Ελλάδας κατάντημα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 12:48:35
Ελλάδας κατάντημα

 

Του Γιάννη Γεωργούδη

 

Εάν παρακολουθήσουμε τα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται συνεχώς στην πατρίδα μας, σε όλα τα επίπεδα τις τελευταίες δεκαετίες, θα φτάσουμε στο σημείο να μας περιβάλλει μία θλίψη, μία βαθιά απογοήτευση και ένας θυμός. Τόμους βιβλίων θα μπορούσε να γράψει κανείς.

Καταστροφές από ανθρώπινη αμέλεια, εμπρησμοί με εκατοντάδες θύματα, πλημμύρες και γενικότερα φυσικά φαινόμενα με πολλές ανθρώπινες απώλειες και ζημιές, τρομοκρατία, ανεξέλεγκτη εισβολή και διακίνηση μεταναστών, παραβιάσεις και υποχωρήσεις στην εθνική κυριαρχία, εθνική ταπείνωση, διαφθορά, διαστροφή και παιδεραστίες, διακίνηση ναρκωτικών, ασυντόνιστες και ανημέρωτες δημόσιες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και τόσα άλλα που στολίζουν το θλιβερό τοπίο της Ελλάδας μας καταμαρτυρούν την ανικανότητα διαχείρισης όλων αυτών. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι η μη αυτεπάγγελτη επέμβαση των εισαγγελικών αρχών, ώστε να διερευνά τις καταστάσεις και να επιβάλλει την περιβόητη «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Ενα χαρακτηριστικό της ράτσας μας είναι να επιρρίπτουμε εύκολα ευθύνες για ανικανότητα σε άλλους, οι μεν πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες, η κάθε αντιπολίτευση στην κάθε κυβέρνηση, ο επόμενος στον προηγούμενο και πάει λέγοντας το γαϊτανάκι μεταφοράς ευθυνών. Εμείς, όμως, ως ένας «άριστα σκεπτόμενος» λαός ποτέ δεν αναλαμβάνουμε την δική μας ατομική ευθύνη. Ενώ πετάμε ως απολίτιστοι το σκουπίδι μας στον δρόμο, έχουμε την απαίτηση να το σκουπίσει ο οδοκαθαριστής του δήμου. Ενώ το πεζοδρόμιο παραμένει χιονισμένο και μας εμποδίζει να βγούμε έξω, εμείς αντί να πάρουμε την σκούπα και να το καθαρίσουμε, έχουμε την απαίτηση να το κάνει ο δήμος. Ενώ είμαστε τελευταίοι στην σειρά μας, επιδιώκουμε με ψέματα να μπούμε μπροστά. Υποφέρει ο διπλανός μας και εμείς αντί να τον βοηθήσουμε, του βγάζουμε φωτογραφία με το κινητό μας. Βλέπουμε στον δρόμο μας καθημερινά άπειρες αδικίες και εμείς προσπερνάμε με αδιαφορία. Είμαστε λαός που δεν γνωρίζουμε να εκτιμάμε το σωστό και δίκαιο. Έχουμε φτάσει στο σημείο τους απελευθερωτές αγωνιστές ήρωες της πατρίδας μας να τους φυλακίζουμε και να τους εκτελούμε ως προδότες για το ευχαριστώ. Φτάσαμε στο σημείο από το μίσος και τον φθόνο που μας διακατέχει να είμαστε ανάμεσα σε λίγους λαούς που έκαναν εμφύλιο πόλεμο σκοτώνοντας ο αδερφός τον αδερφό του και γράφοντας με μελανά γράμματα την εθνική μας ιστορία. Είμαστε ένας λαός που στο παρελθόν έβγαζε πραγματικούς άντρες και ήρωες, αλλά σήμερα βγάζει προδότες ολκής.

Η αιτία και η ευθύνη στο κατάντημά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος. Έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μας τόσο άσχημα, που δεν υπάρχει ένδειξη της παραμικρής βελτίωσής μας. Είμαστε λαός άναρχος και ιδιόρρυθμος και έχουμε καταρρίψει όλα τα επιστημονικά ψυχολογικά και κοινωνιολογικά πορίσματα, αποτελώντας παγκόσμια εξαίρεση. Προτιμάμε να βοηθάμε τους διπλανούς και παραδιπλανούς ξένους και να μην βοηθάμε τους δικούς μας πατριώτες.

Για ποια υπερηφάνεια συνεχώς μιλάμε; Γι’ αυτήν των αρχαίων προγόνων μας που συνεχώς επαναλαμβάνουμε το ίδιο ποίημα λέγοντας ότι «όταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, οι Ευρωπαίοι ζούσαν στα δέντρα;». Σήμερα όμως οι Ευρωπαίοι έχουν όλα τα ηλεκτροφόρα καλώδια υπόγεια στις πόλεις τους, ενώ οι Έλληνες έχουμε ακόμα ξύλινες κολώνες και όταν πέφτει μία κολώνα από καιρικά φαινόμενα, τότε κόβεται η κυκλοφορία και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Υπάρχει άραγε Έλληνας που να είναι υπερήφανος για την πατρίδα του όπως την έχουμε καταντήσει; Μάλλον κανένας! Γι’ αυτούς τους λόγους φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, γιατί ντρέπονται στην πατρίδα τους!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=