Δημόσιος έπαινος στον κ. Μάνθο Δραμητινό

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-21, 12:10:27
Δημόσιος έπαινος στον κ. Μάνθο Δραμητινό

Από τον κ. Βλάση Μαργ. Βολιώτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

Με την ευκαιρία της αποχώρησης του κ Μάνθου Δραμητινού από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, θα ήθελα δημόσια να τον επαινέσω, όχι μόνο για την συμβολή του στην απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία, στην βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό του ιδρύματος, αλλά και για ένα άλλο σημαντικό κατά την γνώμη μου γεγονός. Είναι η καθοριστική του συμβολή στην μετακίνηση των προτομών του ευεργέτη του Νοσοκομείου μας Ευάγγελου Αχιλλοπούλου και του διακεκριμένου ιατρού-ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, από τις παλιές τους θέσεις, στην είσοδο του παλαιού Νοσοκομείου, στην πρόσοψη του νέου κτιρίου και σε θέσεις που εξασφαλίζεται η θέα και η επαφή από το προσερχόμενο στο Νοσοκομείο κοινό.

 Ήταν μία ενέργεια, που επιβάλλονταν να πραγματοποιηθεί ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της απονομής τιμής και ευγνωμοσύνης στα δύο αυτά πρόσωπα για την τόσο σημαντική προσφορά τους. Γιατί στις παλιές τους θέσεις ,παράμερα και ξεκομμένα από τον κόσμο, είχε πάψει να λειτουργεί ο λόγος της κατασκευής τους και της αρχικής τους τοποθέτησης και επιπλέον για το Νοσοκομείο και την Πόλη μας ήταν ένα δείγμα αγνωμοσύνης και έλλειψης σεβασμού και ευαισθησίας.

 Η ιδέα της μετακίνησης των προτομών ανήκε στον κ. Νικόλαο Ευθυμίου, Υποστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίησή της, πλην όμως προσέκρουσε στην αδιαφορία, στην κοροϊδία και στην αλαζονεία των δύο προηγούμενων του κ. Δραμητινού Διοικητών του Νοσοκομείου.

Η προσπάθεια του κ. Ευθυμίου θα ευοδωθεί αργότερα όταν ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δραμητινός με την συγκρότηση, την ευαισθησία και τον ξεχωριστό αξιακό του κώδικα που τον διακρίνουν, θα συναινέσει απόλυτα στην ανάγκη μετακίνησης των προτομών και η απόφασή του θα υλοποιηθεί ταχύτατα. Έτσι από τις αρχές του 2017 οι προτομές των δύο αυτών σημαντικών προσωπικοτήτων κοσμούν την είσοδο του Νοσοκομείου μας ,αποδίδοντας την πρέπουσα ευγνωμοσύνη και τιμή στα πρόσωπά τους.

 Να αναφέρω ότι η προτομή του Ευάγγελου Αχιλλοπούλου κατασκευάσθηκε το 1903 και τοποθετήθηκε στην αρχική της θέση από την οποία και μετακινήθηκε συνολικά τρεις φορές ακολουθώντας την ιστορία του Νοσοκομείου. Επομένως η σημερινή της θέση είναι η τέταρτη. Ενώ για την προτομή του γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου που στήθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του ομίλου Ζόντα Βόλου στην είσοδο του παλιού κτιρίου, είναι η δεύτερη.

 Θέλω επίσης να επισημάνω ότι ο κ. Δραμητινός έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον, όταν του επισημάνθηκε αργότερα και η ανάγκη μετακίνησης από την παλαιά της θέση, της αναμνηστικής πλάκας στη μνήμη του αρχινοσοκόμου Ζαχαρία Μοδέα, ο οποίος εκτελέσθηκε από τους Ναζί κατακτητές στις 21 Αυγούστου 1944. Σήμερα και αυτή η πλάκα κοσμεί την είσοδο του κτιρίου του Νοσοκομείου μας θυμίζοντας την θυσία ενός αγωνιστή ήρωα της Εθνικής Αντίστασης.

 Και πάλι δημόσια να επαινέσω και να συγχαρώ τον κ. Δραμητινό για την ευαισθησία του. Έκανε πράξη για το Νοσοκομείο και την πόλη μας το απόφθεγμα «ο τιμών εαυτόν τιμά» δηλαδή εκείνος που τιμάει τους άλλους, τιμάει τον εαυτόν του.

 Συγχαρητήρια όμως και ευχαριστίες αξίζουν και στον κ. Ευθυμίου για την πρωτοβουλία του. Δικαιούται να χαίρεται για την αίσια έκβαση της προσπάθειάς του.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=