ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Βήμα» αντεργατικών μέτρων η ΔΕΘ, αλλά όχι και να «κουνά το δάχτυλο» ο ΣΥΡΙΖΑ!

βήμα-αντεργατικών-μέτρων-η-δεθ-αλλά-847625

Του Δημήτρη Βασιλείου, Γεν. Γραμματέα του Ε.Κ. Βόλου

Μπορεί οι εργαζόμενοι να κρατούσαν –και σωστά, όπως αποδείχτηκε από τις εξαγγελίες φτώχειας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ– «μικρό καλάθι», όμως πάει πολύ να βγαίνει ο προκάτοχος πρωθυπουργός των μνημονίων, και το κόμμα του και να ασκεί κριτική στον Κ. Μητσοτάκη!

Είναι αλήθεια, πως από τη ΔΕΘ δεν ακούσθηκε τίποτε αισιόδοξο για την εργατική τάξη. Ούτε τώρα, ούτε, πολύ περισσότερο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας επικαλούνταν, τότε, τη «θηλιά» της «επιβεβλημένης» από τους «θεσμούς» δημοσιονομικής πειθαρχίας (διάβαζε 3ο μνημόνιο!), για να στραγγαλίσει τους εργαζόμενους, που άλλα τους έταζε προεκλογικά και άλλα έπραξε ύστερα), ενώ τώρα ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε τη «μάσκα» του κορονοϊού, για να μην τηρήσει καμιά από τις περυσινές εξαγγελίες του! Ο «παρονομαστής», δηλαδή, ίδιος για τους εργαζόμενους, που αποδεικνύονται τα μόνα «υποζύγια» της κρίσης.

Ουδείς αμφιβάλλει ότι και τα μνημόνια και τώρα ο κορονοϊός ήταν οι ανυπέρβλητες αιτίες της κρίσης. Όμως, η εμμονή των διαδοχικών κυβερνήσεων, να φορτώνουν τα σπασμένα και τις συνέπειες διαρκώς στις πλάτες των εργαζόμενων με τίποτα δεν «ωραιοποιείται», ούτε δίνει «συγχώρεση» για την παρατεταμένη «σφαγή» των δικαιωμάτων του!

Δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία ο λόγος, που κάποιοι τους χρεώνουν μονίμως τα βάρη. Ούτε αυτοί προκάλεσαν τις οικονομικές τρύπες και έφεραν τα μνημόνια, ούτε εκείνοι, που έφεραν στην Χώρα μας τον ιό! Έναν ιό, που βλέπουν με οργή και με αγανάκτηση να προσβάλλει μόνον την εργατική τάξη, να δείχνει, όμως, περιέργως αποστροφή στο μεγάλο κεφάλαιο και τους Κροίσους!

Στη λογική αυτή, οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, με το αντικοινωνικό πρόσημο και τις διευκολύνσεις στους μεγαλοεργοδότες, δεν βρίσκουν ελαφρυντικά. Πολύ περισσότερο, όμως, δεν δικαιούται ο κ. Τσίπρας να καγχάζει για την… αντιγραφή της δικής του αντεργατικής πολιτικής!

Οι εργαζόμενοι και με τα μνημόνια και με τον κορονοϊό είναι οι μόνοι που μπαίνουν στην Εντατική, λόγω φτώχειας και ανέχειας!

Μνημόνια και «ιός» κατέφαγαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με την ΔΕΘ να αποδεικνύεται και σημειολογικά και στην πράξη, το βολικότερο «εργοδοτικό βήμα», για την ανακοίνωση και υλοποίηση των αντεργατικών τους αξιώσεων!

Ας μη γελιόμαστε: και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είχαν, από την πλευρά του ο καθείς, υπερεπαρκείς λόγους για να καλύψουν την ασυνέπειά τους! Το θέμα είναι ως πότε θα αναζητούνται «δικαιολογίες» και αιτίες» για να εμπαίζονται οι εργαζόμενοι και να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι πλούσιοι;Με άλλα λόγια, το ζήτημα δεν είναι το «μη χείρον βέλτιστον», αλλά ότι και το «χείρον» και το «βέλτιστον» είναι πραγματικές λαιμητόμοι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά πόρτες ευκαιριών και νέας ασυδοσίας για το κεφάλαιο και τους εκμεταλλευτές τους!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου