ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

τώρα-αρχίζουν-τα-δύσκολα-172610

Της Μαίρης Παπαδημητρίου

Που τραγουδούσε το πάλαι ποτέ ο Ρουβάς και συνέχιζε τώρα που ερωτευτήκαμε… Αλλά τώρα για την ώρα απέχουμε πολύ από τις αμέριμνες εκείνες εποχές, γιατί η πατρίδα μας βάλλεται πανταχόθεν. Από τη μία μεριά κονταροχτυπιέται από τη λαοθάλασσα των μεταναστών και από την άλλη την αδυσώπητη επέλαση του κορονοϊού. Μια αδυσώπητη μάστιγα που καταφθάνει γύρω μας. Κι εμείς, εμείς μυαλό δεν βάζουμε, πρώτα και καλύτερα το νταϊλίκι «ποιος είσαι εσύ κύριε που θα απαγορεύσεις το καρναβάλι;» βροντοφωνάζουν κυρίως στη Πάτρα και όχι μόνον οι αυτόχθονες, αλλά και οι επισκέπτες ξεσηκωμένοι με τη βαλίτσα ανά χείρας. Αυτά είναι αποτελέσματα της άγνοιας, της μισαλλοδοξίας και της μη πειθαρχίας.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Θεός να βάλει το χέρι του, όχι μεγάλες συνάξεις, καταργούνται τα παρεϊστικα φαγοπότια, ο χαβαλές, κυρίως το νταϊλικι, αυτό κι αν είναι πιο επικίνδυνο από τον ίδιο τον κορονοϊό. Ψυχραιμία και λογική, κυρίως η δεύτερη. Οταν η λογική πρυτανεύει περιορίζονται, δεν λέμε εξαλείφονται, και οι πιο δύσκολες καταστάσεις.

Απλά πράγματα. Τι μας λένε λοιπόν οι επαΐοντες; Εξονυχιστικό πλύσιμο χεριών, κύριος μεταφορέας της νόσου, μην ακουμπάτε τα χέρια σε πρόσωπο, μύτη, μάτια και στόμα. Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πανεπιστημιακοί γιατροί στους δέκτες της τηλεοράσεως για να αναγγείλουν τα κρούσματα που αυξάνονται από ώρα σε ώρα, τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο κι όσο κι αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις ειδήσεις, τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα.

Η επέλαση του κορονοϊού είναι παντοδύναμη. Οι ειδικοί γιατροί διατυπώνουν με σαφήνεια ότι η νόσος δεν είναι θανατηφόρα, στα πρώτα στάδια . Αρκεί να τηρηθούν οι κανόνες αυτοπροστασίας, όχι συμμετοχή σε μεγάλες συγκεντρώσεις, άμεση επίσκεψη στον γιατρό με το πρώτο σύμπτωμα. Κι εδώ πρέπει να σοβαρευτούμε. Μάσκα και ειδικό αντισηπτικό ανά χείρας.

Καιρός όμως να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε στην απροκάλυπτη επέλαση των μεταναστών. Κάθε λογής και εθνικότητος άνθρωποι, φανερά, χωρίς προφύλαξη και καμία αιδώ έρχονται να εισβάλλουν στα ιερά χώματα της πατρίδας μας ωθούμενοι και προωθούμενοι από τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα καταδεχτώ σε καμία περίπτωση να καταφύγω σε υβριστικά σχόλια γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Του κάνουμε τιμή με ηχηρά επίθετα που του προσάπτουμε. «Ας τους να λένε».

Προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτός Γερμανίας φυσικά, γνωστό τοις πάσι, αλλά έχω μια μικρή μεγάλη απορία. Ολος αυτός ο συρφετός, όλα αυτά τα ανθρωπάκια που κουβαλούν παιδάκια γεννησιάρικα και μεγαλύτερα το ρωτώ και το διατυμπανίζω. Πού τα βρίσκουν; Τα νοικιάζουν για το θεαθήναι; Οσοι έχουν ζήσει στα μέρη τους λένε ότι αυτοί οι λαοί που έχουν εκτός από τον ξεσηκωμό μοναδική απόλαυση το σεξ. Αντε λοιπόν να τα βάλεις μ’ αυτή την ακατέργαστη μάζα, τους βρόμικους εσωτερικά και εξωτερικά, με καθοδηγητές τύπου Ερντογάν.

Εμείς ως Ελληνες και μυαλό έχουμε και ας σοβαρευτούμε και ούτε να λυπόμαστε τους εισβολείς. Να πράξουμε το καθήκον μας. Χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς ένοχες. Κοντά πάντα και στους νησιώτες μας. Ισχύς μας, τείχος αδιαπέραστο η ενότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου