ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δέκα μήνες κυβέρνηση N. Δημοκρατίας

δέκα-μήνες-κυβέρνηση-n-δημοκρατίας-49935

Του Κώστα Μπαλατσούκα

Θα ήθελα να αναφέρω για τους 10 μήνες διακυβέρνησης της χώρας. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να εκφράσω με όλη μου την καρδιά και την ψυχή θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση γενικά για το έργο της και την προσφορά απέναντι στην Ελλάδα μας.

Κ. Πρωθυπουργέ, για το τεράστιο πρόβλημα της τουρκικής απειλής στα θέματα του Eβρου πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με όλη τη στάση της κυβέρνησης καθώς και όλοι οι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος.

Oλοι μαζί σταθήκατε μια γροθιά απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα και προσφέρατε υπερηφάνεια και χαρά σε όλους τους Eλληνες. Δείξατε παντού ότι η Ελλάδα μας είναι η πατρίδα των ηρώων και αυτή θα είναι για πάντα.

Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για την προσφορά των κατοίκων της περιοχής για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στα στρατευμένα μας παιδιά που φυλάσσουν νύχτα μέρα τα σύνορά μας.

Κ. Πρωθυπουργέ για το θέμα της επάρατης επιδημίας που μαστίζει όλον τον κόσμο είμαι υπερήφανος για σας και την κυβέρνησή σας με όσα κατάλληλα μέτρα πήρατε εγκαίρως. Σώσατε χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, ο κόσμος θα σας ευγνωμονεί για πάντα γιατί κάνατε την Ελλάδα μας εσείς και οι συνεργάτες σας περήφανη σε όλον τον κόσμο.

Κ. Πρωθυπουργέ, όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα και είμαστε πρωτοπόροι όπως αυτή τη στιγμή μιλάει όλος ο κόσμος για τη μικρή μας Ελλάδα.

Οταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε θαύματα για την αγαπημένη μας Ελλάδα και να μην επαναπαυόμαστε στους προγόνους μας όπως πολλοί ξένοι λένε. Ολοι μαζί πρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ξακουστή σε όλον τον κόσμο. Θα ήταν αχαριστία μου εδώ, να μην αναφέρω τις ηρωικές προσπάθειες όλων των γιατρών και νοσηλευτών που προσέφεραν.

Αυτή τη στιγμή κάνατε τους Ελληνες της διασποράς υπερήφανους με τα μέτρα που πήρατε πολύ γρήγορα. Θέλω να αναφέρω από ατομική μου πείρα ότι ο ελληνισμός του εξωτερικού είναι πιο πολύ Έλληνες από εμάς και πολλές φορές αισθάνονται υπερήφανοι για την πατρίδα τους. Θέλω εδώ να αναφέρω μια εξαιρετική περίπτωση: γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα την Πεντηκοστής σε ένα μεγάλο πάρκο των Βρυξελλών μία υπαίθρια δοξολογία με μεγάφωνα σε όλο το πάρκο και πολλές μουσικές από όλη την Ελλάδα και γίνεται ένα απερίγραπτο πανηγύρι. Εκεί μαζεύονται οι Έλληνες από Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία γιατί περιμένουν όλο τον χρόνο την ημέρα αυτή για να ανταμώσουν συγγενείς και φίλοι και χωριανοί και τότε βλέπεις τη χαρά και τη συγκίνηση όλων.

Θυμάμαι μια ομιλία του τότε εργατικού συμβούλου και προϊσταμένου μου Ανδρέα Χρυσοχού ενός πραγματικού πατριώτη και εξαιρετικού ρήτορα που με την ομιλία του σκορπούσε συγκίνηση και πολλά δάκρυα, και τελειώνοντας με τη φράση «Καλή Πατρίδα».

Θέλω να επανέλθω στην υπέροχη υπηρεσία που προσέφερε όλη η κυβέρνηση και οι βουλευτές μας και πολύ ικανοποίηση αναφέρω τους δικούς μας, τις ερίτιμες κυρίες Μακρή και Παπανάτσιου τους αξιότιμους κυρίους Χρήστο Μπουκώρο, Αθανάσιο Λούπη και Κων. Μαραβέγια, όπως επίσης τον Α. Μεϊκόπουλο για τη συμβολή τους για τη Μαγνησία μας και όλη τη χώρα μας.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι ζούμε στην καλύτερη και ευλογημένη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και να προσπαθούμε πάντα για την πανέμορφη Ελλάδα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου