ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η υποψηφιότητα της Αικ. Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ και η αναβάθμιση της σύγχρονης Ελληνίδας

η-υποψηφιότητα-της-αικ-σακελλαροπούλ-234457

Του Δημήτρη Αντωνίου,

καθηγητή Αγγλικής, Β.Α., κατόχου MastersΠαιδαγωγικής και Γλωσσολογίας

aglo.academia@gmail.com

Ξεκινώντας από την Ιντίρα Γκάντι, πρωθυπουργό της Ινδίας, την Γκόλντα Μεγιέρ, πρωθυπουργό του Ισραήλ, τη Μάργκαρετ Θάτσερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μπενεζίρ Μπούτου, πρωθυπουργό του Πακιστάν και την Τανσού Τσιλέρ, πρωθυπουργό της Τουρκίας, επιτέλους σύντομα θα έχουμε και στην Ελλάδα τη δική μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου ήταν κεραυνός εν αιθρία και το φιάσκο του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α. μετατράπηκε σε κίνηση ματ για τον κ. Τσίπρα, δεν το περίμενε!!!

Ωστόσο, ας μιλήσουμε λίγο για την σύγχρονη Ελληνίδα και την άμεση αναβάθμισή της μέσω της επιλογής του κ. Μητσοτάκη.

Κανένας δεν αμφισβητεί πως τις τελευταίες δεκαετίες η θέση της σύγχρονης Ελληνίδας έχει εξελιχθεί, αλλά όσον αφορά στα πολιτικά αξιώματα για πρώτη φορά στο σύγχρονο ελληνικό κράτος μία κορυφαία δικαστικός καταλαμβάνει το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξει.

Με αυτή την επιλογή του ο πρωθυπουργός, είναι βέβαιο πως πίκρανε και «μερικούς» εντός της πολιτικής του παράταξης, αλλά το πιο πικρό ποτήρι αναγκάστηκε να πιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, αμέτ μουχαμέτ, λυσσαλέα επέμενε πως ο κ. Παυλόπουλος έπρεπε να επανεκλεγεί για να καυχάται ο ίδιος αργότερα ότι εξανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να επανεκλεγεί ο κ. Παυλόπουλος.

Ωστόσο, ας σχολιάσουμε λίγο την αναβάθμιση και αναγνώριση των ικανοτήτων της σύγχρονης Ελληνίδας. Η διαφορά μεταξύ βουλευτού, υφυπουργού ακόμα και υπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τεράστια και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια κυρία της πνευματικής, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εμβέλειας της εν λόγω.

Το γεγονός και μόνο ότι δεν προέρχεται από κανένα γνωστό πολιτικό τζάκι τής προσδίδει περισσότερη αίγλη και υπερηφάνεια. Οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας εκτίμησης και θαυμασμού.

Οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι, και δη στον στίβο της πολιτικής, αποτελούν πηγή έμπνευσης, θαυμασμού και δημιουργίας. Αποτελούν πρότυπο προς μίμηση και ιδιαίτερα όταν η συμπεριφορά τους συνοδεύεται από ύφος και ήθος.

Θεωρείται βέβαιο πως η προτεινόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποσπάσει τον θαυμασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση από όλους τους φίλους της Ελλάδος ανά τον κόσμο και θα κάνει τους Ελληνες της διασποράς για μια ακόμα φορά να αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους και ιδιαίτερα για τις σύγχρονες Ελληνίδες.

Μία προσωπική εμπειρία. Στο απόγειο της εκπαιδευτικής μου διαδρομής και σταδιοδρομίας συνεργάστηκα με αρκετές δεκάδες νέες καθηγήτριες αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν ήδη διακριθεί ως μαθήτριές μου και εκείνη η περίοδος, με απόλυτη ειλικρίνεια, υπήρξε η πλέον δημιουργική, η πλέον παραγωγική και πλέον γόνιμη της ακαδημαϊκής μου ζωής. Οι γυναίκες από τη φύση τους εμπνέουν, δημιουργούν, ακόμα και θαυματουργούν όταν δεν εμποδίζονται από συντηρητικούς και ενίοτε αυταρχικούς άρρενες.

Μία νέα εποχή αρχίζει για το δημιουργικό φύλο της ελληνικής κοινωνίας με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας μας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου