ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Ν.Δ. οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια της ιδιωτικής ασφάλισης!

η-ν-δ-οδηγεί-τους-εργαζόμενους-στην-ανα-246981

Του Χρήστου Τσιοκάρα, Αλμυρός

Η Ν.Δ που κατηγορούσε δημαγωγικά το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν ήταν βέβαια το καλύτερο της τελευταίας 10ετίας (έκανε όμως δίκαιες – αναδιανομές).

Οταν η ίδια η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ σπατάλησαν τα δισ. αποθεματικά των ταμείων, η Ν.Δ, φέρνει τώρα (μέσα στον Ιανουάριο) ένα κεφαλαιοποιητικό αμερικανικό σύστημα (τύπου Πινοσέτ…) και θα δημιουργήσει μεγάλες αδικίες, αφού βάζει μπροστά τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και στην πρίζα της ανασφάλειας τους εργαζομένους να κινδυνεύουν να χάσουν την ασφάλειά τους και στο τέλος, τέλος τις εισφορές και τις συντάξεις τους. Θέλω να εξηγήσω ότι η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες είχε το ονομαζόμενο αναδιανεμητικό και όχι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και πολλά δισ. αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων τα σπατάλησαν οι κυβερνήσεις τόσο από το ΙΚΑ και από τα επικουρικά ταμεία.

Είναι το ελληνικό κράτος από την εποχή του Κων/νου Καραμανλή που αυθαίρετα «δανειζόταν» τα χρήματα του ΙΚΑ χωρίς κανένα τόκο.

Ιδιαίτερα από την εποχή Σημίτη που με το επιχειρούμενο νομοσχέδιο «Γιαννίτση»… μας έβγαλαν όλους τότε στους δρόμους! Έφεραν το ασφαλιστικό «Ρέππα»… και αργότερα οι νεοδημοκράτες το ασφαλιστικό «Σιούφα – Σουφλιά». Ο Σαμαράς και οι δανειστές – εταίροι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απορρόφησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων 11 δισ. ευρώ για να σώσουν τις τράπεζες! Μοιραία οδηγηθήκαμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου… το οποίο ήταν συνέχεια των προηγούμενων αναδιανεμητικών και έτσι «δίκαιο κατά το δυνατόν» για τους ασφαλισμένους. Δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος παρά τα ελλείμματα… στα αποθεματικά να φέρουν σήμερα ο Βρούτσης και η Ν.Δ. ένα ριζικά αντίθετο ασφαλιστικό από όλα τα προηγούμενα γιατί θα δημιουργηθούν και άλλα ελλείμματα… και πολύ μεγάλες αδικίες σαν αυτές που δημιουργήθηκαν στη Χιλή του Πινοσέτ και σύντομα ένα τέτοιο ασφαλιστικό θα οδηγηθεί σε κατάρρευση. Αμέσως οι κατώτερες εισφορές των επαγγελματιών που βρίσκονται με λίγες δουλειές μέσα στην λιτότητα της Ν.Δ… από 170 θα πάνε στα 220 ευρώ! Η Ν.Δ και ο Βρούτσης χαλάνε σήμερα «το δίκαιο κατά το δυνατόν»… αναδιανεμητικό, για να φέρουν από νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία ένα κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό το οποίο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στην Ελλάδα της έστω ήπιας λιτότητας και γι’ αυτό είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και κατάρρευση! Δεν κάνω προπαγάνδα ως στέλεχος κόμματος για το ασφαλιστικό, αλλά ως συνδικαλιστής όλα μου τα χρόνια στήριξα και στηρίζω το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό γιατί είναι ρεαλιστικό για την Ελληνική πραγματικότητα, δημιουργεί κοινωνική συνοχή και κρατική ασφάλεια στους ασφαλισμένους! Το κεφαλαιοποιητικό θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ανισότητες και μεγαλύτερες τρύπες στα ελλείμματα των ταμείων, θα αφήσει πολλούς ανασφάλιστους και έτσι σύντομα θα αποτύχει!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου