ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κυριακή ΣΤ’ Ματθαίου

κυριακή-στ-ματθαίου-425479

Του Πρωτοπρεσβύτερου Απόστολου Θάνου, Εφημέριου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου

Και στο σημερινό θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού βλέπουμε, αγαπητοί αδελφοί, να παρεξηγούν οι γραμματείς τον Κύριο και ακόμη μία φορά να διαδηλώνουν την απιστία τους στο πρόσωπό του. Όταν έδωσε άφεση αμαρτιών στον παράλυτο θεώρησαν αυτό βλασφημία κατά του Θεού. Αφού μόνο ο Θεός έχει αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα να συγχωρεί αμαρτίες, πως εκείνος, είπαν, τόλμησε να συγχωρήσει τον παράλυτο.

Με αυτή τη λογικήχαρακτήρισαν οι γραμματείς τον Κύριο ως βλάσφημο. Αλλά βλάσφημοι ήσαν εκείνοι που δεν ανεγνώριζαν τη θεότητά του. Και ο βλάσφημος όχι μόνο χριστιανός δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού υβρίζει χυδαία το πάντιμο Πρόσωπο του Χριστού, αλλά ούτε και άνθρωπος απλός. Βλασφημώντας ο δυστυχής το Θεό του αρνείται το παν, αρνείται τον ίδιο τον εαυτό του. Ο βλάσφημος καταντά χειρότερος και από τα ζώα, τα οποία αν και άλογα όντα, ενστικτωδώς τιμούν εκείνον που τα τρέφει και τα συντηρεί.

Δυστυχώς στις μέρες μας και σε αυτήν την πατρίδα μας μολύνεται καθημερινά η ατμόσφαιρα από τις φρικτές βλασφημίες.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας το μέγεθος του κακού και να αγωνιστούμε να εξαλείψουμε το στίγμα αυτό του πολιτισμού μας. Γονείς, διδάσκαλοι, ιερείς, όσοι πιστοί, χρέος ιερό έχουμε να διαφωτίσουμε, να συμβουλεύσουμε, να επιπλήξουμε, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το κακό αυτό από την πατρίδα μας και αντί βλασφημιών να ακούγεται ο ύμνος μας και η δοξολογία μας και η αιώνια ευγνωμοσύνη μας προς τον δωρεοδότη και Σωτήρα μας Χριστό. Αμήν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου