ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αυτοϊκανοποιούνται και… κατρακυλούν!

αυτοϊκανοποιούνται-και-κατρακυλού-616003

Ούτε επίτηδες δεν γίνεται… τέτοια ανίκανη αξιωματική αντιπολίτευση

Παρακολουθώ πολλά χρόνια την πολιτική διαδρομή των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως ποια από αυτά είναι σε κυβερνητικές θέσεις.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός… και η «παράδοση» στη χώρα μας, κακώς κατά την γνώμη μου, είναι οι αντιπολιτεύσεις και ιδίως η αξιωματική να είναι αρνητική, σε όλα σχεδόν από όσα προτείνει η Κυβέρνηση.

Αυτό όμως που γίνεται με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με ξεπερνά… γιατί βλέπω από την αρχή της αντιπολιτευτικής του θητείας όχι μια αρνητική θέση, αλλά κυρίως μια αλλοπρόσαλλη τακτική.

Φυσικά και αυτό με χαροποιεί… κατ’ αρχάς γιατί μαζί με εκατομμύρια Ελληνες δεν ξεχνάμε την τετραετία της διακυβέρνησης της «παρέας» του Τσίπρα,επίσης γιατί είναι γνωστόν ότι ανήκω στον πατριωτικό χώρο και έχω διαφορετικές πολιτικές απόψεις… όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ… αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά έχω μια απορία…

Είναι δυνατόν να περιμένεις να ξανακυβερνήσεις με θέσεις χωρίς ειρμό…

  • Να καλοπιάνεις τους επιχειρηματίες ώστε να ανοίξει η εστίαση κι όταν ανοίγει να γκρινιάζεις γιατί άνοιξε…
  • Να σαμποτάρεις την αντιμετώπιση της πανδημίας σιγοντάροντας τις πάσης φύσεως συγκεντρώσεις… μόνο και μόνο για βρεις λόγο κριτικής στον Μητσοτάκη για αστυνομοκρατία.
  • Να παρακαλάς να αποτύχει για δεύτερη φορά ο τουρισμός για βυθιστεί κι άλλο η χώρα στο χρέος… και να εμφανισθεί σαν σωτήριο το οικονομικό πρόγραμμα του Τσακαλώτου…
  • Να προαναγγέλλεις σαν «μητέρα των μαχών» το εργατικό νομοσχέδιο… πριν να έχει βγει στη δημοσιότητα… για να «κλέψεις» την πρωτιά από το ΚΚΕ.

Η κοινωνία δεν συγκινείται πλέον με τις βαρύγδουπες πομφόλυγες του Τσίπρα.

Στην πατρίδα μας, κυρίως ο Κυριάκος Βελόπουλος βοηθά με θέσεις στη Βουλή, παρόλο που δεν μεταδίδονται από τα κανάλια του συστήματος… για να μην φανεί ότι έχει δίκαιο στις περισσότερες.

Ακόμη και στη Γερμανία το κόμμα των Πρασίνων άρχισε να κερδίζει το εκλογικό ενδιαφέρον του κοινού… με εποικοδομητική αντιπολίτευση και σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Εδώ πρέπει να ετοιμαστούμε για μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις που θα δίνουν δύναμη στην παραγωγή πλούτου και τις ικανότητες των Ελλήνων…

Γιατί μετά τις ΗΠΑ προβλέπονται μεγάλες μεταβολές και στη φιλοτουρκική Γερμανία… με την αλλαγή της ηγεσίας της τον Σεπτέμβριο.

Παύλος Γ. Μαρκάκης

π. Βουλευτής Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου