ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απόδοση τιμής σε αιρετούς του Νοτίου Πηλίου

απόδοση-τιμής-σε-αιρετούς-του-νοτίου-π-254621

Του Γιάννη Βαούτη,

πρώην γραμματέα Κοινότητας Συκής και πρώην δημάρχου Αφετών

Επιθυμώ να αναφερθώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με αφορμή δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφορικά με την ονοματοδοσία δρόμου στη Συκή, στη μνήμη του πρώην κοινοτικού και δημοτικού συμβούλου Χρήστου Βαϊτση.

Πολύ καλά έπραξε η δημοτική αρχή και ορθώς ενήργησε, προκειμένου να τιμήσει τον αποβιώσαντα πρώην κοινοτικό και δημοτικό σύμβουλο, συγχωριανό μου Χρήστο Βαϊτση, για την προσφορά του και στην Κοινότητα Συκής και στους Δήμους (πρώην) Αφετών και Νοτίου Πηλίου.

Το γεγονός αυτής της ιδιαίτερης τιμής προς τον αποβιώσαντα με χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί εκτός από συγχωριανός μου, ο Χρήστος ήταν φίλος και συνομήλικός μου και κατά τη θητεία μου στην Κοινότητα Συκής τον είχα και κοινοτικό σύμβουλο κάποια τετραετία.

Πολλοί ντόπιοι δημότες από το χωριό μου διατέλεσαν μετά τη μεταπολίτευση (1974) κοινοτικοί σύμβουλοι, εκλεγέντες φυσικά με δημοκρατικές διαδικασίες και όλοι με τον τρόπο τους πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία.

Επίσης, μερικοί διατέλεσαν και πρόεδροι της Κοινότητάς τους και δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν αποβιώσει. Μέχρι σήμερα καμία Καποδιστριακή και Καλλικρατική τοπική κοινότητα δεν τους τίμησε. Ακόμη και αν η δημοτική αρχή επιθυμούσε να τους τιμήσει, είναι φύσει αδύνατον να συμβεί αυτό, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεραρκετοί. Σίγουρα όμως είναι εφικτό για τη δημοτική αρχή και θα ήταν παράλειψη να μην τιμήσει τους εκλεγέντες μετά τη μεταπολίτευση και διατελέσαντες προέδρους της κοινότητας Συκής Γιαννακό Ιωάννη, Καρατσίκο Νικόλαο, Ζαχαρό Ζαχαρία και Ιωάννη Ακρίβο, οι οποίοι άφησαν τεράστιο και πλούσιο έργο στο χωριό μας. Ακόμη και ένας άλλος αποβιώσας πριν από χρόνια, εκλεγμένος πρόεδρος της Κοινότητας Συκής είναι ο Απόστολος Καλτσογιάννης, που παύτηκε και αποπέμφθηκε από την Κοινότητα μαζί με τον γράφοντα το 1968 από τη χούντα των συνταγματαρχών «ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» και αξίζει τιμής.

Όλοι οι παραπάνω πρόεδροι θα πρέπει να τιμηθούν δεόντως. Αν τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας λόγω ηλικίας δεν γνωρίζουν στοιχεία για την πορεία και το έργο των αποβιωσάντων αυτών προέδρων της πρώην Κοινότητάς μας, καλό θα είναι να ενημερωθούν από κάποιον που για χρόνια υπηρέτησε την Κοινότητα και γνώρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση απ’ «την όψη και την κόψη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου