ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γιορτή έχουμε, Χρόνια Πολλά

γιορτή-έχουμε-χρόνια-πολλά-111596

Της Μαίρης Παπαδημητρίου

Αναστάσιμες ευχές και τα σήμα της νίκης, που λανσάρισε πρώτος ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. Τότε ήταν για να χαιρετήσουμε τη νίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη γερμανική λαίλαπα.

Τώρα, οι άγιες μέρες που είναι, με την Ανάσταση του Χριστού του Θεανθρώπου μας, που έρχεται από όλα τα μέρη του πλανήτη μας το σήμα της νίκης απευθύνεται σ’ όλους όσοι μοχθούν για να σώσουν συνανθρώπους μας από τον αμείλικτο κορονοϊό, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις νοσηλεύτριες, τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, τους αστυνομικούς, τους οδοκαθαριστές και τους αστυνομικούς της Τροχαίας, που προσπαθούν να μας φυλάξουν από μερικούς ανεγκέφαλους, που νομίζουν ότι κανένας κορονοϊός δεν θα μας χαλάσει την Πασχαλιά μας, όπως όλα τα χρόνια ψήναμε το αρνάκι και το λαχταριστό κοκορέτσι στη σούβλα. Ισως δεν έχω καμία αρμοδιότητα και ξεπερνώ τα εσκαμμένα, αλλά προσπαθώ να τους ταρακουνήσω, λέω μήπως ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι κανένας δεν θέλει να τους στερήσει την ελευθερία τους, αλλά να τους προφυλάξει από το να κολλήσουν τον ιό.

Δεν είναι κρίμα να αρκεστούμε να έχουμε την υγειά μας, τόσο όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και έχει μαλλιάσει το στόμα των ευγενέστατων κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, καθένας από το μετερίζι του, που επαναλαμβάνουν ακούραστοι φύλακες, κάθε μέρα, κάθε ώρα, τις συμβουλές, που ευτυχώς για εμάς θεωρούνται τιμωρία, που χαλούν την πασχαλιάτικη απόλαυση για μερικούς.

Γιατί είστε τόσο καταλυτικοί, μπόρα είναι και θα περάσει, μήπως όλοι μας δεν έχουμε περάσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και όμως καταφέραμε να επιβιώσουμε;

Αφήστε κατά μέρος τους αναστεναγμούς και την κατήφεια για τις ευάλωτες ηλικίες, άλλωστε εκεί ανήκω και η ίδια και πολλοί γύρω μου, πιστέψτε με, ασχοληθείτε με όσα δεν προλαβαίνατε άλλοτε, φυτέψτε, άνοιξη είναι, μία γλάστρα στη βεράντα, στο μπαλκόνι, στο παράθυρο και όταν αρχίσει να ανθίζει, θα γεμίσει και η διάθεσή σας με λουλούδια. Διαβάστε, παρακολουθήστε ό,τι πρόγραμμα σας ευχαριστεί στην τηλεόραση, επικοινωνήστε τηλεφωνικά, με το κομπιούτερ, με δικούς σας ανθρώπους, η ζωή συνεχίζεται.

Σίγουρα οι νεότεροι, ας ασχοληθούν τα νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους, τους λείπατε, μη νομίζετε, ώρα είναι να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο.

Χάρηκα έναν νεαρό, από τη Ζαγορά, που ήρθε να πάρει ένα δέμα και του ευχήθηκα χρόνια πολλά για τις πασχαλιάτικες ημέρες και μου απάντησε χαμογελώντας: «Μια χαρά θα περάσουμε οι συγχωριανοί μου και η οικογένειά μου χωρίς επισκέπτες και φασαρίες. Αυτό είναι αληθινό Πάσχα για μένα». Να’ ναι καλά το νέο παιδί, με γέμισε με αισιοδοξία. Καθάριος, προσγειωμένος, προσαρμοσμένος στο σήμερα.

Τι καλά θα ήταν αν είχαμε όλοι μας αυτή τη νοοτροπία. Χρόνια Πολλά. Καλό Πάσχα και του χρόνου καλύτερα, τα καθιερωμένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου