ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τροφή για σκέψη…

τροφή-για-σκέψη-65362

Του Ιωάννη Καραζαφείρη – Τσινή,

ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου «Οθρυς travel»,

μέλους ΔΣ Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων «Η Μαγνησία»

Αναμενόμενα και φτωχά τα μέτρα για τον τουρισμό μπορώ να πω. Αλλα όπως καταλάβαμε τουρισμός είναι μόνο τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες και οι ταβέρνες. Πουθενά δεν έχει αναφερθεί το τουριστικό λεωφορείο.

Ένα εργαλείο το οποίο πολύ έχουν απαξιώσει αλλά έχει συνεισφέρει πολλά στην κοινωνία. Από μεταφορές σε κηδείες, σχολικές μετακινήσεις και εκδρομές, τουριστικές μεταφορές και περιηγήσεις, καθημερινές μεταφορές εργαζομένων και πολλά αλλά.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν παγώσει εδώ και 80 ημέρες σχεδόν σε ποσοστό 90%. Αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνουν αυτοί οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου που έχασαν μια από τις περιόδους με την μεγαλύτερη κίνηση.

Πώς θα αντεπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους που έχουν ή θα έχουν;

Κάποιοι νομίζουν ότι από την ημέρα που θα αρχίσει η τουριστική περίοδος 2020, οι τουρίστες θα κάνουν ουρά να έρθουν στην Ελλάδα αλλά κάνουν λάθος. Δεν βλέπουν ή καλύτερα δεν ακούνε τα υπόλοιπα κράτη που συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, αλλά στην χώρα τους, γιατί καλός ή κακός ο εσωτερικός τουρισμός έχει πιο πολλές πιθανότητες να αναπτυχθεί, άσχετα που κάποιοι τον σνομπάρουν. Ακόμα και να επιτραπούν τα ταξίδια κάποιοι πιστεύουν ότι ο κόσμος μετά από 2-3 μήνες καραντίνας το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάει διακοπές και όχι να προσπαθήσει να καλύψει τη ζημιά από το κλείσιμο των επιχειρήσεών του.

Δυστυχώς, αυτή η χρόνια είναι χαμένη για τον τουρισμό ό,τι και να προσπαθήσει η κυβέρνηση να κάνει. Ο κόσμος έχει τον πρώτο και κύριο λόγο όσον αφορά στο που θα επιλέξουν να πάνε για διακοπές και να είστε σίγουροι πως είναι πολλοί αυτοί που θα κοιτάξουν την ασφάλεια της υγείας τους σε συνάρτηση με την καλοπέρασή τους.

Κύριοι, ένα είναι το μεγάλο ερώτημα: Εμείς θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχοντας στο πλευρό μας την κυβέρνηση ή έστω κάποιους αρμόδιους φορείς ή να το πάρουμε απόφαση πως μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και αρκετές θυσίες επτωχεύσαμε;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου