ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας χρόνος μετά

κυριάκος-μητσοτάκης-ένας-χρόνος-μετά-1778

Του Απόστολου Κουταρέλου, πρόεδρου ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη μέρα που οι Ελληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που η Ελληνική κοινωνία την είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο σημαντικές κρίσεις, την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορονοϊού. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την ήδη πληγωμένη οικονομία και την ταλαιπωρημένη παιδεία της χώρας μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός έδειξαν ότι θέλουν και κυρίως ότι μπορούν. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια οι Ελληνες είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους, οι πολίτες μέσα από τη σταδιακή ψηφιοποίηση του κράτους σταμάτησαν να στήνονται στις ουρές για μια δουλειά δευτερολέπτων.

Είδαμε έργα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, τα οποία ήταν παγωμένα επί δεκαετίες να εγκαινιάζονται και να ξεκινούν εργασίες, όπως στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά.

Για πρώτη φορά έγιναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο διάστημα.

Η Ελλάδα έδειξε μετά από πολλά χρόνια ότι μπορεί, έγινε παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και πλέον αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Ο λαός αυτός δεν άντεχε άλλο, μετά από τεσσεράμισι χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, περίμενε κάποιον που θα κάνει τα αυτονόητα.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά. Πήρε άμεσα τα ηνία της χώρας, με γρήγορα αντανακλαστικά και με άμεσες παρεμβάσεις και αποφάσεις δικαιώνει καθημερινά όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Ελληνες ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Σίγουρα και δικαιολογημένα πια, οι Ελληνες έχουμε γίνει αυστηροί κριτές, αναμένουμε πολλά από αυτή την κυβέρνηση. Ευτυχώς, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, η επιλογή που κάναμε στις 7 του Ιούλη μάς δικαιώνει. Η Νέα Δημοκρατία αδιαμφισβήτητα δείχνει κάθε μέρα τη διάθεση να τα πάει ακόμη καλύτερα στη διακυβέρνηση της χώρας.

Συνεχίζουμε μαζί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου