ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στο πλευρό των Χαλυβουργών ο Βόλος

στο-πλευρό-των-χαλυβουργών-ο-βόλος-400109

Πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, φοιτητές και μαθητές συμμετείχαν χθες στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε εις ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου.

Δυναμικό παρών εξάλλου έδωσαν και αρκετοί από τους ίδιους τους απεργούς που έφτασαν από την Αθήνα με τρία πούλμαν, ενώ επίσης το παρών έδωσε και αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου των Χαλυβουργών Ασπροπύργου Γιώργος Σιφωνιός που κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συσπειρωθούν γύρω από τους Χαλυβουργούς και να δώσουν την ταξική μάχη για να αντικρούσουν τα σχέδια των εργοδοτών.

Ο κ. Σιφωνιός αναφέρθηκε στις 67 και πλέον ημέρες απεργίας στη Χαλυβουργία του Ασπρόπυργου εξαιτίας της απόφασης των εργαζομένων να μην αποδεχτούν τις προτάσεις του κ. Μάνεση για μερική απασχόληση με μειωμένες αποδοχές. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο κ. Μάνεσης ουσιαστικά λειτουργεί ως «λαγός των βιομηχάνων που προσπαθούν να μειώσουν το εργατικό κόστος προκειμένου να μη χάσουν από τα κέρδη τους εις βάρος των εργασιακών κεκτημένων».

Ο πρόεδρος των απεργών του Ασπροπύργου ευχαρίστησε όλους όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και προέβλεψε ότι εάν οι εργαζόμενοι δεν γίνουν μία γροθιά τα προβλήματα θα ενταθούν.

Εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» στο συλλαλητήριο μίλησε ο Κων. Στεργίου, Γεν. Γραμματέας, που υπογράμμισε ότι η συγκέντρωση στέλνει αγωνιστικό μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης και συμπόρευσης και συνεχίζοντας τόνισε: «Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας των βιομηχάνων και της κυβέρνησης σε κάθε χώρο δουλειάς στο Βόλο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα» και αναφέρθηκε στις τοπικές επιχειρήσεις στο χώρο του μετάλλου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τελευταία την ΚΟΝΤΙ που χθες έκανε και τις τελευταίες 18 απολύσεις. Ο κ. Στεργίου επίσης έκανε κάλεσμα στους Χαλυβουργούς των δύο εργοστασίων στο Βόλο και το Βελεστίνο, ζητώντας τους να ξεπεράσουν δισταγμούς, φοβίες και ταλαντεύσεις, να σταθούν στο ύψος των συναδέλφων τους στον Ασπρόπυργο και να κλείσουν τα αυτιά τους στους όποιους εκβιασμούς. Μετά το πέρας των ομιλιών οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χθες εξάλλου το μεσημέρι στο ΕΚΒ η αντιπροσωπεία των απεργών του Ασπρόπυργου είχε συνάντηση με το σωματείο της Χαλυβουργίας του Βόλου, όπου έγινε αλληλοενημέρωση για το όλο θέμα. Επίσης ζήτησαν τόσο από το σωματείο του Βόλου, όσο και από το ΕΚΒ, να συνδράμουν και να συμμετέχουν προκηρύσσοντας με απόφασή τους 24ωρη απεργία στις 17 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθοριστεί παννατική απεργία.

Χθες το απόγευμα επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου κατήγγειλε τις απολύσεις στην ΚΟΝΤΙ, τονίζοντας ότι «αυτή η πρόκληση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! Η αναζήτηση «λύσεων» που θα καλοπιάνουν και θα δίνουν νέα προνόμια στο κεφάλαιο αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να είναι προς όφελος των εργαζόμενων». Καλούν τέλος τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ να συμπαραταχθούν μαζί μας στο δρόμο του ταξικού αγώνα, να ξεχωρίσουν, έστω και σήμερα, τους φίλους απ’ τους εχθρούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου