ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ενότητα και αποφασιστικότητα για την προστασία της πατρίδας

ενότητα-και-αποφασιστικότητα-για-την-163656

Του Μιλτιάδη Ζιάκα

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών στα εθνικά μας θέματα. Ο κίνδυνος πλέον είναι μεγάλος. Tα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο και τα νησιά του Αιγαίου είναι απόρροια μίας μελετημένης πολιτικής που ακολουθούν η Τουρκία και ο Ερντογάν που θέλουν να καθιερωθούν ως μία μεγάλη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Η πολιτική του Ερντογάν εξυπηρετεί συγκεκριμένη στρατηγική. Εχει στόχο να μεγαλώσει τη χώρα του και την επιρροή του και παράλληλα να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας. Αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, προσπαθεί να γκριζάρει το Αιγαίο, επιδιώκοντας ουσιαστικά να επιβάλλει τη συνδιαχείριση στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Επιθετική πολιτική ακολουθεί επίσης απέναντι στην Κύπρο, διεκδικώντας μερίδιο στην εκμετάλλευση του υπόγειου ενεργειακού πλούτου του νησιού, αλλά και με τους Κούρδους, με τη Λιβύη και τώρα με τη Συρία. Αξιοποιεί τους τζιχαντιστές και τους μισθοφόρους με στόχο να μεγαλώσει τα σύνορα της χώρας του.

Πρόκειται για μία καθαρά αναθεωρητική πολιτική, η οποία βασίζεται στον νόμο του ισχυρού και στις επεκτατικές βλέψεις που έχει ο Ερντογάν, τις οποίες προπαγανδίζει με κάθε τρόπο μέσω των τουρκικών ΜΜΕ. Οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες, δεν τις έκρυψε από τη διεθνή κοινότητα.

Τώρα ανοίγοντας τα σύνορα και εκμεταλλευόμενος τους παράνομους μετανάστες εκβιάζει ευθέως την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να πετύχει τον στόχο του και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Για αυτό και το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε γεωπολιτική απειλή για την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους παράνομους μετανάστες και δημιουργεί ένα εκρηκτικό σκηνικό στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Είναι ολοφάνερο πως απώτερος στόχος του είναι η αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας μας και η δημιουργία δυνάμεων αποσταθεροποίησης.

Εφόσον δεν πάρει μέρος των όσων επιδιώκει, θα συνεχίσει στην ίδια πολιτική πιέσεων προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Οσο τα σύνορα στον Εβρο θα είναι σφραγισμένα και η είσοδος στην Ελλάδα θα παραμένει αδύνατη, τόσο η πίεση θα μεταφέρεται στα νησιά. Για αυτό και άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροώθησης των προσφύγων.

Η Αγκυρα θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Ελλάδα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι πρώτον ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι απολύτως φραγμένος και δεύτερον οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία διάθεση να αναλάβουν κάποιους από τους πρόσφυγες, που έχουν καταφύγει στη δική μας χώρα, πόσο μάλλον οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν καν δικαίωμα ασύλου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η χώρα μας σηκώνει ολόκληρο το βάρος του προσφυγικού, ενώ οι υπόλοιπες χώρες δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο των προσφυγικών ροών που τους αναλογεί. Αυτή είναι η αλήθεια. Ομως για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση και να επιλυθεί το πρόβλημα θα πρέπει καταρχήν να σταματήσει ο πόλεμος που προκάλεσαν Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Τούρκοι και Αμερικανοί για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα, με στόχο να ελέγξουν την ενέργεια και τον πλούτο της Συρίας και των άλλων χωρών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Η Ευρώπη πρέπει να δράσει με περισσότερη αλληλεγγύη και κοινωνικό περιεχόμενο. Να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να προστατεύσει δυναμικά τα σύνορά της που είναι και σύνορα της χώρας μας. Εάν δεν μπορεί να το κάνει, τότε δεν θα υφίσταται.

Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, έχει υποχρέωση να καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι όπως χθες στα σύνορά μας. Για αυτό για την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων είναι επιβεβλημένη η χάραξη εθνικής στρατηγικής.

Η αξιοποίηση της θέσης μας στο ΝΑΤΟ, στους διεθνείς οργανισμούς και στην ΕΕ δεν αρκεί, διότι όπως αποδεικνύεται όταν είναι να ληφθούν αποφάσεις στήριξης της χώρα μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, επικρατεί αν όχι η ουδετερότητα, απλά η στήριξη μόνο στα λόγια.

Η χώρα μας πρέπει να είναι αποφασισμένη να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, διότι αυτό το θέμα θα κρατήσει χρόνια.

Να προετοιμάσει τον λαό και να οργανώσει τον στρατό κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να πάρουν το μήνυμα όλοι, πως παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα δεν μπορεί να παίζει κανείς. Ουδείς έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τα εθνικά δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα. Να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και την ειρήνη. Διότι αν χάσεις την πατρίδα σου θα γίνεις το παγκόσμιο κλωτσοσκούφι.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα να ενισχύσει το ηθικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού όπου χρειάζεται, να αξιοποιήσει τον αμυντικό εξοπλισμό που πληρώνει τόσο ακριβά η χώρα μας, να αυξήσει τη θητεία των κληρωτών και να δημιουργήσει παλλαϊκή άμυνα. Ετσι θα καταστεί σαφές προς όλους ότι τα σύνορά μας προστατεύονται και ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα έναντι οποιουδήποτε την επιβουλεύεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου