ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι αδικαιολόγητοι – οι αναμάρτητοι

οι-αδικαιολόγητοι-οι-αναμάρτητοι-514593

Της Μαίρης Παπαδημητρίου

Το θερμόμετρο ανεβαίνει ακάθεκτο, η διάθεση μας αντίθετα πλησιάζει στο Ναδίρ. Προσπαθώ να μην παρακολουθώ τηλεοράσεις, ούτε ραδιόφωνα, γιατί το πηλίκον είναι σε καθημερινή βάση το ίδιο. Η λογική πάει περίπατο, όταν συζητώ με ανθρώπους που τους ξεχώριζα, εδώ και δεκαετίες γνωριμίας και φιλίας, για τις γνώσεις τους για την λογική τους. Με δύο λόγια αξιόλογα. Κι εδώ συμβαίνει το τραγελαφικό. Όταν φτάνει η συζήτηση και προσπαθώ να μιλήσω πιο κομψά και να επιστρατεύσει όση πειθώ και αγάπη παράλληλα και φέρω την συζήτηση στο επίμαχο θέμα, τον εμβολιασμό, νιώθω ότι η φίλη μου κομπάζει και δυστυχώς είναι αμετάπειστη.

Σκέτη απογοήτευση!!! Θα βάλω μια μεγάλη τελεία γιατί δεν υπάρχει ούτε περιθώριο, ούτε αποτέλεσμα κανένα. Παρακολουθούσα χθες ένα πλήθος ανεμβολίαστων στην πλατεία Συντάγματος που καμάρωναν και περικύκλωσαν τον ανταποκριτή από το κανάλι για να καλύψει την επικαιρότητα. Να δουλέψει πήγε το παλικάρι, όχι να παρακαλέσει. Κι όμως αυτοί οι ορθόδοξοι και συνάμα οι ανορθόδοξοι, όπως μια κοπελίτσα σαν τα κρύα τα νερά, να παρενοχλεί και να εμποδίζει τον απεσταλμένο να κάνει το ρεπορτάζ του. Το ίδιο κι ένας μαυροντυμένος άντρας, κραδαίνοντας έναν ξύλινο σταυρό, ανυποχώρητος να προτρέπει όλους εμάς τους ανεγκέφαλους που γίναμε πιθήκια, πειραματόζωα, κι έχουμε τον «έξω από δω» να τρέχει στις φλέβες μας λόγω εμβολιασμού.

Ανήμπορη έκλεισα την τηλεόραση και προσπάθησα να συνέλθω από την επίθεση που δέχτηκα. Σταματάω γιατί θα κατέβω στο επίπεδο τους. Άλλωστε παράλληλα τα τηλέφωνα χτυπούσαν διαρκώς από γνωστούς για τα όσα είδαμε και για όσα ακούσαμε, για να τα κουβεντιάσουμε. Στο όνομα αυτής της δημοκρατίας μένουμε άφωνοι και ανυπεράσπιστοι.

Το συμπέρασμα, ποιό συμπέρασμα; Έφτασε η στιγμή που οι ταγοί της εκκλησίας να ορθώσουν ανάστημα και στεντόρεια φωνή για να συνεφέρουν τους ανυπότακτους. Η αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη, κι εμείς «το πόπολο» δεν ξέρουμε που να αποφανθούμε, όταν το προσωπικό του Γηροκομείου που δουλειά τους είναι να φροντίζουν τους απόμαχους της ζωής, θέλοντας να περάσει το δικό τους, από τους 55 νοσηλευτές οι 35 ήταν ανεμβολίαστοι. Μάλιστα. Τόσο θράσος και τόση ανεμελιά, κι εδώ συμβαίνει το εξής οξύμωρο πράγμα υπάρχει ανεργία, τουλάχιστον αυτό βροντοφωνάζει η αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε, δεν μπορεί η Πολιτεία να τους βάλει σε αναστολή; Σύμφωνα με τον νόμο και να πάρει αντικαταστάτες; Έλεος!!! Και μην νομίζετε ότι δεν συμβαίνουν κορονοπάρτι σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια. Εμείς όμως έχουμε την ενδοοικογενειακή βία, όταν φθάνουν στην δημοσιότητα τραγικές αποκαλύψεις με παράδες, που αντί να ανοίγουν την αγκαλιά τους για να βρίσκουν τα νεαρά βλαστάρια τους προστασία, συναντούν σεξουαλικούς κατά συρροήν μακροχρόνιους βανδαλισμούς. Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα ήταν το δέκατο μέλος και πανηγυρίζαμε όταν ενταθήκαμε, γιατί παντού ή ισχύς εν την ενότητα. Πριν κλείσω ξαναγυρίζω στην Ε.Ε. και όλοι διαπιστώνουμε ότι ο κορονοϊός καλά κρατεί Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις 19-7-21 θα ξεχυθούν παντού οι Άγγλοι για διακοπές μηδέ εξαιρουμένης της πανέμορφης Ελλαδίτσας. Άφησα τελευταία την Ιταλία γιατί το 2021 βγάζει πρωτιές κερδίζοντας το βαρύτιμο κύπελλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το «διά ταύτα» των δικηγόρων όταν φθάνουν στο τέλος μιας υπόθεσης. Το δικό μου δια ταύτα; Θεέ μου φύλαξε μας από τον κορονοϊο, το όπλο μας είναι τα εμβόλια και λίγη αισιοδοξία δεν Βλάπτει. Εχουμε μπροστά μας ολόκληρο Αύγουστο με την γιορτή της Παναγίας της Μεγαλόχαρης. Μην το ξεχνάμε!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου