ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οταν ένα δημοσίευμα από το παρελθόν μας ξαφνιάζει με τη δύναμη της επικαιρότητός του

οταν-ένα-δημοσίευμα-από-το-παρελθόν-μα-447293

Του Θεόδωρου Περράκη

Κάποτε ήμασταν ευγνώμονες όταν ο γονιός ή κάποιο προσφιλές μας πρόσωπο μας άφηνε ως κληρονομιά το σπίτι του. Σήμερα με τα «χαράτσια» που μας φορτώνουν τώρα που συμβαίνει να σε έχουν «πετάξει και στο δρόμο» ως άνεργο, αυτό το κληροδότημα που έχει προηγηθεί κατάντησε …κατάρα! Και σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες το χαράτσι με τέσσερις δόσεις φέτος θα συνεχιστεί και το 2014 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και (φυσικά) με ΦΑΠ, ΕΤΑΚ επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Τώρα ήλθαν και 9 distress funds (κεφάλαια κινδύνου), από το εξωτερικό σαν τους γύπες, σαν τα κοράκια, για τα «κόκκινα δάνεια» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με προοπτική να τα αγοράσουν από τις τράπεζες σε μειωμένες τιμές και ακολούθως θα «αναλάβουν» να εισπράξουν τις δόσεις από όσους είναι άνεργοι και αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Το σενάριο γίνεται ακόμη πιο δυσοίωνο εάν λάβουμε υπόψη και το σενάριο των πλειστηριασμών…

Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω τι δημοσίευσα στην εφημερίδα ταχυδρόμος της Μαγνησίας στις 2 Οκτωβρίου 2011 με τίτλο: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ! Όπως αναφέρεται στη σελίδα 392 του βιβλίου μου με τον τίτλο: Τα δημοσιευμένα-τα παιδιά μας και εμείς στο περιβάλλον της Μαγνησίας.

«Από καιρό έχει πέσει το μήνυμα στους λυκόφιλούς μας Ευρωπαίους, βάσει του οποίου: «Τρέξτε να προλάβετε! Στην Ελλάδα θα μπουν τέτοιοι

φόροι στην ακίνητη περιουσία του καθενός ώστε θα αναγκαστούν να

τα πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές. «Οριζόντιες ρυθμίσεις» το λένε τώρα, ισοπεδωτικές το λέγαμε παλαιότερα. Σπεύσετε λοιπόν λυκόφιλοι μας Ευρωπαίοι να πάρετε τα ακίνητα των πολιτών, που θα αναγκαστούν από την υψηλή φορολογία να τα πουλήσουν μισοτιμής μια και επείγονται να πληρώσουν φόρους από χρήματα που δεν έχουν.»

Διότι, δεν μπορεί να μη γνωρίζουν οι ταγοί μας ότι ορισμένοι έχουν ακίνητη περιουσία από χρήματα που είχαν όταν εργάζοντο… Άλλοι, όπως ο αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης τα απέκτησαν από κάποια κληρονομιά και τώρα κατάντησαν άνεργοι κτηματίες άνευ εισοδήματος! Αφού τα ακίνητα ξενοικιάζονται το ένα μετά από το άλλο.

Ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης είναι ομολογουμένως ευφυής άνθρωπος. (αναφερόμουνα τότε στις από τηλεοράσεως δηλώσεις Πάγκαλου) Όταν λοιπόν μας ξαφνιάζει με τις κατά καιρούς δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. θα πρέπει να αντιληφθούμε γιατί το λέει το κάθε τι στην κατάλληλη στιγμή.

Έτσι τώρα που ο κοσμάκης δεν ξέρει κατά που να κάνει, με τις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης μας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε: «Δεν έχω χρήματα. Θα πουλήσω ένα από τα πολλά ακίνητα που κληρονόμησα για να πληρώσω τους φόρους που μου αναλογούν. Και ακόμη, εάν δεν βρεθεί αγοραστής για κάποιο από τα ακίνητά μου Ε, τότε ας έλθει ο άλλος αντιπρόεδρος να με συλλάβει»

Και τώρα στον εύθετο χρόνο, λοιπόν, έδωσε το μήνυμά του προς εμάς: πουλήστε ό,τι ακίνητο διαθέτετε, αλλιώς θα πάτε φυλακή!

Άλλωστε γι’ αυτό τελευταία απολύθηκαν ορισμένοι καταδικασθέντες για διάφορα ποινικά αδικήματα. Για να εξευρεθεί χώρος για εμάς τους υπολοίπους…».

Δημοσιεύτηκε στις 17/7/13 στην εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου