ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα επιτεύγματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη so far (μέχρι στιγμής)

τα-επιτεύγματα-του-πρωθυπουργού-κυρι-97956

Του Δημήτρη Αντωνίου, καθηγητή Αγγλικής Β.Α., κατόχου Masters Παιδαγωγικής και Γλωσσολογίας [email protected]

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος δεξιός ή αριστερός, σοσιαλιστής ή κομμουνιστής κ.λπ. για να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα ενός πρωθυπουργού σε σύντομο χρονικό διάστημα, αρκεί να είναι αμερόληπτος.

Το να είναι κάποιος αμερόληπτος δεν είναι και τόσο εύκολο ή συνηθισμένο, είναι όμως απαραίτητο, εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τους άλλους και βέβαια και με τους εαυτούς μας. Επιπλέον σημαίνει πως δεν είμαστε προκατειλημμένοι, κομπλεξικοί και συναισθηματικά δέσμιοι μερικών αντιλήψεων, π.χ. δύσκολα ένας φανατικός αριστερός ή δεξιός ή οποιοσδήποτε ακραίος θα παραδεχτεί τις αρετές και τα προσόντα ενός αντιπάλου του. Μία μάνα, όπως και ο κόρακας, ποτέ δεν βλέπει τα παιδιά των άλλων ομορφότερα ή εξυπνότερα από τα δικά της, διότι μία μάνα δεν μπορεί να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1.- Ο κ. Μητσοτάκης καθιέρωσε την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και έτσι αποθάρρυνε χιλιάδες καπνιστές, σώζοντας χιλιάδες ζωές όλων των ηλικιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το πολιτικό κόστος, κάτι που δεν τόλμησαν αρκετοί προκάτοχοί του.

2.- Απέτρεψε την εισβολή χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών και ματαίωσε τα «μεγάλα» σχέδια του Τούρκου σουλτάνου, διπλωματικά και χωρίς καν να τραυματιστεί ούτε ένας Ελληνας στρατιώτης. Ταυτόχρονα ενίσχυσε τη σχέση της Ελλάδος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και «ανάγκασε» τους Ευρωπαίους εταίρους μας να αναγνωρίσουν και να αποδείξουν πως τα ελληνικά εθνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και έτσι, στον αγώνα μας εναντίον της Τουρκίας είχαμε και ενεργό συμμετοχή ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων. Πρέπει να τονιστεί πως αυτή η αποτροπή των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν ένα κύριο πλήγμα στα σχέδια του Τούρκου σουλτάνου.

3.- Στο θέμα του κορονοϊού.Η Ελλάδα απεδείχθη ως μοντέλο-model και παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο από όλη την Ευρώπη, αλλά παγκοσμίως, χάρις στα προστατευτικά μέτρα που έλαβε ενάντια του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε, σε σχέση με άλλες χώρες, ελάχιστα θύματα και ελάχιστα κρούσματα. Σε αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα η ικανότητα του πρωθυπουργού να οργανώσει, να στελεχώσει και να εξουσιοδοτήσει ομάδα ειδικών να εφαρμόσουν μέτρα εναντίον της πανδημίας. Επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν μέλη παγκοσμίου κύρους, αποδοχής και αναγνώρισης, όπως οι Σωτήρης Τσιόδρας, Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου και είχαμε τα γνωστά ευχάριστα αποτελέσματα.

4.- Το ύφος και το ήθος του πρωθυπουργού απεικονίζονται σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς κ.ά. και αυτό είναι, όχι απλά ένδειξη, αλλά αδιάσειστο τεκμήριο πολιτισμού.

5.- Αμεση σχέση και αποτέλεσμα με τα αμέσως παραπάνω ήταν και είναι η απαλλαγή, αποδόμηση και διαζύγιο με τον λαϊκισμό. Αυτό το φρούτο ή μάλλον η ασθένεια του λαϊκισμού φαίνεται πως το εξαγάγαμε στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στον «περιβόητο» πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πολιτικός λαϊκισμός της Ελλάδας φαίνεται πως εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους Αμερικανούς, όσο και για όλο τον κόσμο.

6.- Η ελληνική οικονομία. Οχι μόνο με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμα και με τη βέβαια προεκλογική προοπτική ότι η Ν.Δ. θα ερχόταν στην εξουσία, η ελληνική οικονομία όχι μόνο είχε ανακάμψει, αλλά προσέλκυσε τα βλέμματα διεθνών επενδυτών και το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και τα ελληνικά ομόλογα γνώρισαν ημέρες δόξης.

7.- Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να προτείνει και τελικά να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας γυναίκα ήταν και είναι ξεχωριστό επίτευγμα. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι ένα υπόδειγμα Προέδρου Δημοκρατίας, η οποία δεν τρέχει όπου γάμος και χαρά, δεν ομιλεί σαν κύμβαλο αλαλάζον και είναι σοβαρότατη, μετρημένη, μετριόφρων και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη και άρτια καταρτισμένη επιστημονικά, εν ολίγοις υπόδειγμα σύγχρονης Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας.

8.-Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στέρησε και στερεί την αξιωματική αντιπολίτευση από κάθε αντικειμενική, αντιπολιτευτική πολιτική, η οποία αναγκάζεται να «επινοήσει» ερείσματα, όπως πρόωρες εκλογές. Οι αντιπολιτεύσεις όλων των κυβερνήσεων δεν χαίρονται ιδιαίτερα όταν οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους σωστά και ο μεγάλος τους πόθος είναι να επινοήσουν προβλήματα εκ του μη όντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου