ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Υποτιμήσατε τη γενέτειρά του

υποτιμήσατε-τη-γενέτειρά-του-364651

Διαβάζοντας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της 25ης Αυγούστου 2019 στα Νέα των Σποράδων εχάρηκα πολύ διά την διοργάνωση του 7ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».

Αυτό γιατί πιστεύω ότι προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Εκάματε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στη χώρα της Σκοπέλου κυρίες και κύριοι διοργανωτές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα».

Επήγατε ως το Γλυστέρι, Λιμνονάρι και μια μικρούλα εκδήλωση μάλλον σας ξέφυγε και την κάνατε στη Γλώσσα (Λούκι).

Μήπως σκυμμένοι πάνω στον χάρτη του νησιού για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων κάνατε χρήση κεριού για φωτισμό, οπότε έσταξε σταγόνα στη θέση κλίμα και όπως κάποιοι, κάποτε αναφώνησαν Μαλτα γιοκ, εσείς αναφωνήσατε Κλίμα γιοκ;

Καλά, πως πήγατε από Σκόπελο στη Γλώσσα; Μήπως δια θαλάσσης από το Κεραμοτό ή από Αγνώντα Λουτράκι; Εγώ πιστεύω πως πήγατε από τον Αμαξωτό δια μέσω Κλίματος μη συγκινούμενοι από το γεγονός ότι πρόκειται για την ιδιαιτέρα πατρίδα του τιμημένου Διαμαντη.

Μην ακούτε όμως τι λέω εγώ, εσείς του χρόνου να πάτε και αλλού, όπως Βαθιάς, Καλόγηρος, Παλούκι, Βελανιό και στο 9ο Φεστιβάλ να πάτε Στάφυλλο, Αγνώντα, Πάνορμο, Μουρτερό, αρκεί να μην βγείτε από τα όρια του πάλαι ποτέ δήμου Χώρας Σκοπέλου.

Εδώ να δηλώσω ότι ουδέν μέλος του «Πλέγματος» γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω το κίνητρό σας για την επιλογή των τόπων – χώρων διεξαγωγής του ανωτέρου 7ου Φεστιβάλ.

Αφορμή για να γράψω αυτά που γράφω, μου έδωσε το γεγονός ότι ενώ τιμήσατε έναν άξιο εκλιπόντα, απαξιώσατε υποτιμήσατε την γενέτειρά του. Θέλω να πιστεύω ότι στην διοργάνωση των επόμενων Φεστιβάλ, θα αποφύγετε παραλείψεις και θα είστε περισσότερο δίκαιοι στην κατανομή των εκδηλώσεων στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Σκοπέλου.

Ευχαριστώ που με ανεχθήκατε

Χρήστος Γεωρ. Δενδης

Αγριά Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου