ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την κατάντια του Νοσοκομείου

νδ-και-συριζα-ευθύνονται-για-την-κατάν-850109

Του Νίκου Χαυτούρα,

μέλους της διοίκησης της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας

Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν επιτρέπει ούτε περισπούδαστες ούτε βαθυστόχαστες αναλύσεις. Μετην πολιτική ευθύνη της ΝΔ στη Μαγνησία η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι οριακή και η υποβάθμιση δεδομένη και παρατεινόμενη. Με πολιτική απόφαση του προϊσταμένου της ΔΥΠΕ κόπηκε το αντιδραστήριο για τα τεστ κορωνοϊού για το Νοσοκομείο του Βόλου και την πόλη του Βόλου.

Την πολιτική ευθύνη δεν έχει απλά ο κ. Σερέτης αλλά ο άνθρωπος και η εξουσία που διόρισε τον κάθε κύριο Σερέτη και η οποία εξουσία συνεχίζει να καλύπτει με εμπιστοσύνη τις αποφάσεις του οργάνου που η ίδια διόρισε.

Η πολιτική ευθύνη για την μη προμήθεια εξοπλισμού για να γίνεται το τεστ κορωνοϊού στο Βόλο ανήκει αποκλειστικά στην ΝΔ.

Οι Βουλευτές της ΝΔ άλλοι καλύπτουν αυτή την απόφαση και άλλοι υπόσχονται με υπονοούμενα ότι θα ανατραπεί.
Οι κάτοικοι του Βόλου και της Μαγνησίας δεν θα ανεχτούν αυτό το κακοπαιγμένο θεατρικό των εκλεγμένων της ΝΔ στην πόλη μας.

Ο εξοπλισμός από το Νοσοκομείο κόπηκε από θεσμικούς παράγοντες και αποφάσεις της ΝΔ, τελεία και παύλα. Δεν πείθετε κανένα οι εκλεγμένοι βουλευτές που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε και ότι η απάτη που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας είναι οφθαλμαπάτη και όχι πραγματικότητα.

Η μεταφορά των υλικών για εξέταση κορωνοϊού στη Λάρισα σημαίνει καθυστερήσεις και σοβαρούς κινδύνους, όταν μάλιστα έχουμε μπροστά έναν δύσκολο χειμώνα και σοβαρές ενδείξεις για επιδείνωση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ είναι ενάμιση χρόνο κυβέρνηση και παραμένουν υποσχέσεις οι προσλήψεις γιατρών σε ένα Νοσοκομείο που αδυνατεί εδώ και πολύ καιρό να καλύψει τις βάρδιες της εφημερίας.

Οι ελλείψεις ειδικών γιατρών σε βασικές κλινικές του Νοσοκομείου μας είναι τεράστιες και με τα λόγια παρηγοριάς και υποσχέσεων των παραγόντων της ΝΔ δεν μπορούνε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Οι θέσεις των γιατρών δεν καλύπτονται με ψέματα.
Το νοσοκομείο του Βόλου ζει μια από τις χειρότερες εποχές του ίσως μάλιστα την πιο δύσκολη από άποψη στελέχωσης και εξοπλισμού.

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει απόλυτα η ΝΔ, αλλά και όσοι ψευτοαριστεροί κάνουν τώρα τον επαναστάτη. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ήταν ίδια και χειρότερη και δεν μπορεί αυτοί που οδήγησαν το Νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση τώρα να εμφανίζονται ως διεκδικητές, όταν οι ίδιοι αποφάσισαν και έφεραν την υποβάθμιση.

Σεβόμενος τον εαυτό μου και την ιδιότητα πρώτα του γιατρού και μετά του εκπροσώπου ενός ιστορικού πολιτικού σχήματος όπως το ΚΙΝΑΛ οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου. Ταυτόχρονα ως συνδικαλιστής έχω υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς πρώτα και τους συναδέλφους έπειτα μου να διεκδικήσω αυτά που δικαιούται ο εργαζόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και διαλύουν καθημερινά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τις πρακτικές τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου