ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού – Μέρος Β’

οι-κυρίαρχοι-του-πολιτικού-παιχνιδιο-307744

Του Παύλου Μαρκάκη, πρ. Βουλευτή Μαγνησίας

Μετά την ανάλυση των τοπικών πολιτικών δεδομένων που προέκυψαν από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, είναι φυσιολογικό να καταγράψουμε τα γεγονότα και τους «πολιτικά κυρίαρχους» σε εθνικό επίπεδο, ιδίως μετά τις ευρωεκλογές και ασφαλώς μετά την καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την πολιτική τους διαδρομή μέχρι σήμερα.

Δεν αποτελεί καμιά φιλοσοφία να διαπιστώσουμε ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε από τις ευρωεκλογές, όταν καταγράφηκε το πραγματικό ποσοστό κάλπης. Ενα ποσοστό που επικοινωνιακά μέχρι τότε προσπαθούσε να κουκουλώσει και να αμφισβητήσει κάτω από την αλαζονική του τακτική.

Ομως οι ευρωεκλογές ανάδειξαν δυο πρωταγωνιστές…

Ασφαλώς τη Ν.Δ που η διαφορά των δέκα μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ την έφερνε με μεγάλη σιγουριά να κερδίζει τη διακυβέρνηση της επόμενης τετραετίας …και την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου που κέρδισε κατά κράτος τον πατριωτικό χώρο και ανάγκαζε σχεδόν όλα τα ευκαιριακά και μη κόμματα να αποσυρθούν από τις εθνικές εκλογές, καθόσον δεν είχαν καμιά ελπίδα να επιπλεύσουν και με δεδομένη την κατρακύλα της «Χρυσής Αυγής».

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου επαλήθευσαν ώς ένα σημείο τις προβλέψεις. Δεδομένου ότι το διακύβευμα ήταν πιο ουσιαστικό από αυτό των ευρωεκλογών, στην ουσία, οι ψηφοφόροι προτίμησαν να διώξουν με σιγουριά τον κ. Τσίπρα και την παρέα του από την εξουσία και έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποσοστό 40% και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πράγμα που τον καθιστά πλέον «κυρίαρχο» του πολιτικού παιχνιδιού.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέπληξε και τους ιδίους, ήταν αποτέλεσμα της ρουσφετολογικής εκστρατείας του, σε συνδυασμό ενός φόβου που εμφύσησε σε αρκετούς ψηφοφόρους, ότι δηλαδή η έλευση του κ. Μητσοτάκη θα συνοδευόταν από περικοπές επιδομάτων και από μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Μέσα σε αυτόν τον έντονο διπολισμό που δημιούργησαν τα συναισθήματα της «απαλλαγής» και του «φόβου» ήταν επιτυχία που επέπλευσαν τα δυο νέα κόμματα της «Ελληνικής Λύσης» και του «ΜέΡΑ 25».

Ομως ενώ το κόμμα του κ. Βαρουφάκη δεν δίνει σαφές ιδεολογικό στίγμα, η «Ελληνική Λύση» με μια πιο δεμένη στελεχιακή δομή ανά την επικράτεια, φαίνεται ότι καλύπτει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε στον πατριωτικό χώρο και με εξέλιξη τα κρίσιμα ζητήματα στα Εθνικά θέματα, καθιστούν τον Κυριάκο Βελόπουλο κυρίαρχο στον χώρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων.

Σήμερα 4 μήνες μετά τις εκλογές μια αντικειμενική ανάλυση δείχνει την τεράστια αμηχανία – για να μην πούμε πανικό – του ΣΥΡΙΖΑ μετά το χάσιμο των πλεονεκτημάτων που του έδινε σε καθημερινή βάση η εξουσία.

Εχει στην ουσία χάσει το βασικό προεκλογικό αφήγημα -φόβητρο για απολύσεις και περικοπές επιδομάτων, αφού έξυπνα η Κυβέρνηση δίνει τα ίδια και περισσότερα πλεονεκτήματα σε ευαίσθητες ομάδες και ταυτόχρονα αντί για απολύσεις προχωρά σε στοχευμένες προσλήψεις.

Ετσι ο ΑλέξηςΤσίπρας δεν έχει βρει ακόμη πολιτικό αφήγημα και περιορίζεται στηρίζοντας ακραίες συμπεριφορές να προσπαθεί να συγκρατήσει μόνο το φανατισμένο ακροατήριό του, με κίνδυνο να χαρακτηρισθεί ότι διεκδικεί τον τίτλο της «Χρυσής Αυγής της Αριστεράς».

Η άρνηση των κανόνων του κοινοβουλίου από κορυφαία στελέχη του και η εμφανή στήριξη των ατόμων που μεταφέρουν μολότοφ, τον απομακρύνει από την αρχική στόχευσή του να μετασχηματισθεί και να ενταχθεί σε μια σοβαρή σοσιαλιστική ευρωπαϊκή παράταξη.

Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που θα του δίνουν ποσοστά κατρακύλας, είναι και η αποτυχημένη εγγραφή μελών στο «e-siriza», όπου δεν έχουν εγγραφεί ακόμη ούτε τα αρχικά μέλη του.

Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν ότι η κεντροαριστερά θα μείνει κατακερματισμένη μέχρι τις επόμενες εκλογές και η Ν.Δ. θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη εξουσίας με όση φθορά μπορεί να υποστεί από μια διακυβέρνηση.

Τη μεγαλύτερη φθορά την υφίσταται σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την άτσαλη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ακόμη δεν έχει βρει τρόπο να εμποδίσει την εισροή λαθρομεταναστών από τον Εβρο, λες και η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι». Επιπλέον θέλει να ενσωματώσει χωρίς όρους και κανόνες ένα πλήθος ατόμων – απροσδιορίστου αριθμού – μέσα στην ελληνική κοινωνία χωρίς σεβασμό στον Πολιτισμό, τη Θρησκεία, τα Ηθη και Εθιμα του λαού μας.

Η φθορά αυτή που θα είναι συνεχής, θα δώσει αρκετά ποσοστά ανόδου στην «Ελληνική Λύση» αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μόνος που παραμένει συνεπής και σταθερός στις απόψεις του.

Επισημαίνει τους κινδύνους της αλλοίωσης του πληθυσμού της πατρίδας μας από εισβολείς διαφορετικών εθνοτήτων και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο είναι σήμερα φανερό ότι είναι καθοδηγούμενο από ξένα κέντρα.

Επειδή, όμως, το φαινόμενο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εθνική μας ασφάλεια και την εθνική μας κυριαρχία, απαιτείται άμεση σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για χάραξη κοινής εθνικής «κόκκινης γραμμής» και εκεί να φανούν – αν υπάρχουν – και ας γνωστοποιηθούν στον Ελληνικό λαό ποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν ελεγχόμενα και αδιαπραγμάτευτα σύνορα στην πατρίδα μας.

Ο χρόνος της εθνικής συνεννόησης πρέπει να είναι άμεσος γιατί οι τελευταίες συνεχείς επισημάνσεις του Κώστα Καραμανλή δεν είναι τυχαίες.

Πρέπει, λοιπόν, οι σημερινοί «κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού» που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος να πάρουν πρωτοβουλίες για να βρεθεί και να διατυπωθεί η εθνική γραμμή απέναντι σε όλους, κάθε παραβίαση της οποίας θα αποτελεί πλέον «casus belli».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου