ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κάποιοι λείπουν απ’ την παρέα

κάποιοι-λείπουν-απ-την-παρέα-411606

Του Τάσσου Μητρογώγου

Στις ζεστές μέρες του Αυγούστου που διανύουμε, σαν σήμερα θυμάμαι ότι έφυγαν πριν από χρόνια αγαπημένοι φίλοι.

Είμασταν μια ομάδα βαθμοφόρων του Προσκοπισμού που δώσαμε το στίγμα της Ελληνικής κουλτούρας στην κεντρική Ευρώπη, σ’ ένα διεθνές «Τζάμπορι» απ’ όπου και η φωτογραφία, με αξέχαστες βραδιές με Ελληνικά τραγούδια και Ελληνικούς χορούς (τσάμικα – συρτά) και είχαν τόσο ενθουσιαστεί οι ξένοι πρόσκοποι που δήλωσαν την επόμενη χρονιά επίσκεψη στο Βόλο.

Ολοι οι βαθμοφόροι επιτυχημένοι στην καριέρα τους σαν επιστήμονες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες άρχισαν να φεύγουν απ’ τη ζωή και δυστυχώς μερικοί σε νεαρή ηλικία όπως ο Δημ. Χαρμάνης, ο Τάκης Γατζός, ο Νίκος Καλτσογιάννης και άλλοι. Τελευταία έφυγε ο Κυριάκος Κρομμυδάκης, σαν τις μέρες που διανύουμε, με τον Κυριάκο να τον θυμόμαστε σαν άριστο εκπαιδευτικό, περιφερειακό έφορο προσκοπισμού, είχε ωραία φωνή, μέλος της Περιηγητικής, έναν υπέροχο άνθρωπο για το ήθος και το χιούμορ που τον διέκρινε.

Και αναφέρομαι στον Κυριάκο γιατί πριν λίγο καιρό ο συμμαθητής φίλος μου και δημοσιογράφος (άλλο αγαπητό πρόσωπο), ο Γιάννης Μαντίδης συμμετείχε στην ομάδα των βαθμοφόρων δεν είχε φωτογραφίες από την εκδρομή μας στην κεντρική Ευρώπη και ιδιαίτερα με τον Κυριάκο.

Φρόντισα λοιπόν να του στείλω μερικές, γράφοντας χαρακτηριστικά «Γιαννάκο μείναμε οι τελευταίοι των….Μοϊκανών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου