ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Νέα από το Λύκειο Ελληνίδων

νέα-από-το-λύκειο-ελληνίδων-292629

Της Μαίρης Παπαδημητρίου

Με βλέμμα στραμμένο στον καινούργιο χρόνο 2020 η πρόεδρος και τα μέλη του ιστορικού γυναικείου σωματείου, που οι δραστηριότητές του όλο και απλώνονται σε πολλούς τομείς. Αρχίζοντας από την ιματιοθήκη του Λυκείου πραγματικός θησαυρός, οι φορεσιές από όλα τα μέρη της Ελλάδος απ’ άκρη σε άκρη που τις φορούν με υπερηφάνεια οι χορεύτριες από νεαρές μέχρι προχωρημένης ηλικίας. Ακόμη την υφαντική, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τις κάθε είδους. Τις βραβεύσεις που δίνουν «παρών» στο κοινωνικό σύνολο όπως έγινε το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Νοεμβρίου ξεκινώντας από τη βράβευση της αριστούχου μαθήτριας που πέρασε στο Πανεπιστήμιο και τη βράβευσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης Γιώργος Γκέκος, θεσμός που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο εδώ και τέσσερα χρόνια στη μνήμη της μητέρας του Μαρίας Γκέκου. Την Κυριακή 17 του μηνός τελέσθηκε μνημόσυνο στον ναό της Μεταμορφώσεως στη μνήμη των δωρητών του Λυκείου και ο καφές δόθηκε στο καλόγουστο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων στην οδό Κοραή με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Δ.Σ. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις κι εδώ τράβηξε την προσοχή μας κομψή βιτρίνα που ήταν εκτεθειμένα ολομέταξα μαντίλια σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς και με σχέδια ξεσηκωμένα από τις Τρικεριώτισσες, πλουμιστές φορεσιές, με πολύ πρωτότυπο ντεσέν και καλόγουστες καρφίτσες πάλι με αντιγραφή από παραδοσιακές φορεσιές, αποτυπωμένα σχέδια σε μπρούτζο και ασήμι. Μας πληροφόρησαν ότι τέτοια δώρα δόθηκαν στις επισκέπτριες κατά τη διάρκεια του πανελληνίου συνεδρίου των Λυκείων που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη πόλη μας. Κάναμε όμως τη σκέψη ότι είναι πρωτότυπα και ξεχωριστά δώρα για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, για φίλους και συγγενείς.

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από όλο αυτό το σκηνικό και τις ακούραστες προσπάθειες της προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Λυκείου .

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι στο πανελλήνιο συνέδριο των Λυκείων που ήταν η αιτία συνάμα να γνωρίσουν τα 371 μέλη που συμμετείχαν τις ομορφιές της πόλης μας και του Πηλίου με μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις και το διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, που κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, που κουβάλησαν στις αποσκευές τους φεύγοντας οι επισκέπτριες. Το επόμενο ραντεβού είναι το 2021 το 20ό πανελλήνιο συνέδριο των Λυκείων μετά από απόφαση της ολομέλειας των προέδρων και θα γίνει στην αρχοντική Καλαμάτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου