ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

10 απαντήσεις στον κ. Αχιλλέα Μπέο, δήμαρχο Βόλου

10-απαντήσεις-στον-κ-αχιλλέα-μπέο-δήμαρ-849495

Από την πρόεδρο του ΔΣ του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Γηροκομείον Βόλου» Σοφία Βαρλάμη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

  1. 1. Κύριε Δήμαρχε θα χαρακτηρίζαμε εντελώς αδόκιμο τον χαρακτηρισμό που εκφράσατε για τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Γηροκομείον Βόλου» κ. Πάνο Παύλο.
  1. 2. Την ενημέρωση, λανθασμένη βέβαια που έχετε, είναι από μέλη του Σωματείου μας, τα οποία διαγράφηκαν γιατί η συμπεριφορά τους δεν ήταν σύμφωνη με το εθελοντικό μας πνεύμα και τους κοινωφελείς σκοπούς του Σωματείου μας.
  1. 3. Όσον αφορά στους ελέγχους που αναφέρετε σας πληροφορούμε ότι βάσει των πορισμάτων των ελεγκτικών αρχών δεν προέκυψε κάποια παρατυπία. Οι δε παραπομπές στις αρμόδιες δικαστικές αρχές από τρίτα άτομα, αρχειοθετήθηκαν με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.
  1. 4. Ο κ. Πάνος Παύλος ανέλαβε την διοίκηση του Ιδρύματος το 2014, σε μια περίοδο που κανείς δεν ήθελε να επωμιστεί αυτή τη μεγάλη ευθύνη, καθόσον τα χρέη είχαν διογκωθεί και υπήρχε αδυναμία καταβολής ακόμη και των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού του. Ο κ. Πάνος όμως με την αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνουν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε όλες τις δυσκολίες και να καταστήσει το Ίδρυμα πάλι υγιές και λειτουργικό.
  1. 5. Σήμερα εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος ο κ. Πάνος Παύλος επειδή είναι εκλεγμένος Πρόεδρος. Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του Β.Δ. 754/9-12-1972 (ΦΕΚ Α/218) «το Ίδρυμα διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, εκ των οποίων τα 3 μέλη με τους αναπληρωτές τους υποδεικνύονται από το Δ.Σ. του Σωματείου μας και τα 2 μέλη από την Περιφέρεια. Στη συνέχεια το Δ.Σ. ψηφίζει τις αρμοδιότητες κάθε μέλους σε μυστική ψηφοφορία».

Δηλαδή Κε Δήμαρχε ο κ. Πάνος Παύλος δεν τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια, όπως ισχυρίζεστε, αλλά προτάθηκε ως μέλος του Δ.Σ. από το Σωματείο μας και ψηφίστηκε ως Πρόεδρος από τα μέλη του Δ.Σ.

  1. 6. Εμείς, ως Σωματείο, αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο του κ. Πάνου Παύλου ως Προέδρου του Γηροκομείου, ο οποίος περιστοιχίζεται βέβαια και από άλλα αξιόλογα άτομα με υψηλό το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς.
  2. 7. Ναι, το Γηροκομείο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 120 ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη στέγης και περίθαλψης. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί δυστυχώς η Πόλη μας, της οποίας είσαστε εκλεγμένος Άρχοντας, δεν διαθέτει άλλες δομές.

Αν οι δομές φιλοξενίας, των οποίων έχετε την πολιτική ευθύνη, ήταν σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες και την φιλοξενία των υπερηλίκων πασχόντων συμπολιτών μας, δεν θα είχαμε αντίρρηση να αναλάβετε από εδώ και στο εξής τις ευθύνες που σας αναλογούν.

  1. 8. Εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι και με μεγαλύτερη δύναμη το εθελοντικό μας έργο, προσφέροντας «ανάσες» ζωής και ελπίδας στους υπερήλικους συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα δίνουν δύσκολο και άνισο αγώνα επιβίωσης.

Θα περιμέναμε αντί για τον «πόλεμο» που έχετε εξαπολύσει εναντίον του Ιδρύματος, να έχετε παίξει τον θεσμικό σας ρόλο, απλώνοντας χέρι βοήθειας σε ανυπεράσπιστους υπερήλικες συμπολίτες μας.

  1. 9. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και κορυφώθηκε το τεράστιο πρόβλημα του COVID-19, χιλιάδες Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια, ενώ ο Δήμος Βόλου, του οποίου ηγείστε, δεν προσέφερε ούτε ένα απολυμαντικό, ούτε μία μάσκα για το προσωπικό μας.

10. Και ολοκληρώνοντας, θα περιμέναμε από εσάς Κε Δήμαρχε αντί να μας στηλιτεύετε, να μας επαινείτε!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου