ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Νέα Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

η-νέα-ελλάδα-του-κυριάκου-μητσοτάκη-774689

Του Νίκου Αθανασάκη, μέλους ΔΕΕΠ – ΝΔ Μαγνησίας

Στις 7 Ιουλίου του 2019 ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του μια μεγάλη νίκη στην Ν.Δ., καθιστώντας την αυτοδύναμη κυβέρνηση και ανοίγοντας το δρόμο για να ασκήσει μια διακυβέρνηση χωρίς το άγχος της συγκυβέρνησης με άλλο κόμμα. Ήταν η μέρα που ο τόπος γύρισε σελίδα με συλλογικό αίτημα την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας που τόσο είχε κλονιστεί από την αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα χρόνο μετά η Ν.Δ. είναι πολιτικά κυρίαρχη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει πολύ υψηλά ποσοστά δημοφιλίας και η δημοσκοπική διαφορά της γαλάζιας παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 μονάδες.

Ωστόσο αυτή η επιτυχία μόνο τυχαία δεν έχει έρθει. Στο χρόνο που μεσολάβησε τα γεγονότα ήταν πυκνά και πολλά. Ο αρχικός στόχος της νέας κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή συμπληρώθηκε από τις έκτακτες καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αιφνιδιάστηκε ούτε λιποψύχησε. Αντιθέτως επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά για να αντιπαλέψει με επιτυχία πολλά μέτωπα συγχρόνως.

Γιατί, αν κάτι διαφοροποιεί και κάνει να ξεχωρίζει τη σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως διαθέτει γνώση, αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στο στόχο.

Η μεθοδικότητα, η εργατικότητα και η διορατικότητα του πρωθυπουργού έχουν συμβάλει, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται στα πόδια της και να ελπίζει για το μέλλον. Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται πολλά άξια στελέχη από διάφορες κυβερνητικές και μη θέσεις που δουλεύουν συστηματικά για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει τρία βασικά στοιχεία με τα οποία πετυχαίνει και προχωρεί:

Πρώτον, ΣΧΕΔΙΟ, όπως φάνηκε από τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας με την κυβέρνηση να προχωρεί σε συνεχή νομοθετήματα κλείνοντας εκκρεμότητες σε σοβαρά θέματα δεκαετιών. Ο πρωθυπουργός ήταν από καιρό προετοιμασμένος, είχε μελετήσει τα προβλήματα και ήξερε πώς θα δώσει λύσεις. Στον ένα χρόνο που πέρασε, δεκάδες είναι τα νομοθετήματα για τη μεταρρύθμιση του Κράτους, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τόνωση του παραγωγικού ιστού και την απαγκίστρωση από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Δεύτερον, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ την οποία επέδειξε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η Τουρκία με προμελετημένο σχέδιο επιδίωξε να στείλει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η σθεναρή αντίσταση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο απέτρεψε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια της χώρας. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ ενθάρρυναν την ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων στον Έβρο, γιατί αντιλήφθηκαν έγκαιρα πως η διαφύλαξη των συνόρων είναι όχι μόνο ελληνική και ευρωπαϊκή υπόθεση. Η Ελλάδα πέτυχε μια νίκη με πολλούς συμβολισμούς γεμίζοντας με ηθικό τους Έλληνες και δείχνοντας στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις της θα έχουν απαντήσεις και με βαρύ κόστος για την ίδια.

Τρίτον, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση άκουσε τους ειδικούς, φέρθηκε υπεύθυνα και κατάφερε να περιορίσει την πανδημία με ελάχιστες ανθρώπινες απώλειες και λίγα σε σύγκριση με άλλες χώρες του κόσμου κρούσματα. Η πετυχημένη διαχείριση γέμισε με περηφάνια τους Έλληνες σε μια περίοδο που η ηθική τόνωση είναι το κλειδί για να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Βλέποντας την επόμενη μέρα, διαπιστώνουμε πως οι προκλήσεις είναι μπροστά. Όμως όλοι εμείς που από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δουλεύουμε σκληρά για τη νέα Ελλάδα που ήδη δημιουργείται.

Μια Ελλάδα που θα χαρακτηρίζεται από την οργάνωση, την πειθαρχία, την αλληλεγγύη και την δημιουργία. Είναι αυτές οι αξίες με τις οποίες δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την πρόοδο.

Είναι οι αξίες με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κτίζει το όραμά του για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου