ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

The hellino –diaspora and the xenophovia of SYRIZA -Η Ελληνο -διασπορά και η ξενοφοβία του ΣΥΡΙΖΑ

the-hellino-diaspora-and-the-xenophovia-of-syriza-η-ελληνο-διασπορά-και-η-ξεν-626664

Του Δημήτρη Αντωνίου, Καθηγητή Αγγλικής Β.Α., Kατόχου MastersΠαιδαγωγικής και Γλωσσολογίας

aglo.academia@gmail.com

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 14-4-2021, υπό τον τίτλο: «ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ», του Τάκη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος κάνει μία αρκετά εκτενή αναφορά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους Έλληνες της διασποράς και έκανε αλλά και συνεχίζει να κάνει οτιδήποτε ώστε η ψήφος τους να μην επηρεάζει τα αποτελέσματα των Ελλήνων της Ελλάδας κάθε φορά που γίνονται εκλογές.

Επειδή συμβαίνει να έχω ο ίδιος προσωπικά βιώματα ως Έλληνας απόδημος για αρκετό χρονικό διάστημα, από θέση εμπειρίας και γνώσης μπορώ να έχω πιο αντικειμενικές απόψεις από αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι, από τη μία πλευρά γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, όπου οι Έλληνες της διασποράς συνετέλεσαν τα μέγιστα, και από την άλλη πλευρά το σύγχρονο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχεδόν όλη η αντιπολίτευση, να μάχεται παντί τρόπω να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι σύγχρονοι Έλληνες της διασποράς.

Αυτή η αντίληψη – κομματολατρεία, δεν είναι απλά αντιπολιτευτική, είναι άκρως αντιπατριωτική και αντιεθνική. Φαίνεται ξεκάθαρα, itiscrystalclear, πως μερικοί «ηγέτες» δεν μπορούν ή δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν που σταματά ο κομματισμός και που αρχίζει ο πατριωτισμός, και βέβαια γι’ αυτούς πάνω από όλα είναι το κόμμα, όχι η πατρίδα.

Ακόμα και η σημερινή Ελλάδα δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς την τεράστια συμβολή, συνεισφορά και επιστημονική προσφορά των Ελλήνων επιστημών σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Οι Έλληνες της διασποράς μπορεί να είναι τρία ή τέσσερα εκατομμύρια, αλλά αυτά τα λίγα εκατομμύρια επηρεάζουν δεκάδες άλλα εκατομμύρια και αποσπούν τον θαυμασμό με την δημιουργία τους, την εργατικότητά τους, την προκοπή τους και κυρίως την αγάπη τους για την πατρίδα.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ωστόσο παραθέτουμε εδώ τι ακριβώς έγραψε ο κ. Θεοδωρόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». «Το ερώτημα είναι γιατί τους φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί φοβάται τον Έλληνα που ζει και εργάζεται στο Ντιτρόιτ, στο Λονδίνο ή στην Νυρεμβέργη; Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Έλληνας που ζει στο Ντιτρόιτ ξέρει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος λειτουργίας της διοίκησης από αυτόν που ισχύει παρ’ ημίν. Και ο Έλληνας της Νυρεμβέργης ξέρει πως η εκεί Αριστερά δεν θα υποστήριζε τον Κουφοντίνα. Κοινώς, έχει εμπειρία του εκτός Ελλάδας κόσμου και βάσει αυτής θα ψηφίσει την πατρίδα του και αυτό είναι που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει ψηφοφόρους που έχουν εμπειρία ενώ Αμερικανικού πανεπιστημίου. Θέλει ψηφοφόρους που πιστεύουν ότι η κατάληψη της πρυτανεία στο Α.Π.Θ. είναι φυσιολογική. Ότι έτσι είναι ο κόσμος μας. Κατά τα λοιπά, η όλη συζήτηση μου θυμίζει τον περίφημο καβγά περί αυτοχθόνων και ετεροχθόνων που ξέσπασε στην εθνοσυνέλευση το 1844. Θέμα, τότε, ήταν αν έχουν δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο όσοι ομογενείς δεν κατάγονται από τις απελευθερωμένες περιοχές. Με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα, αφού το Δημόσιο στελεχώθηκε κατ’ ανάγκην από τους αγράμματους ντόπιους. Από όσους Έλληνες πίστευαν ότι ο κόσμος του καιρού τους είναι σαν το χωριό τους. Είναι μάλλον προβληματικό ότι κοντά 200 χρόνια μετά, κυκλοφορούν ανάμεσά μας διάφοροι που εξακολουθούν να το πιστεύουν».

Νομίζω πως η πληροφόρηση που γίνεται δια του Τύπου είναι αρκούντως διαφωτιστική τόσο από την πλευρά της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», όσο και από την πλευρά του Τοπικού μας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ». Κείμενα τέτοιας μορφής θα ‘πρεπε να διαβάζονται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου «ενίοτε» εκεί αρχίζει η πλύση εγκεφάλου περί κομματισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου