Ολα στο φως

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-22, 12:47:54
Ολα στο φως

 

Της Ελενας Αντωνοπούλου 

 

«Η παραγραφή δεν σημαίνει αθωότητα. Παραγράφουν οι νόμοι, όχι οι άνθρωποι. Η καταιγίδα των καταγγελιών έχει γίνει θέμα σε όλη την υφήλιο. Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκιο. Αλλά δε μπορεί να περάσει την Αλεξάνδρας και να φτάσει στο δικαστικό μέγαρο», έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος.

Με όλα αυτά τα απίστευτα που παρακολουθούμε κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα για βιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κλπ, η φράση «όλα στο φως» είναι πιο αναγκαία από ποτέ, όποιος και αν είναι ο καταγγελλόμενος, επώνυμος η ανώνυμος. 

Η ηθική κατάπτωση και όλο αυτό που συμβαίνει είναι σημεία των καιρών, θα έλεγε κάποιος. Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να τιμωρηθούν κάποιοι με τις ανώτατες ποινές που προβλέπονται και να πάψουν κάποια αδικήματα να παραγράφονται όσα χρόνια κι αν περάσουν; Θα πρέπει και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανα της να είναι δίκαιη, αλλά αυστηρή.

Ολα λοιπόν στο φως και φυσικά η συγκάλυψη δεν βοηθάει κανέναν, όταν δεν έχουμε να κάνουμε με βιασμούς μόνο ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά υπάρχουν καταγγελίες και για βιασμούς παιδιών και εφήβων. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Και πρέπει να πληρώσουν, με βάση την κείμενη νομοθεσία, όσοι αποδειχθούν ένοχοι. Καμία συγκάλυψη, αποσιώπηση και αποπροσανατολισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, όσο γνωστοί και επώνυμοι και να είναι οι εμπλεκόμενοι.

Σε μια εποχή ηθικής παρακμής, τα συγκεκριμένα σκάνδαλα και εγκλήματα δεν έχουν χρώμα, ιδεολογίες, παρατάξεις και κόμματα.

Ηρθε η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης για όσα έγιναν σε αθώες ψυχές. Γιατί το φοβερό έγκλημα είναι ο βιασμός αθώων και απροστάτευτων ψυχών για να ικανοποιήσουν κάποιοι τις αρρωστημένες επιθυμίες τους.

Είναι η ώρα της δράσης από μια Πολιτεία που δείχνει αρκετές φορές ναρκωμένη, όταν σε άλλες περιπτώσεις κινείται ταχύτατα σε πολλά επίπεδα, ενώ οφείλει να ξαναδεί και το θέμα του χρόνου παραγραφής, όπως ήδη ανέφερα για να μην παραγράφονται σε λίγα χρόνια ορισμένα εγκλήματα ιδιαίτερα απεχθή.

Η κάθαρση, η απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία είναι ζητούμενα των ημερών, όχι για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά γιατί το Δίκαιο και η ίδια η Ηθική το απαιτούν.

Ολα στο φως εδώ και τώρα και καμία προστασία για κανέναν. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=