ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Νοικοκυραίοι

νοικοκυραίοι-37232

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη, Αρχιτέκτονα [email protected]

Με τίτλο …«Ο μπέης και τα μπεεε»… στις 27-05-2020 δημοσιεύτηκε στο Documento με υπογραφή «Ι.Σ. Καριώτης», μια επιστολή –άρθρο, προσβλητική για μεγάλη μερίδα από εμάς τους Βολιώτες…

Στην επιστολή αναφέρεται πως έξι (6) στους δέκα (10) πολίτες «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ» όπως ονομάζει, αυτής της πόλης διάλεξαν τον Μπέο! για αφέντη, άρχοντα, παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά τους…

Για την εξέλιξη της κουβέντας… Μπέης στον τίτλο της επιστολής είναι ο Μπέος και όλοι εμείς που τον εκλέξαμε για Δήμαρχο τα Μπεεε…

Γκουγκλάροντας στο διαδίκτυο (σύγχρονη έκφραση) στο όνομα «Ι.Σ. Καριώτης» το μόνο που βρήκα είναι ότι μάλλον πρόκειται για συντάκτη που προτιμάει την ανωνυμία υπογράφοντας με το ψευδώνυμο «Ι.Σ. Καριώτης».

Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο όνομα είναι υπαρκτό η επιλέχθηκε, πάντως συνειδητά ή ασυνείδητα γεγονός είναι ότι παραπέμπει εκ των πραγμάτων (ψεύδη, ξεδιάντροπες αναλήθειες, ανακρίβειες) στην γνωστή από την Βίβλο προδοσία (Ιούδα ΙΣ Καριώτη).

Προδοσία που σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο των κάθε φορά άρθρων, επιστολών του, προορίζεται να επηρεάσει τους εκάστοτε αναγνώστες τους, στην προσπάθεια και επιδίωξη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ.

Για τον συγκεκριμένο αρθρογράφο και τα άρθρα του, διάβασα πολλά, μεταξύ των οποίων και το σχόλιο του αριστερού Red Blog «Farows ’s Weblog», το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«…πρόκειται για έναν τύπο που παριστάνει τον δημοσιογράφο, γράφοντας στο έντυπο Documento (την παραμικρή σχέση με την έννοια «ντοκουμέντο»), που εκτός των παραταξιακών απόψεων (Σύριζα), βρίθει από ηλίθιες ιστορικές αλλά και καθημερινές ανακρίβειες και αισχρή παραχάραξη κάθε θέσης και πραγματικότητας. Ακόμη πως:

«…Ο δημοσιογραφίσκος αυτός, όποιος και αν είναι πάσχει από όλες και κάθε είδους σημερινές ασθένειες του κιτρινισμού και της δημοσιογραφικής αγυρτείας… Η πολιτική του τύφλωση εντυπωσιακή, καθώς και οι ελλιπείς γνώσεις του…».

Τελικό συμπέρασμα από την όλη του δημοσιογραφική δραστηριότητα, το ύφος και τα γραφόμενα, η εξάρτηση και η ταύτιση με τα του Documento και συγκεκριμένα μιας παράταξης, που θέλει να λέγεται και προοδευτική.

Όταν το συγκεκριμένο έντυπο και μαζί όλοι όσοι αρθρογραφούν σε αυτό επίσημα ή κρυμμένοι, ακολουθούν μια μονόπλευρη συμπεριφορά που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή ενός κοπαδιού είναι παράλογο και ταυτόχρονα αισχρά ξεδιάντροπο να χαρακτηρίζεται η πλειοψηφία (57%) του πληθυσμού μια πόλης σαν άβολα πρόβατα… και να την κατηγορούν σαν υπανάπτυκτη.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στην σκάρτη ποιότητα του κειμένου του, αναφέρεται στην προοδευτική παράδοση της πόλης που κινδυνεύει από τους ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ, όπως χαρακτηρίζει όλους εμάς…

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ!…

Μην μπερδεύεστε, άλλο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ και άλλο ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ είναι ένας χαρακτηρισμός που καθιερώθηκε από όλους αυτούς που διαστρέβλωσαν την έννοια της λέξης «πρόοδος», αυτοχαρακτηριζόμενοι προοδευτικοί.

Είναι μια ύπουλη κλοπή παραχάραξη ονόματος για μπέρδεμα και δημιουργία λάθος εντυπώσεων.

Σκοπός η δυσφήμιση αφού ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται υποτιμητικά και εφευρέθηκε για την γενικότητα, μπερδεύοντας και αφήνοντας ερωτηματικά…

Έπρεπε να υπάρχει ένα αντίπαλο κοινωνικό μίασμα που να το πολεμούν για να δικαιολογήσουν και την στρεβλωμένη έννοια του προοδευτικού αλλά και την αιτία ύπαρξής τους.

Οι δεξιοί εξελίχθηκαν εκπολιτίστηκαν, οι φασίστες πέρασαν στα αζήτητα, ο αντίπαλος πρέπει να είναι από την σιωπηρή μειοψηφία αυτή που τελικά επιβάλλεται για τον απλούστατο λόγο γιατί ακολουθεί την κοινωνική απλή λογική, άρα είναι επικίνδυνοι και πρέπει να διαβληθούν.

Ξαφνικά η καπιταλιστική εκμετάλλευση (παραδοσιακός αντίπαλος) αντικαταστάθηκε από τους ομοφοβικούς, τους ποικιλόμορφους ρατσιστές, τους οπαδούς της ήσυχης διαβίωσης, που ΔΗΘΕΝ (;..) υπάρχουν στην δεξαμενή των ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ οικογενειαρχών, που η μόνη τους έννοια είναι η συντήρηση και εξέλιξη της οικογένειας.

Μια εξέλιξη που αθροιστικά κατ’ επέκταση δημιουργεί και εκείνη της κοινωνίας.

Μην γελιέστε είναι η επαναλαμβανόμενη τακτική μείωσης αξιών, προσφιλής μιας μειοψηφίας που θεωρεί ότι:

– Δημοκρατία είναι να κλείνουν τους δρόμους και να διαστρεβλώνουν κάθε υγειές δεδομένο.

– Ελευθερία είναι να καταπατάς εκείνη των άλλων.

– Το «πανεπιστημιακό άσυλο»!….χώρος ιερός απαραβίαστος, που θεσπίστηκε για ανενόχλητη ανταλλαγή ιδεών, έπρεπε και ορθώς κατά την άποψή τους να καταντήσει άσυλο όλων αυτών με το σκεπτικό μπαίνω στα πανεπιστήμια και διαλύω τα πάντα.

– Η εκμετάλλευση των εκάστοτε μαζικών διαμαρτυριών με αρχικό σκοπό την διεκδίκηση δικαιωμάτων, την αντίδραση στις αδικίες, στις εκμεταλλεύσεις, να καταλήγει από κοινωνική ανάγκη λειτουργίας, σε απαράδεκτο καταστροφικό σπάσιμο περιουσιών αγνοώντας τους αρχικούς σκοπούς.

– Η διαρκής τάση για προοδευτική διαστροφή ιδεών, ακολουθούμενη και από διαστροφή των λέξεων, είναι αναγκαία προκειμένου να πετύχουν τις επιδιώξεις τους.

ΈΤΣΙ διαλέχτηκε και η κοινωνική μερίδα ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ για να διασυρθεί, να διαβληθεί, να μεταλλαχτεί σε ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ.

Διάβασα… ότι δεν διαλέχτηκε τυχαία.

Ένα όνομα τίτλος- χαρακτηρισμός λαϊκής προέλευσης, που ο κόσμος στις γειτονιές το απένειμε ή το διεκδικούσε με περηφάνια, οι συγκεκριμένοι με πολύ παραπλανητική πρόθεση, εκμεταλλευόμενοι μεμονωμένες συμπεριφορές, το μετασχημάτισαν σε ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ με αρνητική χροιά.

Το Ενδιαφέρον του ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ προκειμένου να προστατεύσει την οικογένεια, το σπίτι, το επάγγελμα, να μεγαλώσει, να σπουδάσει τα παιδιά του, να φροντίσει την διαβίωσή του γενικά, πολλές φορές έρχεται κόντρα στα σημερινά κάθε είδους πρωτόγνωρα δεδομένα αλλά και σε άλλα παρόμοια των προηγούμενων χρονικών περιόδων.

Σε αυτό συντελεί και το πολιτιστικό αλλά και βιοτικό επίπεδο της Χώρας.

Αποτέλεσμα να συμπεριφερθεί/εται καχύποπτα στο κίνημα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/-ες, Τρανς, Κουίρ, Ιντερσέξ), στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός κλέφτη, στην μαζική παρουσία των Ρομά- Προσφύγων –Μεταναστών.

Σκόπιμα λοιπόν, οποιαδήποτε έκνομη ή φασιστική πράξη κάποιου, που ανήκει στους ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΔΕΣ, δήθεν άμεσα χαρακτηρίζει όλη την τάξη μετονομάζοντάς την σε ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ.

Αρχικά έγινε από κόμματα και πολιτικούς του λαϊκισμού. Γιατί ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ είναι μικροαστός που έχει ηθικό κώδικα. Έχει τάξη και προκοπή. Προκοπή που δεν εξαρτάται από την επαφή του με την εξουσία αλλά από την προσωπική του ικανότητα. Άρα δεν είναι επιρρεπής στο ψέμα και στο τάξιμο των πολιτικών. Δεν συνωστίζεται στα πολιτικά γραφεία. Δεν το έχει ανάγκη. Ακολουθεί τον δικό του δρόμο.

Σε γενικές γραμμές ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ είναι ο μικροαστός που παρουσιάζει ή έχει τα φόντα για κοινωνική άνοδο, άρα πρέπει να διαβληθεί οπωσδήποτε. Γιατί είναι επικίνδυνος!

Η διαστροφή αυτή πρόθυμα έγινε αποδεκτή… ανεξάρτητα αν κύριος υπαίτιος είναι η παιδεία (εκπαίδευση- θρησκεία- κλπ.) που του έχει προσφερθεί.

ΝΑΙ στον Βόλο ψήφησαν οι ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, γιατί όμως; Γιατί είχαν μπουχτίσει από τους προοδευτικούς. Λόγια… Ευγένειες του κ@λ@@… Δήθεν φροντίδες… αλλά στην πράξη τίποτα… κοινωνικοί θεατρινισμοί στο θέατρο της κοροϊδίας και αυτό μέχρι να πέσει η αυλαία της δημοσιότητας.

Από πραγματικά έργα αλλαγής ΤΙΠΟΤΑ!… Δεν ακολουθούμε κανένα απλώς παρακολουθούμε…

Όσοι λοιπόν συμπεραίνουν και αγόγγυστα αποφασίζουν από την παραπληροφόρηση καλό θα ήταν πριν εκδηλωθούν να έρθουν να παρακολουθήσουν και αυτοί.

Εκτός αν οι ενέργειές τους είναι προειλημμένεςπροκατασκευασμένες με σκοπό να θίξουν.

ΝΑΙ ο Μπέος αυτός είναι, τον διαλέξαμε για Διαχειριστή… και τα πάει μια χαρά… Ποτέ δεν το έπαιξε βιτρίνα…. και αυτό αρέσει… όπως όλοι έχει του κόσμου τα ελαττώματα… Αλλά βγάζει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!…

Δεν είμαστε μικροαστοί φασίστες, ομοφοβικοί, δεν προσκυνούμε τους ισχυρούς, αντίθετα τους χρησιμοποιούμε για να καλύψουν τις αδυναμίες και επειδή είμαστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!… διώξαμε αυτούς όλους που μας κορόιδευαν.

Όσον αφοράτην συμπεριφορά του Μπέου κρυφά μέσα μας το χαιρόμαστε… όλους αυτούς που βρίζει!… πόσο θα θέλαμε να το κάνουμε και εμείς.

Δεν είμαστε πρόβατα όπως μας αποκαλεί ο κρυμμένος αρθρογράφος του Documento… ας προσέξει λίγο, η διαχρονική συμπεριφορά του παραπέμπει σε συμπεριφορές μεγαλύτερων μηρυκαστικών… που αντί για Μπεεε!… Κάνουν Μουυυυ!…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου