ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κυριακή ΙΔ Λουκά

κυριακή-ιδ-λουκά-284248

Του Πρωτοπρεσβύτερου Απόστολου Θάνου,

Εφημέριου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου

Ένας τυφλός βρήκε το φως, για να είναι ο φωτεινός οδηγός, σε όσους ποθούν να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής τους και να γνωρίσουν τον Χριστό.

Ήταν μεγάλο θαύμα που άνοιξαν τα μάτια του τυφλού και είδε το φως και ακολουθούσε τον Χριστόν. Όμως, προηγήθηκαν άλλα αόρατα θαύματα μέσα στην ψυχή του, δηλαδή, το θαύμα της πίστης του, που του έδωσε τη δύναμη να φωνάζει: «Κύριε να αναβλέψω» και που τον έκανε άξιο μα και ικανό να ακούσει: «ανάβλεψον». Ο Χριστός πέρασε κοντά του. Περνάει από κάθε άνθρωπο. Έρχεται να χαρίσει φως, χαρά, ευλογία, ειρήνη. Ένα μόνον χρειάζεται· να ζητήσουμε έλεος. Θερμή προσευχή όπως τόσα χρόνια αυτή ανέβαινε στο θρόνο του Θεού.

Η πίστη του δεν σταμάτησε μπροστά στις δυσκολίες. Και ήταν τόσα πολλά τα εμπόδια. Η φυσική αδυναμία, το πάθημά του, η στέρηση των ματιών του. Ο παντογνώστης Κύριος γνωρίζει την πίστη του τυφλού. Τον θεωρεί άξιο ευεργεσίας. Αξίζει το μεγάλο θαύμα. Σταματά και διατάσσει να τον φέρουν κοντά του. Δεν χάνει καιρό. Πετάει το πανωφόρι· θέλει να μην έχει εμπόδια για να προχωρήσει με άνεση και ευκολία. Γιατί, είναι ανάγκη πρώτα από όλα να βγει από πάνω το βάρος των παθών, κάθε αμαρτία και να απαλλαγεί από την αμαρτωλή προσκόλληση στις ματαιότητες της ζωής.

Δε, δίστασε να ζητήσει αυτό που ήξερε πως μπορούσε να του δώσει ο Χριστός. Είναι μεγάλη η πίστη σου. «Να αναβλέψεις». Τα μάτια άνοιξαν με μιας και είδαν το φως. Είδαν το δημιουργό, τον ευεργέτη και φωτοδότη.

Αγαπητοί αδελφοί, όσο μας εμποδίζουν, τόσο περισσότερο ας κραυγάζουμε την πίστη μας στο Θεό μας και ας του φωνάζουμε να έρθει κοντά μας. Δεν θα διαψευσθούμε. Θα έρθει κοντά μας και το θαύμα θα γίνει. Αμήν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου