ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο «Γολγοθάς» του e – class

ο-γολγοθάς-του-e-class-140856

Του Γιώργου Βαλή, εκπαιδευτικού

Παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις των δυο κυριών του Υπουργείου Παιδείας στα πολύ φιλόξενα τηλεοπτικά στούντιο, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η παλιά διαφήμιση «είναι κεφάτη γυρίζει απ’ του Βερόπουλου». Ολα στην εντέλεια, όλα καλώς καμωμένα. Εχεις την αίσθηση ότι δεν ζουν σε αυτήν τη χώρα. Τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε από εγκυκλίους, προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη τι θέλει να πετύχει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι πιο υποψιασμένοι γνωρίζουμε.

Σύγχρονη ή ασύγχρονη εκπαίδευση, e – class ή e – me, ιστοσελίδες ή ομάδες στο viber, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή webex από τη cisco; Ενας αχταρμάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ξοδεύουν ώρες μπροστά στον υπολογιστή για την απόκτηση κωδικών και τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων. Κι άντε αποκτάς τα μαγικά νούμερα και στήνεις την ψηφιακή τάξη, μετά ξεκινά ο Γολγοθάς της σύνδεσης γιατί η πλατφόρμα κάθε τρεις και λίγο πέφτει. Τ

αυτόχρονα εμφανίζονται και τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς ως τεμπέληδες που βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές και τι καλοί που είναι οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία, γκατζετάκηδες.

Κυρίες μου αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, δυστυχώς ή ευτυχώς γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς τη λειτουργία του σχολείου.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξοπλίσετε με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό τα σχολεία μας, διότι έχουμε κάτι χρόνια να δούμε καινούργιο υπολογιστή. Στη συνέχεια να εξασφαλίσετε στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς ό,τι χρειάζεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ξέρετε έχουμε μαθητές που οι οικογένειές τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και με τα νέα οικονομικά μέτρα που πήρατε θα πολλαπλασιαστεί το κακό.

Στις δύσκολες στιγμές που βρισκόμαστε είναι ανήθικο να προσπαθείς να κερδοσκοπήσεις πολιτικά με την επικοινωνία. Χρειάζονται σχεδιασμός, σαφήνεια και στόχος.

Ολη η ζωή μας είναι μέσα στο σχολείο, ζούμε και αναπνέουμε γι’ αυτό, αγαπάμε το λειτούργημά μας και να είστε σίγουρες κυρίες μου ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου