ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Πολιτεία, η επιστήμη και η Εκκλησία έσωσαν την ελληνική κοινωνία

η-πολιτεία-η-επιστήμη-και-η-εκκλησία-έσ-117128

Του Δημήτρη Αντωνίου,

καθηγητή Αγγλικής, Β.Α., κατόχου Masters Παιδαγωγικής και Γλωσσολογίας

aglo.academia@gmail.com

Από την πλευρά της πολιτείας είχαμε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, από την πλευρά της επιστήμης είχαμε τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Ηλία Μόσιαλο. Από την πλευρά της Εκκλησίας είχαμε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, τριάδα ομοούσιον και αχώριστον. Ολοι μαζί αποφάσισαν να ληφθούν τα προστατευτικά μέτρα, τα οποία και ελήφθησαν, αλλά και εφαρμόστηκαν και χάρις αυτών των μέτρων η Ελλάδα επιτυχώς απέφυγε τον όλεθρο, κάτι το οποίο παλεύει να αποφύγει, όχι μόνο ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και πέραν του Ατλαντικού, η Η.Π.Α.

Ευελπιστούμε πως βρισκόμαστε προς το τέλος αυτής της δοκιμασίας και μέχρι σήμερα θρηνούμε ολιγότερους από 100 νεκρούς και λιγότερα από 2.000 κρούσματα, όταν στην ίδια χρονική περίοδο Ευρώπη και Η.Π.Α. θρηνούν δεκάδες χιλιάδες θύματα και πολλές χιλιάδες κρούσματα.

Η Ελλάδα μας, από αξιολύπητη χώρα που ήταν περίπου πριν από έναν χρόνο, σήμερα γίνεται χώρα αξιοθαύμαστη, όχι μόνον από όλη την Ευρώπη, αλλά και τις Η.Π.Α. και τούτο ομολογείται από κορυφαίους επιστήμονες παγκόσμιας αναγνώρισης και εμβέλειας.

Μόλις στις 8 Απριλίου στις 7 π.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Βολιώτισσα δρ. Βασιλική Γεροβασίλη, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και του Imperial College της Αγγλίας, ιατρός και πνευμονολόγος, αλλά και σύμβουλος στο Νοσοκομείο HareField του Λονδίνου σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη δήλωσε πως τόσο στην Αγγλία, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Η.Π.Α., ακριβώς επειδή καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα, τα οποία οι Ελληνες πήραν, ακριβώς γι’ αυτή τους την ολιγωρία και καθυστέρηση, τώρα πληρώνουν ακριβά με χιλιάδες θύματα με την επέλαση του κορονοϊού.

Στα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για τους λίγους άτακτους πολίτες ή απείθαρχους. Δυστυχώς αυτά πάντα θα υπάρχουν όσο αυστηρά κι αν είναι τα μέτρα της κυβέρνησης. Καθώς το Πάσχα πλησιάζει γίνεται πολύς λόγος για το εάν οι χιλιάδες Ελληνες θα αποφασίσουν να το περάσουν στα χωριά τους. Μακάρι να είναι ελάχιστοι ή και κανένας που θα παρανομήσει. Οσοι από εμάς στερηθήκαμε το Πάσχα για δεκαετίες ή και περισσότερο, τι πάθαμε; Οι Ελληνες της διασποράς ακόμα και σήμερα στερούνται και Πάσχα και Χριστούγεννα και καλοκαίρι, μακριά από την πατρίδα τους, τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους και δεν παραπονούνται. Αλλά κι αν παραπονούνταν ποιος θα τους άκουγε;

Επειδή συμβαίνει να είμαι και λίγο Καρδιτσιώτης της διασποράς και μέτοικος στην πόλη του Βόλου, κάνω έκκληση στις δεκάδες χιλιάδες Καρδιτσιώτες του Βόλου και της Μαγνησίας φέτος να γιορτάσουν το Πάσχα στα σπιτάκια τους και δεν πειράζει αν δεν πάνε στα πεδινά χωριά της Καρδίτσας ή στα ορεινά των Αγράφων και της Αργιθέας, θα πάνε το καλοκαίρι με μεγαλύτερη επιθυμία και νοσταλγία.

Σήμερα και αρκετές από τις προηγούμενες ημέρες, τόσο τα πανευρωπαϊκά, όσο και τα αμερικανικά και τα ρώσικα Μ.Μ.Ε. εκθειάζουν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και χάρις αυτών των μέτρων ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε τους 100 που αντιστοιχούν σε 8 άτομα ανά εκατομμύριο του ελληνικού πληθυσμού, όταν σε άλλες χώρες τα θύματα ξεπερνούν τους 200 ανά εκατομμύριο του πληθυσμού της χώρας.

Η Ελλάδα σήμερα θεωρείται μοντέλο προς μίμηση και συγκεκριμένα τόσο ο κ. Τσιόδρας, όσο και ο κ. Μόσιαλος θεωρούνται ήρωες της υγείας παγκοσμίως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου