ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εγκαταλελειμμένες οι Αλυκές

εγκαταλελειμμένες-οι-αλυκές-364625

Τελειώνοντας και το φετινό καλοκαίρι, με θλίψη βλέπω ότι σ’ έναν τόσο ευλογημένο τόπο όπως η Μαγνησία, που αποτελεί πόλο έλξης για εγχώριο και ξένο τουρισμό, περιοχές όπως ο Αλυκές είναι εγκαταλελειμμένες. Οι Αλυκές θα μπορούσαν να είναι ανεπτυγμένες τουριστικά, ως παραθαλάσσια και κοντά στο κέντρο του Βόλου περιοχή. Αρκεί επιτέλους να γίνουν περιβαλλοντικές επεμβάσεις που θα αξιοποιήσουν σωστά την περιοχή των Αλυκών, επεκτείνοντας τους τουριστικούς και όχι μόνο ορίζοντές της.

Π.χ. η απαράδεχτη εικόνα της παραλίας των Πευκακίων, μια περιοχή που έχει τα φυσικά προσόντα να εξελιχθεί σε χώρο που θα απολαμβάνουν οι Βολιώτες αλλά και οι τουρίστες ευχάριστες ώρες με θέα το Πήλιο.

Επίσης η σωστή αξιοποίηση της πλαζ των Αλυκών, που σήμερα είναι απλώς μια περιφραγμένη με σκουριασμένα συρματοπλέγματα και ερειπωμένα κτίσματα περιοχή.

Ο περιβόητος παραθαλάσσιος πεζόδρομος της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τα διερχόμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα, με ένα οδόστρωμα με κλίση προς τα σπίτια, με αποτέλεσμα μετά από κάθε βροχή να γίνεται λίμνη, με επικίνδυνα ανοιχτό πηγάδι και γκρεμισμένες προκυμαίες, η εικόνα του είναι θλιβερή.

Η δημιουργία μαρίνας για να δένουν σκάφη, θα έφερνε οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο στις Αλυκές, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε πράξεις. Επιτέλους η Περιφέρεια, ο Δήμος, αλλά και ο τουριστικός φορέας ας ασχοληθούν με αυτήν την περιοχή.

Γιώργος Ποθητός
Αλυκές Βόλου, Σεπτέμβριος 2019

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου