνηστικό τα βότσαλα, αλλά να παίρνουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα βότσαλα. Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και τις προβλεπόμενες συνέπειες πρέπει να το απευθύνεται, κυρίως, στις παρακείμενες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα βότσαλα για οικοδομικό και διακοσμητικό υλικό. Επίσης το μήνυμα θα πρέπει να αναγράφεται σε περισσότερες γλώσσες έτσι ώστε να γίνεται πιό φιλικό και κατανοητό από την πλειοψηφία αυτών στους οποίους απευθύνεται.

-Τα δοχεία απορριμμάτων (γιατί μόνο δύο;) τα τοποθετήσατε μόνο στην είσοδο της παραλίας και σε ύψος τέτοιο που η χρήση τους καθίσταται απαγορευτική σε παιδιά. Κατά μήκος της παραλίας κρίνατε ότι δεν υπάρχει ανάγκη καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος ή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια;

Ελπίζω οι επισημάνσεις - προτάσεις να σας φανούν χρήσιμες, που στόχο έχουν την προστασία και την διατήρηση του φυσικού κάλλους της Νταμούχαρης.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαστρακούλης

Πιστός φίλος και εποχικός κάτοικος της Νταμούχαρης(από το 1983).

 

ΥΓ: Σε οικόπεδο έναντι της εισόδου της παραλίας, έχει δημιουργηθεί ιδιωτική χωματερή με σκουπίδια, μπάζα, και άχρηστα αντικείμενα από παρακείμενη επιχείρηση και την κατασκευή «πολυτελών», όπως αυτοδιαφημίζονται, διαμερισμάτων. Νομίζω πως είναι απαραίτητο να επιληφτείτε, καθώς η εικόνα αυτή στην είσοδο της παραλίας αναιρεί και υποθάλπτει τις προσπάθειες σας για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=