ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο βασιλιάς είναι γυμνός»

το-ψέμα-έχει-κοντά-ποδάρια-και-ο-βασιλ-89675

Του Νίκου Χαυτούρα,

Μέλους Δ.Σ. της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών,

Πολιτευτή Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής

Στη δίνη της πανδημίας που οι πολίτες αγωνιούν με ένα μη επανδρωμένο σύστημα υγείας δυστυχώς πρέπει να απαντήσω στον πρόεδρο της ΕΝΚΥΜ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα αλλά και προσβολής της όλης πορείας μου στα κοινά. Μία πορεία γεμάτη αγώνες και δίχως συμβιβασμούς ορθώνοντας το ανάστημα πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μου, δίπλα στον συνάνθρωπο, δίπλα στο δίκαιο και στο ηθικό απέναντι στις κοινωνικές ανισότητες πάνω από μία δεκαετία στα κοινά.

Σχετικά με το επίμαχο γεγονός στις 28 Απριλίου η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών διοργάνωσε πανελλαδική κινητοποίηση με βασικά αιτήματα για την υγεία, όπως η μονιμοποίηση των επικουρικών και η ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Το αναμενόμενο θα ήταν ο πρόεδρος της ΕΝΚΥΜ να πρωτοστατήσει στην διοργάνωση της κινητοποίησης στο Βόλο για τις παραπάνω διεκδικήσεις (αυτός είναι ο ρόλος των συνδικαλιστών). Αντί για αυτό μας ενημέρωσε με email ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος. Ως μέλος του συλλόγου της ΕΝΚΥΜ, άσκησα κριτική για αυτή του την ενέργεια ζητώντας του, να λειτουργήσει σύμφωνα με το ρόλο του ως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Δέχτηκα επίθεση γεμάτη λασπολογία και κακοήθεις χαρακτηρισμούς. Αναρωτιέμαι αν δεν επιθυμεί το ρόλο του συνδικαλιστή γιατί αγωνίστηκε τόσο για να με ανατρέψει από πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών πριν από δύο χρόνια; Τότε με την δικαιολογία ότι υπέρβαλλα για την υποστελέχωση και τα προβλήματα του νοσοκομείου και δεν αγωνιζόμουν σωστά πέτυχε να γίνουν οι εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία για να «σώσει» το νοσοκομείο. Και το αποτέλεσμα; Επί θητείας του προηγούμενου διοικητή λειτουργούσε ως εκπρόσωπος τύπου της διοίκησης. Ωραιοποιούσε την κατάσταση και σκέπαζε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Επαινούσε και στήριζε συνεχώς την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου και τις κυβερνητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Από εκεί πού ήταν απέναντι στην δημοσιότητα των προβλημάτων έγινε σταρ σε καθημερινή βάση. Οι φιλοδοξίες του και η συνεχής προβολή του με σκοπό μόνο την γρήγορη ανέλιξη του δεν κρύβονται. Οι απόψεις του κινούνται όπου φυσάει ο άνεμος. Απο κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα. Με την αλλαγή της κυβέρνησης τα προβλήματα στο νοσοκομείο εμφανίστηκαν ξαφνικά. Η αλλαγή του έγινε αποδεκτή με ελπίδα ότι θα στέκονταν στο ύψος του ως συνδικαλιστής, αφού θα αγωνίζονταν τελικά για το καλό του νοσοκομείου. Όμως δεν κράτησε πολύ. Τώρα μας ενημερώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει!! Να τον ενημερώσω ότι ο ρόλος του προέδρου της ΕΝΚΥΜ δεν έχει να κάνει με τις επιθυμίες του. Οφείλει να αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μόνιμων και επικουρικών. Για να μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Να αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή δημόσια υγεία

Παραποιεί την αλήθεια όταν αναφέρεται σε συγκεντρώσεις και κινηματικές δράσεις που δεν τις πιστεύει. Ακόμη και για το ΠΑΜΕ έχει μιλήσει στο παρελθόν απαξιωτικά. Ο τρόπος πού λειτουργεί είναι δημόσιες σχέσεις και μόνο. Ξεχνάει ότι είναι συνδικαλιστής Νομίζει ότι είναι διοικητής ή υπουργός ή σταρ της τηλεόρασης Υπονομεύει και σαμποτάρει με τις πράξεις του τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μας διαβάλλει όταν αναφέρεται στην πορεία τις προηγούμενης ΕΙΝΚΥΜ. Μια πορεία με αγώνες σε όλα τα επίπεδα είναι γνωστό στην κοινωνία Δυστυχώς η νυν διοίκηση πορεύεται με γνώμονα τις δημόσιες σχέσεις και την αναρρίχηση της. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δεν επιθυμεί άλλη κινητοποίηση για να μη γίνει ενοχλητικός είναι ξεκάθαρο Μια και ψάχνει από ότι φαίνεται καλό στασίδι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν δηλώνει κομματικός αλλά δηλώνει Νέα Δημοκρατία. Αλλοπρόσαλλη κατάσταση με εμφανή χαρακτηριστικά αριβισμού.

Οταν διεκδικείς συλλογικά υψώνεις τη φωνή σου μέσα από αγώνες και προσωπικό κόστος Δεν είναι φρούδες ελπίδες οι αγώνες. Δεν είναι εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η διγλωσσία και η υπονόμευση είναι εκμετάλλευση. Μόνο ο συνεχής αγώνας μπορεί να φέρει την ελπίδα στην κοινωνία Ας μην ξεχνάμε το μήνυμα της Πρωτομαγιάς που γιορτάσαμε πριν από λίγες μέρες, είναι επίκαιρο. Οι αγώνες ποτέ δεν πάνε χαμένοι. Τον καλώ να αλλάξει ρότα και να ανταποκριθεί στον ρόλο του προέδρου της ΕΝΚΥΜ, διαφορετικά να παραιτηθεί. Η αλήθεια δεν κρύβεται όσο και αν προσπαθεί να την παραποιήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου