ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η κοινοβουλευτική πραγματικότητα άρχισε…

η-κοινοβουλευτική-πραγματικότητα-άρ-440748

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη,

Υπ. Βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»

Με την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος έχει ξεκινήσει στην πολιτική σκηνή μια νέα πραγματικότητα. Φυσικά η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας της δίνει μια δυνατότητα εκτέλεσης έργου χωρίς πολιτικές εξαγορές και συναλλαγές.

Περιμένουμε την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άλλο κόμμα πιο προσγειωμένο χωρίς αλαζονεία και καθεστωτικές αντιλήψεις.

Το ΚΙΝΑΛ έχει τοδύσκολορόλο να αντέξει στην πίεση και ταυτόχρονα να είναι χρήσιμο στην κοινοβουλευτική διαδικασία σε καθοριστικά νομοσχέδια.

Από το ΚΚΕ δεν περιμένουμε αλλαγή στάσης και θα είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αξιοπρεπείς συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Η Χ.Α. είναι πλέον εκτός κοινοβουλίου και σίγουρο ότι δεν θα λείψει σε κανέναν και όσοι ασπάζονται ναζιστικές τάσεις θα μείνουν σε ποσοστά δεκαδικού ψηφίου.

Ο Βαρουφάκης μένει να αποδείξει αν μπορεί να ξεπεράσει τον θαυμασμό που έχει για τον εαυτό του και να καλύψει τον χώρο που θα εγκαταλείψει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Άφησα για το τέλος – εκτός σειράς – την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Είναι το νέο κοινοβουλευτικό κόμμα που έρχεται να καλύψει ένα ευρύτερο πολιτικό χώρο από ότι πιστεύουν μερικοί. Είχα την δυνατότητα να συναντήσω τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική ομάδα και να έχω επαφές με τον Πρόεδρο και τους στενούς συνεργάτες του.

Έχω σχηματίσει την άποψη ότι το κοινοβουλευτικό πλέον κόμμα της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ έχει γερές και υγιείς βάσεις. Ο πολιτικός του στόχος είναι να εκπροσωπήσει και να υπερασπιστεί ότι ακριβώς λέει το πρόγραμμά του.Τα βασικά του στοιχεία που το διακρίνει είναι η αξιοποίηση της Ελληνικής γης, με Ελληνικά χέρια και σε όφελος των Ελλήνων.

Η κοινοβουλευτική συνοχή είναι συμπαγής και επαρκής και η όποια πολιτική απειρία είναι αναμενόμενη, αλλά θα ξεπεραστεί γρήγορα. Ο καθαρός και αληθινός πολιτικός λόγος του Κυριάκου Βελόπουλου θα ακουγεται πλέον στην Βουλή και θα κάνει πολλούς πολιτικούς του αντίπαλους να δυσανασχετήσουν.

Ακόμη και στην Μαγνησία η παρουσία της «Ελληνικής Λύσης» θα είναι καθημερινή. Όσοι τοπικοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου νομίζουν ότι επειδή δεν υπάρχει τοπικός βουλευτής της θα περάσουν μια άνετη τετραετία, είναι γελασμένοι. Αυτή τη φορά η περιοχή μας δεν θα ανεχθείσιωπηλό και αναποτελεσματικό πολιτικό προσωπικό.

Πάντως θα είναι μια ενδιαφέρουσα πολιτική τετραετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου